Χάρη στα γκολ του Ζουράφσκι στο 73’ και του Μετίν δέκα λεπτά αργότερα, η Λάρισα πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 στο Καυταντζόγλειο, για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και διατήρησε, έτσι, τη διαφορά από τους έτερους διεκδικητές της πέμπτης θέσης. Σε ένα παιχνίδι που χρειάστηκε να έρθει το δεύτερο ημίχρονο για να "ανοίξει" ο ρυθμός των δυο ομάδων, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν περισσότερο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και πήραν πολύτιμη νίκη, που τους διατηρεί σε "τροχιά" play-off.

Σε πολύ μέτρια επίπεδα κινήθηκε ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν από πολύ νωρίς να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο τέταρτος διαιτητής έκανε λάθος και υπέδειξε σε αντικανονική θέση τον Μαρκές, ο οποίος είχε δεχτεί τη μπάλα από πάσα αντιπάλου. Αυτή η απόφαση εκνεύρισε τόσο τον πάγκο του Ηρακλή όσο και τους φιλάθλους στις εξέδρες. Από κει κι έπειτα, στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκαν (με το ζόρι) τρεις φάσεις. Έπρεπε να φτάσει το 23ο λεπτό για να δούμε το πρώτο σουτ του αγώνα, όταν ο Σαρμιέντο βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ηρακλή και δοκίμασε το σουτ, όμως ο Μπαντής είχε σωστή αντίδραση. Οι άλλες δυο φάσεις του αγώνα ανήκαν στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέσα σε 5 λεπτά (33’-38’) κατάφεραν να απειλήσουν με τους Μαρκές και Κατσαμπή, όμως και στις δυο περιπτώσεις ο Κοτσόλης βρισκόταν στη σωστή θέση. Χωρίς καμία άλλη αξιοσημείωτη φάση, ο κ. Παμπορίδης έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια με τη συμπλήρωση ακριβώς 45 λεπτών.

Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα παρουσίασαν οι δυο ομάδες με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ηρακλής και Λάρισα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερη όρεξη για ποδόσφαιρο, πράγμα που το αποδεικνύουν οι συνολικά εφτά καταμετρημένες φάσεις. Η πρώτη φάση ανήκε στη Λάρισα, με τον Μπαντή να διώχνει σωστά το σουτ του Γιαννακόπουλου. Ο Ηρακλής απάντησε στο 51ο λεπτό, με τον Μπούρμπο να βλέπει τον Βέμπερ να διώχνει πάνω στην γραμμή την προβολή που έκανε σε κενή εστία. Κι επειδή η μπάλα τιμωρεί, η Λάρισα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ζουράφσκι, αφού πρώτα φρόντισε να προειδοποιήσει τρις. Μετά την χαμένη ευκαιρία του Πολωνού στο 56’ και την διπλή αποτυχία των Φωτάκη και Νταμπίζα στο 63’ να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή, ο Ζουράφσκι έλυσε το γόρδιο δεσμό για την ομάδα του στο 73ο λεπτό, με ψύχραιμο πλασέ. Το γκολ του Μετίν δέκα λεπτά αργότερα ήρθε απλά να επιβεβαιώσει την υπεροχή των «βυσσινί», που εξακολουθούν να βλέπουν από απόσταση ασφαλείας τους διώκτες τους.

To φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Μπαντής, Μάρτος, Μπούρμπος, Κατσαμπής (82' Ιωαννίδης), Παπαζαχαρίας, Βούκοβιτς (67' Γκαρσία), Ντιέ, Παπαστεριανός, Επστάιν, Κονέ (53' Αγρίτης), Μάρκες

Λάρισα: Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος (86' Ίλιτς), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγκλέσιας (58' Μετίν), Βέμπερ, Κατσιαρός, Ζουράφσκι (90' Κυριακίδης)

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κρητικός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube