Το ντέρμπι μεταξύ των ισόβαθμων στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα (σ.σ. 48 βαθμοί) Λίβερπουλ και Τσέλσι ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «κόκκινοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην έδρα της Γουίγκαν, ενώ οι «μπλέ» επικράτησαν 2-0 της Μίντλεσμπρο. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θα αγωνιστεί χωρίς τον Άγκερ, ενώ ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι θα παρατάξει χωρίς τους Καρβάλιο, Εσιέν και Τζο Κόουλ την ομάδα του.
Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φιλοξενεί την έκτη, Έβερτον. Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν εύκολα 5-0 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ, ενώ τα «ζαχαρωτά» έμειναν στο 1-1 με την Άρσεναλ. Οι απουσίες των Φέρντιναντ, Μπράουν, Βίντιτς, Φάμπιο, Ράφαελ, Έβανς, Χάργκριβς, Άντερσον, Παρκ, Νάνι, Ρούνεϊ και Βέλμπεκ «πονοκεφαλιάζουν» τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Μόγες δεν υπολογίζει τους Αρτέτα, Σάχα, Βόγκαν και Γιακούμπου.
Τέλος, η πέμπτη του πίνακα, Άρσεναλ, υποδέχεται την όγδοη, Γουέστ Χαμ, στο «Emirates Stadium». Τα «σφυριά» πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης (2-0) από τη Χαλ Σίτι. Ο Αρσέν Βενγκέρ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Γκαλάς, Φάμπρεγκας, Ροζίτσκι και Γουόλκοτ, ενώ ο Τζιανφράνκο Ζόλα δεν θα έχει τον Άστον στη διάθεσή του.
Το πρόγραμμα της αγωνιστικής
Σάββατο 31/01/09 (17:00)
Στόουκ Σίτι-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ
Άστον Βίλα-Γουίγκαν
Μπόλτον-Τότεναμ
Φούλαμ-Πόρτσμουθ
Χαλ Σίτι-Γουέστ Μπρομ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον
Μίντλεσμπρο-Μπλάκμπερν (19:30)
Κυριακή 01/02/09
Νιούκαστλ-Σάντερλαντ (15:30)
Λίβερπουλ-Τσέλσι (18:00)
Δείτε τη βαθμολογία της Premier League
Επόμενη αγωνιστική:
Σάββατο 07/02/09 (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Μίντλεσμπρο (14:45)
Μπλάκμπερν-Άστον Βίλα
Τσέλσι-Χαλ Σίτι
Έβερτον-Μπόλτον
Σάντερλαντ-Στόουκ Σίτι
Γουέστ Μπρομ-Νιούκαστλ
Γουίγκαν-Φούλαμ
Πόρτσμουθ-Λίβερπουλ (19:30)
Κυριακή 08/02/09
Τότεναμ-Άρσενα (15:30)
Γουέστ Χαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης