Μπορεί ο Ολυμπιακός να έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το ΟΑΚΑ, διατηρώντας τη διαφορά των 11 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, όμως ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Ερνέστο Βαλβέρδε, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, τόνισε πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα για την υπόθεση τίτλος. «Ακόμα μένουν πολλά παιχνίδια, ο τίτλος δεν έχει κριθεί. Επρεπε να κερδίσουμε σήμερα, ήταν σημαντικό ματς, αλλά έχουμε πολύ δρόμο. Τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα παιχνίδια, δεν έχει σημασία η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ισπανός προπονητής. Από την άλλη πλευρά, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, επεσήμανε πως η ομάδα άξιζε κάτι καλύτερο από αυτόν τον αγώνα. «Αξίζαμε κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Μετά το γκολ στο 5ο λεπτό είσαι αναγκασμένος να κυνηγάς το αποτέλεσμα».

Αναλυτικά:

Ε.Βαλβέρδε: «Ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι αλλά μετά η ΑΕΚ μας πίεσε. Είχαμε δυσκολίες στις στημένες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο οργανωθήκαμε καλύτερα, αν και είχαμε φόβο ότι μπορούσαμε να δεχθούμε γκολ στις στημένες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πετύχουν γκολ», τόνισε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.Μετά από έναν αγώνα βλέπεις ότι θα μπορούσες να έχεις βελτιώσει κάποια πράγματα. Η ΑΕΚ έχει ποιοτικούς παίκτες στο κέντρο που μπορούσαν να μας δυσκολέψουν όπως οι Σκόκο, Καφές αλλά και οι δύο επιθετικοί.

Είναι σαφές ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ευκαιρίες από τους ακραίους παίκτες μας. Εκείνη τη στιγμή είναι θέμα απόφασης για το τι παιχνίδι θα κάνεις. Αλλες φορές τα καταφέραμε, άλλες όχι. Ομως εμείς δουλεύουμε για να κάνουμε το καλύτερο.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ έπαιξε με μακρινές μπαλιές για να εκμεταλλευθεί στην ταχύτητα του Τζιμπούρ και του Μπλάνκο. Εμείς θέλαμε να είμαστε κοντά στην μπάλα, για να είμαστε κοντά και στην επίθεσή μας. Αν δεν το κάνεις αυτό η ομάδα διαλύεται και το ματς γίνεται ανταλλαγή χτυπημάτων. Οταν κερδίζεις, δεν θέλεις η μπάλα να είναι μία φορά από τη μία και την άλλη από την άλλη. Θέλεις να υπάρχει συνοχή».
Για την υπόθεση τίτλος, σχολίασε: «Ακόμα μένουν πολλά παιχνίδια, ο τίτλος δεν έχει κριθεί. Επρεπε να κερδίσουμε σήμερα, ήταν σημαντικό ματς, αλλά έχουμε πολύ δρόμο. Τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα παιχνίδια, δεν έχει σημασία η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εχει σημασία πώς έπαιξε σήμερα η ΑΕΚ, που έπαιξε με πολλή δύναμη. Είναι μια ομάδα με την οποία έχουμε 17 πόντους διαφορά, όμως είναι φτιαγμένη για να είναι ψηλά. Ολα τα ντέρμπι είναι δύσκολα παιχνίδια, είναι σημαντικά, πρέπει να είσαι δυνατός πίσω, πάνω από όλα όμως είναι παιχνίδια στρατηγικής. Αν με ρωτήσετε στην Ισπανία ποιος θα πάρει τον τίτλο, θα πω η Μπαρτσελόνα γιατί δεν είμαι ο προπονητής της. Εγώ δεν θα μπορέσω να πω ποτέ ότι έχουμε πάρει τον τίτλο, μέχρι να κριθεί. Πρέπει να δείξουμε το σεβασμό που πρέπει στους αντιπάλους που έχουμε από εδώ και πέρα. Ο πιο εύκολος τρόπος να χάσεις έναν τίτλο είναι να πιστέψεις ότι τον έχεις κατακτήσει πριν συμβεί αυτό».

Για τις στημένες φάσεις της ΑΕΚ: «Δεν είχαμε πρόβλημα, καθώς δεν δεχθήκαμε γκολ. Δεν είναι ότι μόνο εμείς θα είχαμε πρόβλημα, οποιαδήποτε ομάδα ήταν στη θέση μας με τους παίκτες που έχει η ΑΕΚ, τους Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Κυργιάκο, Μαϊστόροβιτς, θα είχε πρόβλημα. Ομως η τακτική μας ήταν τέτοια που δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Ομως ο Σκόκο έχει τη δυνατότητα να βγαίνει από τα άκρα».

Για το συμβόλαιο του, τόνισε: «Μέχρι τις 30 Ιουνίου έχω συμβόλαιο και μέχρι τότε μπορώ να σας πω ότι θα είμαι. Η δέσμευσή μου είναι μέχρι τότε. Για την ανανέωση του συμβολαίου μου, το συζητάμε με τον πρόεδρο, συνεχίζουμε να μιλάμε και είναι κάτι που θα το αποφασίσουμε και οι δύο».
Για τον Ντάρμπισαϊρ, επεσήμανε: «Είναι πιθανό, αλλά δεν πρόκειται να το πούμε αυτό στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας νέος παίκτης, που παίζει πολύ καλά στη θέση του. Είναι ένας παίκτης γρήγορος, που πάει κοντά στην τελευταία αμυντική γραμμή του αντιπάλου και περιμένει να πάρει την πάσα. Εχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που έχουμε και θα μας βοηθήσει».


Ν. Μπάγεβιτς: «Δεν μας έλειπε μόνο το γκολ, αλλά και άλλα πράγματα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δυστυχώς δεν έχουμε το αποτέλεσμα που αξίζαμε. Αξίζαμε κάτι παραπάνω, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ. Μετά το γκολ στο 5ο λεπτό είσαι αναγκασμένος να κυνηγάς το αποτέλεσμα. Ηταν πιο δύσκολο μετά τον τραυματισμό του Χουανφράν. Στο δεύτερο ημίχρονο μας πείραξαν οι διακοπές του παιχνιδιού, είχαμε και νεύρα. Ρισκάραμε με τον Μαντούκα και τον Εντίνιο, είχαμε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Μετά και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει γκολ. Λυπάμαι γιατί μετά από τόσο πολύ καιρό και ο κόσμος ήταν δίπλα μας, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή, ωραία, αλλά δεν καταφέραμε να φύγουμε από το γήπεδο έτσι όπως το περιμέναμε.

Εμείς έχουμε πρόβλημα στο επόμενο παιχνίδι που δεν θα έχουμε Κυργιάκο και Χουανφράν και θα δούμε αν υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο να μας κοστίσει αυτή η ήττα. Σταματήσαμε τα καλά αποτελέσματα που φέραμε μέχρι τώρα, όμως πιστεύω η προσπάθεια θα μείνει όπως ήταν μέχρι τώρα και δεν θα παίξει ρόλο η ήττα.Είμαι αισιόδοξος για κάθε επόμενο παιχνίδι. Και σήμερα βελτιωθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο και πήγαμε καλά. Δεν χρειάζεται να έχουμε άγχος και δεν έχουμε. Απλά ο καθένας πρέπει να βελτιώνεται και να πηγαίνουμε καλύτερα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube