Το 18 στα 18 έκανε η Σιένα επικρατώντας άνετα της τρίτης της βαθμολογίας Τέραμο με 99-80 με πρωταγωνιστές τους Ριμάντας Καουκένας και Ρομάιν Σάτο με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα. Στη δεύτερη θέση, με 13 νίκες, παρέμεινε η Λοτομάτικα Ρόμα. Λίγες ημέρες πριν την αναμέτρησή τους με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τον έβδομο όμιλο του Top 16 οι Ρωμαίοι επικράτησαν με 78-72 της Μπιέλα έχοντας κορυφαίο τον άλλοτε παίκτη του Αιγάλεω, Ιμπραήμ Τζάαμπερ με 17 πόντους.

Ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Βασιλειάδη

Η Φορτιτούντο Μπολόνια του Λάζαρου Παπαδόπουλου επικράτησε της Μοντεγκρανάρο του Κώστα Βασιλειάδη με 74-73 για τη 18η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Μάλιστα ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην τελευταία επίθεση της ομάδας του. Ο 25χρονος σούτινγκ γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους (2/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 22 λεπτά, ενώ ο «Λάζος» σε 13 λεπτά είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο) και 3 ριμπάουντ. Η Φορτιτούντο έφτασε τις επτά νίκες, μία λιγότερη από τη Μοντεγκρανάρο.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Σκλάβος, αν και η Ριέτι γνώρισε την ήττα στο Πέζαρο από τη Σκαβολίνι με 86-65. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε 17 πόντους (3/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 2/2 βολές) και 3 ριμπάουντ σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος:

Σάββατο 7/2

Μπενετόν-Φεράρα 71-68
Ούντινε-Βίρτους Μπολόνια 86-93

Κυριακή 8/2

Φορτιτούντο Μπολόνια-Μοντεγκρανάρο 74-73
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Καζέρτα 81-51
Λοτομάτικα Ρόμα-Μπιέλα 78-72
Σιένα-Τέραμο 99-80
Σκαβολίνι-Ριέτι 86-65
Αβελίνο-Καντού 61-65

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube