Απόλυτα ικανοποιημένος με τη ζωή του στη χώρα μας και το κλίμα που συναντά στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι ο Ντιντιέ Ντομί. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso», ο Γάλλος αμυντικός αποκάλυψε πως νιώθει περηφάνια, όντας μέλος των «ερυθρόλευκων» και επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Μάλιστα, αστειευόμενος τόνισε ότι θα αποχαιρετούσε οικιοθελώς την ομάδα του μοναχά αν είχε πρόταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ούτε λόγος για τον Παναθηναϊκό…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γάλλου μπακ:

-Φέτος κάνεις πολύ καλύτερες εμφανίσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Τι έχει αλλάξει; Νιώθεις ότι βρίσκεις τον εαυτό σου;

«Έχω προσαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και νιώθω διαφορετικά χωρίς τους τραυματισμούς που είχα τα προηγούμενα χρόνια. Από την αρχή ήθελα να δώσω πολλά στην ομάδα. Οι ατυχίες όμως δεν με άφησαν. Φέτος λοιπόν που είμαι πολύ καλύτερα κι έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, ξέρω τι μπορώ να δώσω και θέλω αυτό το να το δείξω και στον κόσμο».

-Ο προπονητής έπαιξε ρόλο στην «αναγέννησή σου;»

«Νομίζω ότι δεν είναι μόνο θέμα προπονητή. Και με τον Τάκη Λεμονή νομίζω ότι είχα κάνει καλά παιχνίδια. Η βελτίωση έρχεται μέσα από σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Αυτό είναι το μυστικό».

-Είναι η άμυνα φέτος το δυνατό όπλο του Ολυμπιακού;

«Είναι ένα από τα δυνατά όπλα της ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι διαθέτουμε και μια πάρα πολύ καλή επίθεση. Πάντως, είναι αλήθεια ότι φέτος είμαστε αρκετά συμπαγείς ως ομάδα. Και όταν κρατάς το μηδέν πίσω, μπορείς πιο εύκολα να γίνεις απειλητικός στην επίθεση».

-Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό σου στον Ολυμπιακό. Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; Θες να ανανεώσεις;

«Η προτεραιότητα μου είναι ξεκάθαρη: Νιώθω πάρα πολύ καλά εδώ και θέλω να παραμείνω, αν φυσικά με θέλει και ο Ολυμπιακός. Το κλίμα είναι υπέροχο στην ομάδα, πρωταγωνιστούμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα, έχουμε υψηλούς στόχους στην Ευρώπη. Δεν έχω λόγο να μην είμαι ευχαριστημένος».

-Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες; Πριν από δύο μήνες θυμάμαι ότι είχε γραφτεί στη Γαλλία για ενδιαφέρον της Μονακό. Ισχύει;

«Κοίταξε, υπάρχουν κάποιες ομάδες που ενδιαφέρονται, αλλά δεν έχω λόγους να φύγω από τον Ολυμπιακό. Εκτός και αν με ζητήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλήθεια σου λέω, νιώθω περήφανος που παίζω στον Ολυμπιακό. Είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό κλαμπ με πάρα πολύ κόσμο. Σκέψου πόσες ομάδες στην Ευρώπη θα είχαν οκτώ-εννέα χιλιάδες οπαδούς σε ένα εκτός έδρας ματς, όπως είχαμε εμείς στη Ρώμη με την Λάτσιο. Είναι φοβερό Έχω παίξει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχουν αρκετές ομάδες που το έχουν αυτό. Ξέρεις, μερικές φορές σκέφτεσαι ως επαγγελματίας να έχει την ευκαιρία να παίξεις σε ένα πιο υψηλό επίπεδο. Όμως, εγώ νιώθω ότι τα έχω εδώ όλα σαν ποδοσφαιριστής».

-Αν ερχόταν στα χέρια σου μια σούπερ πρόταση από οικονομικής άποψης από μια άλλη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, θα την εξέταζες;

«Όχι, όχι. Είμαι κόκκινος. Σέβομαι την ομάδα μου, είμαι πολύ καλά εδώ. Δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου για τον Παναθηναϊκό».

Για την ζωή στην Αθήνα: «Περνάω πάρα πολύ καλά εδώ, ήρεμα και έχω κοντά μου τους δικούς μου ανθρώπους και αρκετούς καλούς φίλους. Έχω προσαρμοστεί και μου αρέσει η Αθήνα, το κλίμα της αλλά και η ζεστασιά των ανθρώπων. Ειδικότερα όμως μου αρέσει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και τα μνημεία της. 'Έχω θαυμάσει την Ακρόπολη και με ευχαριστεί πάρα πολύ να κάνω βόλτες στην Πλάκα. Έχω γνωρίσει και τα ταβερνάκια της, όπου το φαγητό είναι ωραίο και η ατμόσφαιρα ξεχωριστή».

Για το ΟΥΕΦΑ: «Πίστευα ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και δεν το είχα πει για να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας. Όταν δεν έχεις μεγάλες προσδοκίες, δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά. Όπως μπαίνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα με στόχο να το κατακτήσουμε, έτσι πρέπει να βλέπουμε και την Ευρώπη».

Για Τζόρτζεβιτς και Νικοπολίδη: «Πιστεύω ότι ο Τζόρτζεβιτς και ο Νικοπολίδης μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στην ομάδα, αλλά είναι κάτι που εξαρτάται πρώτα από όλα από τι θέλουν εκείνοι. Είναι πολύ καλοί παίκτες και ειδικότερα εγώ ως αμυντικός για το Νικοπολίδη μπορώ να πω ότι είναι ένας τερματοφύλακας που εμπνέει σιγουριά σε όλη την άμυνα και γενικότερα στην ομάδα».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube