Η υπομονή και η σκληρή δουλειά του Εντίνιο ανταμείφθηκαν. Ο 27χρονος επιθετικός της ΑΕΚ κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας για την εντός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με την Σουηδία στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, αλλά και το φιλικό με τη Νότιο Αφρική στη Λωζάνη τρεις ημέρες μετά. Ο επιθετικός της ΑΕΚ, που φέτος έχει πετύχει 6 γκολ σε 781 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, είναι πανευτυχής από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Όταν επέστρεψα στο σπίτι μου το βράδυ της Κυριακής, είδα πως είχα πολλά τηλεφωνήματα. Όταν το έμαθα ήμουν πολύ χαρούμενος. Δεν έχω λόγια. Είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου, ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Αυτή η κλήση δείχνει πως με εμπιστεύονται. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για μένα, αλλά έτοιμος να βοηθήσω. Είμαι πιο ήρεμος πλέον, αλλά γνωρίζω την ευθύνη που έχω. Θα προσπαθήσω να αξιοποιήσω την ευκαιρία που μου δόθηκε. Ήταν στόχος μου και δούλεψα σκληρά γι’αυτόν», δήλωσε σε πορτογαλική ιστοσελίδα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, Κάρλος Κεϊρός, αναφέρθηκε στην επιλογή του «Έντι». «Καλέσαμε τον Εντίνιο ως αποτέλεσμα των αγώνων που τον έχουμε παρακολουθήσει. Ήθελα πρώτα να τον δω με τη δεύτερη ομάδα, αλλά ήταν αδύνατο λόγω των υποχρεώσεων που είχε με την ομάδα του. Βλέποντας τους αγώνες του Σαββατοκύριακου διαπίστωσα πως ήταν η στιγμή να δώσω ευκαιρία σε έναν παίκτη που πετυχαίνει πολλά γκολ και αγωνίζεται σε μία θέση που χρειαζόμαστε τους καλύτερους», ανέφερε.

Το μεγάλο αστέρι της Πορτογαλίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μίλησε επίσης για το νέο μέλος της παρέας. «Ο Κάρλος Κεϊρός έχει δώσει ευκαιρίες σε πολλούς παίκτες. Η πόρτα της εθνικής ομάδας είναι πάντα ανοικτή και θα υποδεχτούμε πολύ καλά τον Εντίνιο, όπως και κάθε άλλον ποδοσφαιριστή. Είμαστε μία οικογένεια».

Η τιμωρία του Σκόκο, φέρνει… αλλαγές

Ο Νάτσο Σκόκο συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και η τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ θα αποφασίσει σε ποια δύο προσεχή παιχνίδια θα απουσιάσει ο Αργεντινός επιθετικός. Είναι πολύ πιθανό προσεχώς να δούμε σχήμα με Τζεμπούρ, Μπλάνκο και Εντίνιο στην επίθεση της ΑΕΚ.

Προς το παρόν πάντως οι παίκτες της ΑΕΚ απολαμβάνουν το διήμερο ρεπό που τους έχει δώσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, λόγω και της διακοπής του πρωταθλήματος. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, πέραν όσων έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες, θα συγκεντρωθούν στους Θρακομακεδόνες την Τετάρτη, ενώ οι διεθνείς θα επιστρέψουν στη βάση τους την επόμενη Πέμπτη, εν όψει του αγώνα της 28ης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.