Κι επίσημα εξέφρασε την επιθυμία της να αναλάβει την διοργάνωση του Euro 2016 η Γαλλία, δια στόματος του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Εσκαλέ.
«Καταθέσαμε την πρόταση σήμερα. Είμαστε κι επίσημα υποψήφιοι για να φιλοξενήσουμε το Ευρωπαϊκό του 2016», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, με τη γαλλική κυβέρνηση να σκοπεύει να δαπανήσει 100 εκατομμύρια ευρώ για να βελτιώσει τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, εφόσον της ανατεθεί.
Οι Γάλλοι θα βρουν αντιμέτωπούς τους Ιταλούς, ενώ, υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει και η σύμπραξη Σουηδίας και Νορβηγίας. Να θυμίσουμε πως από το 2016 οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Euro θα αυξηθούν από 16 σε 24, ενώ, αξίζει να σημειωθεί πως τις δυο τελευταίες φορές που η Γαλλία φιλοξένησε μεγάλη διοργάνωση (1998 το Παγκόσμιο, 1984 το Ευρωπαϊκό), πανηγύρισε στο τέλος το τρόπαιο.
Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος