Ο Ολυμπιακός επικράτησε χθες της Τάου με 73-70 και μπήκε και πάλι δυνατά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομίλου του. Βέβαια, φαβορί για την κατάληψη της πρωτιάς παραμένουν οι Βάσκοι, κάτι το οποίο παραδέχτηκε και ο Πάμπλο Πριχιόνι, ο οποίος μιλώντας στο www.sportfm.gr μετά το τέλος του παιχνιδιού, υποστήριξε πως η ομάδα του έχασε ένα δικό της παιχνίδι. Ο Αργεντινός πλέι μέικερ μίλησε επίσης για το «νόμο του ΣΕΦ», τον Παναθηναϊκό, αλλά και το ενδεχόμενο να έρθει μια μέρα να αγωνιστεί στη χώρα μας.
«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο. Ενώ στα πρώτα δύο δεκάλεπτα παίξαμε ακριβώς όπως είχαμε σχεδιάσει, στα τελευταία 20 λεπτά παίξαμε πολύ άσχημα. Αστοχήσαμε σε πολλά ελεύθερα σουτ, ενώ είχαμε και κακές επιλογές, χαλαρώσαμε και στην άμυνα και έτσι ήρθε η ήττα. Πιστεύω πως χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι». Επίσης, ο έμπειρος πλέι μέικερ, στάθηκε και σε ένα ακόμη στοιχείο που ανάγκασε την ομάδα του να ηττηθεί. «Η έδρα του Ολυμπιακού είναι πανίσχυρη και ο κόσμος πιέζει διαιτητές και αντιπάλους με έναν ιδιαίτερα ωραίο και αθλητικό τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης να κερδίσει μέσα στο ΣΕΦ».
Πλέον, στην πρώτη θέση του ομίλου βρίσκεται η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική η Τάου στη Βασκωνία. Ο 31χρονος πλέι μέικερ θεωρεί πως «παραμένουμε το φαβορί του ομίλου μας και τα επόμενα δύο παιχνίδια με την Αρμάνι, είναι κάτι σαν τελικοί για εμάς. Θεωρώ πως όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, όταν και υποδεχόμαστε τον Ολυμπιακό στην Ισπανία. Δεν νομίζω πως θα κάνει άλλη ήττα ο Ολυμπιακός και περιμένω πως όλα θα κριθούν στη μεταξύ μας αναμέτρηση για την πρωτιά».
Ερωτηθείς ο Αργεντινός πλέι μέικερ για τις ομάδες που είναι φαβορί για να φτάσουν μέχρι το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, η τοποθέτηση του ήταν ξεκάθαρη. «ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παναθηναϊκός έχουν τον πρώτο λόγο. Από εκεί και πέρα, οι άλλες δύο θέσεις είναι ανοιχτές». Ο Πάμπλο Πριχιόνι παρακολούθησε την αναμέτρηση των «πρασίνων» με τη Μάλαγα και εξήγησε πως «περίμενα ο Παναθηναϊκός να κάνει τέτοια εμφάνιση. Πάντα τέτοια εποχή ο Παναθηναϊκός ανεβάζει την απόδοσή του και πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στο Φάιναλ-4».
Λίγο πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν που θα μετέφερε όλη την αποστολή στο αεροδρόμιο, ο Πάμπλο Πριχιόνι μας αποκάλυψε και μια επιθυμία του. «Μακάρι μια μέρα να έρθω και να αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα». Και μιας και το κασέ του είναι αρκετά υψηλό, η ερώτηση ήταν αυτονόητη. Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;. Για να έρθει η διπλωματική απάντηση του Αργεντινού πλέι μέικερ. «Θα έρθω στην ομάδα που θα με θέλει περισσότερο».
Αντώνης Κατσίκης