Από τις οκτώ ομάδες που έχουν παραμείνει στη διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγκ, οι τέσσερις είναι αγγλικές, οι δύο ισπανικές και υπάρχουν επίσης μια γερμανική και μία πορτογαλική, ενώ καμία ομάδα από την Ιταλία δεν συνεχίζει στη διοργάνωση. Παρά ταύτα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Μαρσέλο Λίπι θεωρεί πως αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο της χώρας του δεν είναι χειρότερο από του μεγάλου Νησιού, αν και στις δύο αναμετρήσεις μεταξύ αγγλικών και ιταλικών συλλόγων νικητές βγήκαν οι πρώτοι.
«Ποια ανωτερότητα του αγγλικού ποδοσφαίρου συγκριτικά με το ιταλικό; Τα αποτελέσματα κάποιες φορές είναι παραπλανητικά και σε αυτήν την περίπτωση είναι. Επιπλέον, αυτές οι ομάδες έχουν λίγο ιταλικό και αγγλικό στοιχείο», είπε αρχικά ο 61χρονος κόουτς και ανέφερε επίσης πως ήταν και άτυχες οι ιταλικές ομάδες.
«Η Γιουβέντους δεν υστερούσε της Τσέλσι και αν δεν είχε τόσους τραυματισμούς θα είχε περάσει. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι αρκετά για να αποδείξουν πως ότι οι αγγλικοί σύλλογοι είναι ανώτεροι. Τόσα χρόνια που είμαι στον αθλητισμό δεν έχω ξαναδεί τέτοια ατυχία. Έλειπε η μισή ομάδα της Ρόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τραυματίστηκε και ο Ζουάν. Η Ρόμα έκανε τα πάντα. Μόνο η εθνική ομάδα αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο της χώρας, όχι οι σύλλογοι», κατέληξε ο Λίπι.
Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος