Μετά από ένα συγκλονιστικό, σε εξέλιξη παιχνίδι, ο ΟΦΗ επικράτησε 4-3 του Πανθρακικού στο Παγκρήτιο, για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και, σε συνδυασμό με τις ήττες Πανσερραϊκού, Ηρακλή και Λεβαδειακού, εξακολουθεί να ελπίζει για την παραμονή στην κατηγορία. Σκόρερ για τους νικητές οι Πόποβιτς (11’), Μπαρκαουάν (18’), Σφακιανάκης (60’ και 82’), ενώ για τους Θρακιώτες οι Κανωτίδης (6’), Ριέρα (15’) και Κωνσταντινίδης (65’).

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και από τα πρώτα λεπτά αναζήτησαν το γρήγορο γκολ. Ο Πανθρακικός ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 6’ όταν ο Κανωτίδης έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπαρκαουάν και κατέληξε στα δίχτυα του Μάλαρτζ. Η χαρά για τους φιλοξενούμενους κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Στο 11’ ο Σφακιανάκης με όμορφη μπαλιά βρήκε τον Πόποβιτς μέσα στην περιοχή και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Βρονταρά ισοφαρίζοντας.

Ο δαιμονιώδης ρυθμός συνεχίστηκε και στο 15’ ο Ριέρα αφού απέφυγε με προσποίηση τον Μπαρκαουάν, σούταρε στην κλειστή γωνία του Μάλαρτζ δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους Θρακιώτες. Τρία λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Πόποβιτς έγινε δημιουργός του δεύτερου. Εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Μπαρκαουάν έκανε την κεφάλια στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Βρονταρά.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να ασκούν πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 25’ ο Βιντάλ έκανε την ατομική ενέργεια, βρέθηκε απέναντι από τον Μάλαρτζ αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Δύο λεπτά πριν το ημίχρονο οι παίκτες του Εμίλιο Φερέρα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια. Ο Σφακιανάκης πάνω στη γραμμή απομάκρυνε το σουτ του Βιντάλ έπειτα από ασταθή απόκρουση του Μάλαρτζ.

Ο Πανθρακικός στο δεύτερο μέρος προτίμησε να δώσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ΟΦΗ προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πως αυτή η επιλογή ήταν που, ίσως, του κόστισε.

Στο 60’ ο Μονιάκης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σφακιανάκης βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά πέτυχε το τέρμα που άλλαξε εντελώς την ψυχολογία των Κρητικών. Ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει τον έλεγχο αλλά ο Πανθρακικός ήταν αυτός που έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 65’ ο Ντιαλό έφυγε από την άμυνα των γηπεδούχων, έκανε την κούρσα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε με παράλληλη πάσα τον Κωνσταντινίδη που με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε προ του Μάλαρτζ.
Το καθοριστικό γκολ για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη σημείωσε και πάλι ο Στέλιος Σφακιανάκης. Ο έμπειρος μέσος ξεκινώντας την προσπάθεια του από τη μεσαία γραμμή και ενώ είχε δίπλα του την επιλογή της πάσας, επιχείρησε μια «βολίδα» από τα 25 μέτρα και η μπάλα αφού προσέκρουσε, αρχικά, στο δεξί και στη συνέχεια στο αριστερό δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα βάζοντας τέλος σε ένα παιχνίδι που… δεν έκανε για καρδιακούς!

Με τέτοιες εμφανίσεις και αν αναλογιστεί κανείς τα σημερινά αποτελέσματα των ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους, ο ΟΦΗ εξακολουθεί να ελπίζει σε ανατροπή του σκηνικού και παραμονή στα «σαλόνια» καθώς η διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού μειώθηκε στους έξι βαθμούς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.


Δείτε το φιλμ του αγώνα


Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Μάλαρτζ, Μπαρκαουάν, Σίμιτς (Ρουμπάκης 85'), Πόποβιτς, Σταυρακάκης, Μπερτίν, Σφακιανάκης, Δημούτσος (70' Στόλιτσα), Μπεθάρες, Μονιάκης, Γκρέμπερ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Βρονταράς, Ζαπρόπουλος, Ρομπίνιο, Ριέρα (Ματάις 71'), Κλεμάν, Κανωτίδης, Βιντάλ (Πόνσε 84'), Ολίσε, Βελάσκο, Κωνσταντινίδης (Μπεβέκουα 90'), Ντιαλό.

Επιμέλεια: Κώστας Αντωνιάδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει τη δουλειά του, για να συνεχίσει τουλάχιστον να ελπίζει»

Τα συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον Στράτο Σεφτελή

Βρούτσης: «Οι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια»

Τσανάκας: «Το σώμα θα είναι στη Λαμία, αλλά η καρδιά είναι ήδη στο Μπέρμινχαμ για τους παίκτες του Ολυμπιακού»

Ζίβκοβιτς: «Έτοιμοι να δώσουμε απαντήσεις-Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατά ποτέ, μόνος δρόμος η νίκη»

Κωνσταντινίδης: «Να είμαστε πανέτοιμοι ψυχικά και σωματικά απέναντι στην ΑΕΚ»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει αντίδραση εκεί που όλοι τον θεωρούν γονατισμένο»

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι για τον τίτλο - Όποιος έχει τον περισσότερο τσαμπουκά με ΑΕΚ θα κερδίσει»

Παγκάκης: «Όσο υπάρχει ελπίδα πρέπει να το παλέψει ο Παναθηναϊκός»

Σαββόπουλος: «Ερωτηματικό για τον Άρη αν θα κάνει απόψε πρόβα τελικού ή θολώσει τα νερά»

TAGS: ΟΦΗ