Ανακοίνωση κατά της ΕΟΠΕ και του προέδρου της, Στέλιου Προσαλίκα, εξέδωσε την Τετάρτη το ΤΑΑ Ολυμπιακός. Αφορμή για αυτό, ήταν η αναβολή του τελικού του final 8 στο βόλεϊ των ανδρών με τον Παναθηναϊκό, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Αναλυτικά:

"Σε κανέναν δεν προκαλούν εντύπωση οι αντιφάσεις, οι ανακολουθίες, η σύγχυση και ο πανικός της ΕΟΠΕ και του προέδρου της, που, με κάθε τρόπο, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τη μη διεξαγωγή του τελικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος του βόλεϊ ανδρών και, για τα οποία, φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ δήλωσε στην τηλεόραση που θα μετέδιδε τον αγώνα και στους εκπροσώπους των δύο ομάδων, ότι συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας και αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Διαπίστωσε αργότερα ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να λάβει τέτοια απόφαση και, με χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΕΟΠΕ ισχυρίζεται ότι την απόφαση για την αναβολή του αγώνα έλαβαν οι διαιτητές και η Αγωνόδικος Επιτροπή.
Οι διαιτητές άνοιξαν το φύλλο αγώνος, το οποίο, ουσιαστικά, δεν έκλεισε ποτέ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ζήτησε επίσημα από την ΚΕΔ να του γίνει γνωστό εάν παραπέμφθηκαν οι διαιτητές για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως κατά κόρον γράφτηκε και στον Τύπο και εάν έχουν εκφράσει γνώμη για την αναβολή του αγώνα.
Ακόμη και στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΕΟΠΕ, με την οποία προσπαθεί να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες της, δεν το επιτυγχάνει, αφού αντιφάσκει. Ενώ, αναφέρει ότι η απόφαση για την αναβολή του αγώνα ήταν των διαιτητών και της Αγωνοδίκου Επιτροπής ,στην ίδια παράγραφο αναφέρει ότι: «Εάν επιτρέπαμε τη διεξαγωγή του τελικού ...». Τελικά, αποφάσισαν οι διαιτητές και η Αγωνόδικος Επιτροπή ή η ΕΟΠΕ δεν επέτρεψε να διεξαχθεί ο τελικός;
Πέρα από αυτά, προκαλεί πολύ κακή εντύπωση το γεγονός ότι η ΕΟΠΕ, μέσα στον πανικό της, αναφέρεται, με δηλώσεις του προέδρου της στον Τύπο και στη χθεσινή της ανακοίνωση, στα «θλιβερά γεγονότα του Λαυρίου». Πρόκειται για απίστευτη ανευθυνότητα, αφού για την υπόθεση έχει επιληφθεί και έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη και είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα από ανθρώπους που υπηρετούν τον αθλητισμό να αναμοχλεύονται τέτοιες, πράγματι, θλιβερές καταστάσεις.
Είναι εμφανές ότι επιχειρείται πραξικόπημα κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, γιατί μόνο τα πραξικοπήματα χαρακτηρίζονται από σειρά ανομιών, με τη μία να προσπαθεί να καλύψει την άλλη. Η μεθόδευση να φανεί η απόφαση της ΕΟΠΕ για αναβολή του αγώνα, απόφαση των διαιτητών και της Αγωνοδίκου Επιτροπής είναι προφανές ότι ξεπερνάει τα όρια της νομιμότητας και δεν είναι μόνο θέμα της αθλητικής δικαιοσύνης. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο κατά των ηθικών και φυσικών αυτουργών της παραποίησης της πραγματικότητας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ:


Προς
Κ.Ε.Δ.
Ε.Ο.ΠΕ.

Πειραιάς,4.2.2009
Αρ.Πρωτ.:215

Κύριοι,

Ενόψει της εκδίκασης της ένστασης κατά του κύρους του τελικού αγώνα Κυπέλλου βόλλευ ανδρών μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.-ΠΑΟ στις 6/2/2009 από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε, το αργότερο μέχρι αύριο 5/2/2009 στο φαξ:210 4111692, εάν παραπέμφθηκε το σώμα των διαιτητών του αγώνα για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων(όπως κατά κόρον γράφτηκε στον Τύπο), γνωστοποιώντας μας επίσης και τις θέσεις των διαιτητών.
Τη συγκεκριμένη ενημέρωση ζητούμε με εύλογο έννομο συμφέρον και τον λόγο αυτό σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Για το Τ.Α.Α ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. Ο Πρόεδρος α.α

ΣΤ.ΚΟΥΒΑΡΗΣ
Ο Αντιπρόεδρος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το πρόγραμμα για το 1-8 και τα play out της Volley League γυναικών

Νέα εποχή στο ελληνικό βόλεϊ: Η Novibet μεγάλος χορηγός ονοματοδοσίας της Volley League έως το 2028

Επαναπατρίζει την Ανθή Βασιλαντωνάκη με ηγεμονικό συμβόλαιο ο Πανιώνιος!

Έκλεισαν με νίκες τη regular season Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός - Η βαθμολογία και τα ζευγάρια των playoffs

Volley League Γ - 22η αγωνιστική: Kρίσιμα ματς στην τελευταία αγωνιστική της regular season

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!