Ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά στους στόχους του Ολυμπιακού για την επόμενη περίοδο ο Ριβάλντο μιλώντας στο Εθνοσπόρ. Πέραν της διατήρησης των σκήπτρων εντός των συνόρων ο «Ρίμπο» ονειρεύεται την ευρωπαϊκή καταξίωση.

Ερωτηθείς ποιοι συμπαίκτες του θεωρεί πως μπορούν να αγωνιστούν σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, ο Βραζιλιάνος σταρ απαντά: «Όλοι παίζουν σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, τον Ολυμπιακό. Απλά αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Αυτό το όνειρο έχω. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει ευρωπαϊκούς στόχους, αλλά αυτό είναι θέμα ψυχολογίας και νοοτροπίας. Αυτό είναι ακριβώς που χρειάζεται ο Ολυμπιακός: να επενδύσει σε ανάλογου επιπέδου νοοτροπίας και ψυχολογίας ποδοσφαιριστές. Κίνητρό μου είναι η ευρωπαϊκή επιτυχία του Ολυμπιακού και η επιστροφή μου στην Εθνική Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006», ενώ τονίζει πως ουδέποτε μετάνιωσε για την απόφασή του να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πάντα υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που επανεξετάζουμε τις αποφάσεις μας… Αλλά δεν μετάνιωσα ποτέ που ήρθα στον Ολυμπιακό. Αγάπησα πολύ την ομάδα και τον κόσμο της. Η Ελλάδα μου θυμίζει τη Βραζιλία. Ο κόσμος είναι τόσο ζεστός και εκδηλωτικός όσο στη Βραζιλία. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά δεν έχει τέτοιο κόσμο. Με τον Ολυμπιακό έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, συν έναν χρόνο δικαίωμα ανανέωσης. Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, αλλά θα ήθελα, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, να κλείσω την καριέρα μου στην αγαπημένη μου Παλμέιρας».

Όσον αφορά στον επιστήθιο φίλο του, Ζιοβάνι, με τον οποίο δεν θα είναι συμπαίκτες την επόμενη περίοδο, αλλά και τη σχέση του με τον Μπάγεβιτς, ο «Ρίμπο», είπε: «Ο Ζιοβάνι είναι πολύ μεγάλος παίκτης και τέτοιοι παίκτες είναι απαραίτητοι σε όλες τις ομάδες. Σίγουρα θα λείψει από τον Ολυμπιακό, αλλά κι από μένα προσωπικά. Αν έμεινε δίκαια εκτός ενδεκάδας σε μερικά παιχνίδια θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ.Μπάγεβιτς… Ποτέ δεν εξέφρασα κάποιο παράπονο. Το μόνο που θέλω είναι να κερδίζει ο Ολυμπιακός και να προχωρά στην Ευρώπη. Το τελικό αποτέλεσμα, το νταμπλ, δηλαδή, απέδειξε πως η συν εργασία μας ήταν αποτελεσματική. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πάρει η διοίκηση μια απόφαση να διώξει έναν προπονητή μετά από νταμπλ. Είναι δικό της θέμα. Το ζήτημα είναι τι στόχους θέλει να θέσει ο πρόεδρος για την επόμενη χρονιά. Εκείνος θα επιλέξει τους ικανότερους και τους καταλληλότερους για την επίτευξη των στόχων».

Εξάλλου, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην «Ελευθεροτυπία», ο Ριβάλντο αναφέρει για τον ‘Ζιο’: «Ο Ζιοβάνι είναι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Μέχρι να σταματήσει το ποδόσφαιρο, πάντα θα προσφέρει και πάντα θα είναι απαραίτητος. Μιλούσαμε ατελείωτες ώρες. Του είχα πει όμως μια κουβέντα. Δεν με άκουσε ποτέ. Ούτε τότε στη Μπαρτσελόνα, ούτε τώρα. Θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα για τον ‘Ζιο’».

Τέλος αναφερόμενος για τον αγώνα της επόμενης Πέμπτης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βραζιλία για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών τόνισε: «Είναι μεγάλη πρόκληση για μας να παίξουμε με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Συγγνώμη όμως φίλοι μου αν σας στενοχωρήσω, αλλά εμείς θα κερδίσουμε».

*Αιχμές Ριβάλντο για Μπάγεβιτς. «Οι στόχοι δεν συμβάδιζαν με το ρυθμό των προπονήσεων», δήλωσε ο «Ρίμπο» στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στο πρώτο μέρος της συνέντευξης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ηλιόπουλος: «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και στάση ζωής - Οραματίζομαι όλα τα νέα παιδιά να είναι δικοί μας φίλαθλοι»

Τσακίρης: «Κανένα θέμα Παλίνια για ΑΕΚ - Τι ισχύει για τη νέα φανέλα»

Τσανάκας: «Πότε τελειώνει του Σμαΐλοβιτς - Κάνει νέες προτάσεις για τους στόχους του ο Ολυμπιακός»

Δεσύλλας: «Πλησιάζουν Ντε Φράι και Πένια, ανακοινώνεται ο Καμαρά - Οι εξελίξεις για Τσάπρα»

«Σε ευχαριστούμε Ραζβάν»: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του ΠΑΟΚ στον Λουτσέσκου

Ολυμπιακός σε Μπιανκόν: «Ευχαριστούμε για όλα»

Νικολό Σίρα: «Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Λίσι - Υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2028»

Τεστάρει δυνάμεις με Άγιαξ και… επιστρέφει στη Λεωφόρο: Το πρόγραμμα των φιλικών του Παναθηναϊκού

«Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για τον Μουντιαλικό Ουρουγουανό Ματίας Βίνια»!

Σπουδαία κίνηση από Ηλιόπουλο: Αναλαμβάνει για έναν χρόνο όλα τα έξοδα λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας