Με πολλά χαμόγελα, απόρροια της ισοπαλίας με 1-1 που απέσπασε ο Παναθηναϊκός από τη Βιγιαρεάλ, στην πρώτη αναμέτρηση για τους «16» του Champions League, επέστρεψε από την Ισπανία το μεσημέρι της Πέμπτης η αποστολή της ομάδας. Άπαντες δήλωσαν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά τόνισαν πως πλέον στο μυαλό τους είναι μόνο το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το παιχνίδι. Ήταν ένα δύσκολο ματς, Ήταν κοντά όλες οι γραμμές και αυτός ήταν ο λόγος που επιστρέφουμε με καλό αποτέλεσμα. Οι παίκτες πάλεψαν σαν λιοντάρια. Τώρα πάμε στην Παιανία και θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες μου. Από αύριο αρχίζουμε την προετοιμασία για το ματς με τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Χενκ Τεν Κάτε.
Ο Γιάκουμπ Βαβζίνιακ, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Champions League, ανέφερε: «Έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Στη ρεβάνς θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας και αυτό είναι πολύ θετικό επειδή θα δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Τώρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πρέπει θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε», ενώ μίλησε και για τη φάση του πέναλτι που ο ίδιος έκανε. «Έχω κάνει πέναλτι, αλλά πριν μου είχε γίνει επιθετικό φάουλ που δεν μου είχε δώσει ο διαιτητής», ξεκαθάρισε ο Πολωνός αμυντικός.
Ακολουθεί ντέρμπι
Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού συνεχίζονται και όχι με οποιονδήποτε αγώνα, αλλά το «αιώνιο» ντέρμπι στο Καραϊσκάκη την Κυριακή. Μπορεί η μάχη του τίτλου να έχει χαθεί, αλλά ένα τέτοιο παιχνίδι δίνει πάντα κίνητρο στους παίκτες, που καλούνται να αποδείξουν ότι δεν άξιζαν τέτοιας τύχης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κατάσταση των Καραγκούνη και Μάντζιου, που έφυγαν από την Ισπανία με προβλήματα δεν εμπνέει ανησυχία ενόψει Ολυμπιακού. Σήμερα, οι "πράσινοι" που δεν αγωνίστηκαν στην Ισπανία επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν θεραπεία. Ατομικά προπονήθηκαν οι Μάτος και Λεοντίου. Πρόγραμμα θεραπείας ακολούθησε ο Βαγγέλης Μάντζιος, το οποίο θα ακολουθήσει και αύριο.
* Εξαντλήθηκαν σήμερα τα εισιτήρια της ρεβάνς με τη Βιγιαρεάλ, αφού άλλωστε είχαν απομείνει ελάχιστα.