Ο τελικός των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών είναι προ των πυλών. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, αρχής γενομένης από την Πέμπτη το βράδυ στις 21.00, σε ένα τελικό που ουσιαστικά είναι μια επανάληψη της τελικής σειράς της περιόδου 2002-2003. Και φέτος οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι το φαβορί για τον τίτλο, αλλά η «Ένωση» είναι σκληρό καρύδι. Για το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού γράφει ο Ν.Παπαδογιάννης στη Sportday. Στον μικρό τελικό της... παρηγοριάς το Μαρούσι επικράτησε 69-68 του Πανιωνίου, κάνοντας το 1-0.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέδειξαν στον πέμπτο ημιτελικό κόντρα στον πανιώνιο πως αν αγωνιστούν σοβαρά δεν έχουν πρόβλημα με κανέναν αντίπαλο. Σίγουρα η ΑΕΚ δεν είναι Πανιώνιος, όμως οι πρωταθλητές είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους και της ανωτερότητάς τους στους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη και να καθαρίσουν με συνοπτικές διαδικασίες τη σειρά. Οι «πράσινοι» κατεβαίνουν πλήρεις αφού και ο Ιμπραήμ Κουτλουάι έδειξε πως ξεπέρασε το πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν για τα καλά την υπέρβαση. Αφού κατάφεραν να σπάσουν δύο φορές το μειονέκτημα της έδρας κόντρα σε Άρη και Μαρούσι, φιλοδοξούν να κάνουν το ίδιο και κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδος για να κατακτήσουν τον τίτλο, ύστερα από τρία χρόνια, όταν και πάλι είχαν καταφέρει να «γυρίσουν» το 0-2 του Ολυμπιακού και να το κάνουν 3-2 υπέρ τους. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ολυμπιακός για να του κάνεις τέτοια πλάκα, όμως εδώ που έφτασαν τα πράγματα είναι υποχρεωμένοι οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη να τα δώσουν όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα, έστω και χωρίς τον Τόμπι Μπέιλι που ίσως προλάβει τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς.

Βέβαια υπάρχει και ο μικρός τελικός ανάμεσα στο Μαρούσι και τον Πανιώνιο, σε μια σειρά αγώνων που δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους δύο μονομάχους, αφού και οι δύο έχουν εξασφαλίσει οριστικά τη συμμετοχή τους στο ULEB CUP της ερχόμενης περιόδου και δεν περιμένουν τίποτα άλλο για τη φετινή σεζόν. Πάντως και οι δύο αντίπαλοι δείχνουν αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για τις τρεις νίκες που απαιτούνται και αναμένονται σκληρές μονομαχίες μέχρι το τέλος της σειράς.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γκρέι: «Υπάρχει πολύ ταλέντο στον ΠΑΟΚ, όταν κάποιος λείπει πρέπει ο επόμενος να αναλάβει»

Μπαζίνας: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα να είμαι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα - Παίρνω πολλά από Καλάθη και Όσμαν»

Ομπράντοβιτς: «Όλα γίνονται εύκολα όταν έχεις μεγάλους και έξυπνους παίκτες»

Ρομπόλης: «Φάνηκε η διαφορά ποιότητας στο Άρης-ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός παίρνει σβηστά παιχνίδια που πέρυσι τον δυσκόλευαν»

ΑΕΚ: Συνθήματα κατά Μάκη Αγγελόπουλου στην Allwyn Arena

Το πανόραμα της Stoiximan GBL: Έκαναν το 2Χ2 Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Καρδίτσα και Περιστέρι Betsson

Καλαϊτζάκης: «Ασύλληπτη η άμυνά μας, δαγκώνουμε - Ο Ομπράντοβιτς κερδίζει τον σεβασμό γιατί τον δίνει»

Βόβορας: «Πήραμε ένα μάθημα, πρέπει να αποκτήσουμε χαρακτήρα»

Ομπράντοβιτς: «Η άμυνα ήταν στο επίπεδο που πρέπει, η επίθεση όχι»

«Πράσινο» πάρτι στην Πάτρα: Τα highlights της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα