Του Πέτρου Λιοδάκη

Ο Πολ Γκασκόιν, με δηλώσεις που έκανε στο www.sport-fm.gr «υποκλίθηκε» στην Εθνική Ελλάδας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα νικήσει την Τουρκία. Ο «Γκάζα» έκανε αυτές τις δηλώσεις στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το 4ο Διεθνές Τουρνουά Διπλωματών που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

«Είμαι περήφανος για το κατόρθωμα της Ελλάδας στο Euro. Δεν το λέω τώρα, επειδή βρίσκομαι στη χώρα σας. Το έχω πει και στην Αγγλία. Ήρθαν από το πουθενά και ενάντια σε όλα τα προγνωστικά κατόρθωσαν να κατακτήσουν το τρόπαιο. Δεν πιστεύω ότι το πήραν τυχαία. Με την τύχη κερδίζονται 1-2 παιχνίδια. Για να το κατακτήσουν σημαίνει ότι το άξιζαν. Το κατάφερναν μια φορά και πιστεύω ότι μπορούν να το ξανακάνουν. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, αλλά ακόμα περισσότερο στους παίκτες που έδωσαν τα πάντα για αυτήν την επιτυχία. Τους ζηλεύω…», είπε αρχικά ο Γκασκόιν.

Για το παιχνίδι του Σαββάτου με την Τουρκία τόνισε: «Τώρα οι αντίπαλοι σας, σας φοβούνται. Οι Έλληνες διεθνείς αγωνίζονται με την ψυχή λιονταριού. Δεν παίζει απλώς η Ελλάδα, παίζουν οι πρωταθλητές Ευρώπης. Αν είστε αφοσιωμένοι θα νικήσετε».

Στην ερώτηση αν έχει ξαναεπισκεφτεί τη χώρα μας, η απάντηση του «Γκάζα» ήταν αφοπλιστική: «Έχω ξαναέρθει. Είχα πάει μια φορά στην Κέρκυρα, αλλά δεν θυμάμαι τίποτα, γιατί κάθε μέρα ήμουν μεθυσμένος! Ήμουν έφηβος τότε. Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Έχω δει πολλά ωραία μέρη στην Αθήνα. Μαζί μου έχουν έρθει ο πατέρας μου και ο παππούς μου, οι οποίοι αυτή την ώρα είναι στα μαγαζιά και ξοδεύουν τα λεφτά μου!»

Ο βετεράνος μέσος μίλησε και για την προσωπική του ζωή: «Είμαι… καλό παιδί τα τελευταία 2,5 χρόνια. Προσπαθώ να κρατήσω χαμηλούς τόνους γύρω από το όνομά μου, αλλά οι παπαράτσι δεν με αφήνουν σε ησυχία. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι κυρίως με τις επιχειρήσεις μου. Μετά από 22 χρόνια στο ποδόσφαιρο και 29 εγχειρήσεις, νιώθω για πρώτη φορά ότι είναι καιρός να κάνω ένα μικρό διάλειμμα».

Ο Άγγλος άσος αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα της χώρας του: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική Αγγλίας. Ο προπονητής θα πρέπει να πάρει μερικούς από αυτούς, αλλά να μην το παρακάνει για να μην χάσει η ομάδα τη συνοχή της».

Τέλος, για την συμμετοχή του στο τουρνουά, αρκέστηκε να πει: «Θα γελάσουμε…»

Στη συνέντευξη Τύπου, παρεβρέθησαν και άλλοι μεγάλοι άσσοι του παρελθόντος. Ο Ροζέ Μιλά και ο γνωστός μας Χούλιο Λοσάντα έδωσαν το «παρών» στο δημαρχείο Αμαρουσίου και το ίδιο θα κάνουν την Κυριακή (16:30) στο ΟΑΚΑ, όπου και θα διεξαχθεί το τουρνουά. Οι Διπλωμάτες χωρίστηκαν σε ομάδες ανά ηπείρους, με την Ωκεανία και την Ασία να ενώνουν τις δυνάμεις τους. Η Αμερική –που θα έχει στη σύνθεσή της τον Λοσάντα- θα αντιμετωπίσει την Αφρική του Μιλά, ενώ η Ευρώπη θα παίξει με την Ασία / Ωκεανία.

Παράλληλα, θα υπάρξουν διάφορα χάπενινγκ, στην προσπάθεια των διοργανωτών να δώσουν πανηγυρικό χαρακτήρα στο τουρνουά. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναμετρηθεί μια ομάδα από Έλληνες βετεράνους (μεταξύ αυτών και οι Παπαϊωάννου, Δομάζος) με μία που θα αποτελείται από επίλεκτους στρατιωτικούς ακόλουθους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ηλιόπουλος: «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και στάση ζωής - Οραματίζομαι όλα τα νέα παιδιά να είναι δικοί μας φίλαθλοι»

Τσακίρης: «Κανένα θέμα Παλίνια για ΑΕΚ - Τι ισχύει για τη νέα φανέλα»

Τσανάκας: «Πότε τελειώνει του Σμαΐλοβιτς - Κάνει νέες προτάσεις για τους στόχους του ο Ολυμπιακός»

Δεσύλλας: «Πλησιάζουν Ντε Φράι και Πένια, ανακοινώνεται ο Καμαρά - Οι εξελίξεις για Τσάπρα»

«Σε ευχαριστούμε Ραζβάν»: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του ΠΑΟΚ στον Λουτσέσκου

Ολυμπιακός σε Μπιανκόν: «Ευχαριστούμε για όλα»

Νικολό Σίρα: «Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Λίσι - Υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2028»

Τεστάρει δυνάμεις με Άγιαξ και… επιστρέφει στη Λεωφόρο: Το πρόγραμμα των φιλικών του Παναθηναϊκού

«Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για τον Μουντιαλικό Ουρουγουανό Ματίας Βίνια»!

Σπουδαία κίνηση από Ηλιόπουλο: Αναλαμβάνει για έναν χρόνο όλα τα έξοδα λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας