Ο Εργοτέλης, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, πήρε μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη στα Πηγάδια με 1-0, για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, χάρη σε ένα πολύ όμορφο γκολ του Κουτσιανικούλη στο 60' και «σκότωσε» τα όνειρα των γηπεδούχων για έξοδο στην Ευρώπη. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 33 βαθμούς κι εξασφάλισαν και "μαθηματικά" την παραμονή τους στη Super League.

Η Ξάνθη ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Στο 10’ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για τους γηπεδούχους. Ο Γκρζέλακ εκτέλεσε φάουλ, ο Ντόσεκ από κοντά «έπιασε» την κεφαλιά νικώντας τον Πόζα, η μπάλα όμως βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ζουέλα πήρε το «ριμπάουντ» επιχείρησε νέα κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Ντόσεκ ήταν ο πρωταγωνιστής και στην δεύτερη σημαντική ευκαιρία του πρώτου μέρους και μάλιστα, πάλι με κεφαλιά. Αυτή την φορά όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων «εκτινάχθηκε» στο «γάμα» της εστίας του κι έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Στον αντίποδα, ο φιλοξενούμενος Εργοτέλης είχε, ουσιαστικά, να επιδείξει μόνο μια καλή ευκαιρία με τον Πλάσνιγκερ στο 27ο λεπτό, ο οποίος «πήρε» την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κουτσιανικούλη, αλλά έστειλε την μπάλα έξω από την εστία του Λυμπερόπουλου.

Τρεις κίτρινες κάρτες έδειξε ο διαιτητής Μαζαράκος στο πρώτο ημίχρονο (Ζουέλα 11’, Ορφανός 20’, Φλίσκας 37’), ενώ στο 45ο λεπτό είχαμε αλλαγή για τους γηπεδούχους, με τον Ριζογιάννη να μπαίνει στη θέση του τραυματία Φλίσκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν ακόμα «φτωχότερο». Ωστόσο, στη μια και μοναδική σημαντική φάση της «επανάληψης», ο Εργοτέλης πέτυχε το γκολ που του έδωσε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Συγκεκριμένα, στο 60ο λεπτό, ο Κουτσιανικούλης με όμορφη ατομική προσπάθεια «χόρεψε» την άμυνα των γηπεδούχων και με πλασέ έστειλε την μπάλα να «αναπαυθεί» στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου κι «άνοιξε» το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, προπονητής των Θρακιωτών, έβγαλε αμυντικό και πέρασε επιθετικό στο παιχνίδι (Παππάς αντί Βάλλα), σε μια προσπάθεια να «φτάσει» η ομάδα του στην ισοφάριση, παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν καν να απειλήσουν την εστία του Πόζα κι έτσι ο Εργοτέλης «απέδρασε» από την Ξάνθη, κερδίζοντας το παιχνίδι με 1-0.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Ντόσεκ, Άμπρααμ, Γκρζέλακ, Βάλλας (67' Παππάς), Ζουέλα, Φλίσκας (45' Ριζογιάννης), Κιντάνα, Πόι, Φεριέ (55' Ντοριβάλ)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Κορδονούρης, Πλάσνεγκερ, Τζούνιορ, Μπέτο, Ογκουνσότο (87' Βακουφτσής), Κένεντι, Ορφανός, Κουτσιανικούλης (90' Φραγκουλάκης), Μάρτινς (50' Ρομανό), Φερνάντες

Κίτρινες κάρτες: Ζουέλα, Φλίσκας - Ορφανός, Κένεντι, Τζούνιορ, Πόζα

Διαιτητής: Μαζαράκος
Βοηθοί: Γούκος, Βλάχος

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube