Η ώρα των όσκαρ έφτασε και σύντομα θα ξέρουμε το ποιοι θα πάρουν τα αγαλματάκια σπίτι τους. Αν και συνήθως οι ψηφοφορίες δεν πέφτουν μέσα ,πάμε να δούμε τι προτιμά ο κόσμος στις κυριότερες κατηγορίες. Σύμφωνα λοιπόν με ψηφοφορία που έκανε το YAHOO φαβορί για το βραβείο της καλύτερης ταινίας είναι το Slumdog Millionaire με 46%. Ακολουθεί η «Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» με 41%.
Ο σκηνοθέτης του Slumdog, Ντάνι Μπόιλ κυριαρχεί στην κατηγορία του με 52% και αρκετά πίσω του βρίσκεται ο Ντέιβιντ Φίντσερ με 29%.
Στην κατηγορία του Α ανδρικού ρόλου ο κόσμος διαφωνεί με τους κριτικούς που δίνουν περισσότερες πιθανότητες στον Μικι Ρουρκ (Wrestler) και Σον Πεν (Milk) και δίνει την ψήφο του μαζικά στον Μπραντ Πιτ με 46%. Στις γυναίκες η Κέιτ Γουίνσλετ φαίνεται ότι θα χάσει το βραβείο μόνο αν ο χρόνος γυρίσει πίσω και δεν πρωταγωνιστήσει στο The reader αφού το 50% του κόσμου την επιβραβεύει όπως την επιβραβεύουν και οι κριτικοί.
Στην κατηγορία του Β ανδρικού ρόλου ο κόσμος ενώνεται με ένα στόμα μια φωνή και δίνει το χρίσμα στον «μακαρίτη» Χιθ Λετζερ με 84% (μια βράβευση που αν τελικά πραγματοποιηθεί προορίζεται για highlight της βραδιάς). Στις γυναίκες η Ταράτζι Χένσον συγκεντρώνει το 42% των προτιμήσεων για την παρουσία της στο Μπέντζαμιν Μπάτον.
Και κάπου εδώ οι προβλέψεις γίνονται σκόνη αφού τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας θα τα έχουμε μάθει όλα.