Καλό παίκτη, με μεγάλο του όπλο το ψηλό παιχνίδι, χαρακτήρισε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Γιακούμπ Βαρβζίνιακ ο Γιάτσεκ Γκμοχ, μιλώντας στο www.sport-fm.gr. «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Μπορεί να παίξει ως αριστερός και ως κεντρικός μπακ και είναι θέμα προπονητή για το πού θα τον χρησιμοποιήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι δηλώσεις του Γκμοχ

«Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί, διότι διαφέρουν οι συνθήκες στην Πολωνία σχετικά με την Ελλάδα, είναι άλλος ο ρυθμός στο πρωτάθλημα της πατρίδας του. Τα τελευταία τρία χρόνια, από τότε που τον κάλεσε ο Λίο Μπένακερ στην εθνική ομάδα, έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Θα πρέπει να τον βοηθήσει κάποιος συμπατριώτης του για να προσαρμοστεί και μπορεί να έχει βοήθεια από εμένα και τον Κριστόφ Βαζέχα», δήλωσε και μίλησε για το δυνατό του σημείο.

«Για το ύψος του είναι αρκετά γρήγορος, όμως το μεγάλο του όπλο είναι το παιχνίδι ψηλά. Επίσης, μπορεί να διαβάζει γρήγορα τις φάσεις και βγαίνει γρήγορα στην μπάλα, πριν προλάβει ο επιθετικός», σχολίασε ο Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος από το 1983 μέχρι το 1985 ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού.

Τέλος, ερωτηθείς για το πού μπορεί να αποδώσει καλύτερα, απάντησε: «Είναι αριστεροπόδαρος, μπορεί να παίξει ως αριστερός και ως κεντρικός μπακ. Έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά παιχνίδια ως αριστερός μπακ, αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα και τον σύλλογό του, αλλά αυτό συνέβη επειδή χρειάστηκε, λόγω ελλείψεων. Είναι θέμα προπονητή για το πού θα χρησιμοποιηθεί. Παίζει ρόλο και η ψυχολογία για το πού θα αποδώσει καλύτερα».

Συνέντευξη στον Αποστόλη Λιβάνιο

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δεσύλλας: «Ήταν απογοητευμένος πολύ ο Ουναϊ - Εντυπωσιακά πράγματα από τον Παναθηναϊκό»

Μεξικάνικη… σαπουνόπερα για τον Γκονζάλες: «Τον αγνοούν στους πανηγυρισμούς»

Κουβεντίδης: «Παραμύθια τα περί δήθεν εύνοιας του ΠΑΟΚ»

Λεβαδειακός: «Μία δεύτερη κίτρινη κάρτα που μόνο ο Παπαπέτρου θα μπορούσε να έχει δείξει»

Σαββόπουλος: «Ο Άρης κερδίζει χρόνο και ηρεμία - Θα κινηθεί για την απόκτηση του Γκαρέ»

Τσορμπατζόγλου: «Πού ευνοήθηκε χθες ο ΠΑΟΚ; Θέλει στήριξη η ομάδα-Γιατί λέτε ο Σαββίδης μιλά συνέχεια για ενότητα;»

Αθανασίου: «Πάρα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό απόγευμα για τον Παναθηναϊκό - Αν δεν είναι αυτό αντίδραση…»

Σταματέλος: «Αρχίζουν να γίνονται πράγματα που θέλει ο Αλγουαθίλ»

Μπέος κατά Παπαπέτρου: «Έχει εξασφαλισμένη καριέρα χειρουργού - Τρομερή μαεστρία»

Καλαμάτα: Ο Κουρμινόφσκι μπήκε σε κλειστό κλαμπ 28 χρόνια μετά τον Λι Μπούλεν