Ο Ολυμπιακός παρουσίασε χθες κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης τρία πρόσωπα. Ένα πολύ καλό στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αγώνα, ένα πολύ κακό στα επόμενα έντεκα και ένα αρκετά...έξυπνο στα υπόλοιπα δεκατέσσερα που απέμεναν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Τελικά αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα πήρε τη νίκη, έκανε το 1-0 και προετοιμάζεται για την αυριανή αναμέτρηση όπου σύμφωνα με τους περισσότερους παίκτες των «ερυθρολεύκων» θα είναι τελείως διαφορετική. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θεωρεί πως η μεγάλη πίεση έφυγε από τον ίδιο και τους συμπαίκτες του και έτσι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί αύριο καλύτερος κόντρα στη Ρεάλ.

«Μας έφυγε το 40% της πίεσης και του άγχους που νιώθαμε πριν από το πρώτο ματς» δήλωσε ο 24χρονος φόργουορντ λίγο πριν την τελευταία προπόνηση των «ερυθρολεύκων» πριν το αυριανό παιχνίδι και στη συνέχεια προσπάθησε να εξηγήσει πως ο Ολυμπιακός έχασε διαφορά 18 πόντων μέσα σε εννιά λεπτά και βρέθηκε μάλιστα και πίσω στο σκορ. «Ήταν πολλά τα λάθη που κάναμε κυρίως στην άμυνα μας. Στην επίθεση κάναμε ό,τι είχαμε σχεδιάσει αλλά τα σουτ δεν έμπαιναν. Στην άμυνα, όμως, κάναμε πολλά λάθη. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό. Ξεκινάμε από το 0-0 και θα πρέπει και πάλι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσουμε στη νίκη». Ο Έλληνας διεθνής μάλιστα τόνισε πως «καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα, χάσαμε τη διαφορά αλλά κερδίσαμε στο τέλος και αύριο θα είμαστε πιο προετοιμασμένοι και δεν θα επαναπαυτούμε».

Όσο για την προσωπική απόδοση και τα δύο τρίποντα «μαχαιριές» που ουσιαστικά έριξαν στο καναβάτσο τη Ρεάλ, ο δεύτερος αρχηγός των Πειραιωτών σχολίασε πως «και στις δύο περιπτώσεις έληγε ο χρόνος. Οπότε δεν είχα πολλά να σκεφτώ. Πήρα τα σουτ, ευστόχησα και βοήθησα την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη. Πλέον στο μυαλό μας είναι μόνο το αυριανό ματς. Αν πάντως παίξουμε όπως στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του χθεσινού παιχνιδιού μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες, αν παίξουμε όπως τα επόμενα έντεκα, δεν μπορούμε να κερδίσουμε κανέναν».

Από τη μεριά του, ο Νίκολα Βούισιτς εμφανίστηκε προβληματισμένος για τα πολλά σκαμπανεβάσματα της ομάδας του στο χθεσινό ματς. «Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που συνέβη. Το επιμέρους σκορ στο διάστημα 15-26 ήταν 27-1 και πραγματικά δεν θυμάμαι όσα χρόνια και αν παίζω να έχω δει ξανά κάτι τέτοιο στην καριέρα μου. Ήταν πολύ άσχημο διάστημα για εμάς», παρόλα αυτά, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κερδίσουν με εννιά πόντους κάτι που δείχνει «πως αυτή ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα» σχολίασε ο Κροάτης σέντερ και συμπλήρωσε πως «το να κερδίζεις 18 πόντους, μετά να χάνεις με έξι και τελικά να κερδίζεις με εννιά δείχνει πως μπορείς να καταφέρεις πολλά».

Σε ερώτηση που του έγινε για το γεγονός πως σε κάθε ματς τον τελευταίο ενάμισι μήνα είναι όλο και καλύτερος, ο 31χρονος σέντερ είπε πως «ξέρω από την εμπειρία μου τόσα χρόνια στα γήπεδα πως τώρα είναι η ώρα που πρέπει να είμαι έτοιμος. Στο ξεκίνημα της περιόδου δεν ήμουν καθόλου καλός αλλά τώρα αρχίζω να ανεβαίνω».

Τέλος, ο Τζος Τσίλντρες στάθηκε και αυτός με τη σειρά του στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχασε μια τόσο μεγάλη διαφορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και δήλωσε πως «αυτό αύριο δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Έπρεπε να τελειώσουμε το ματς όταν πήγε στους 18 πόντους αλλά εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα να συνεχίσουν να ελπίζουν και έτσι μπήκαν ξανά στο ματς. Κάναμε αρκετά λάθη σε αυτό το διάστημα αλλά δεν πρέπει να τα επαναλάβουμε». Το γεγονός πως μέσα σε έξι μέρες ο Ολυμπιακός θα δώσει τρίτο ματς χαροποιεί τον Αμερικανό φόργουορντ γιατί «έτσι είχα συνηθίσει στο ΝΒΑ. Να παίζω σχεδόν κάθε μέρα και αυτό μου κάνει αρκετά καλό. Βρίσκεις πιο εύκολα ρυθμό»

*Κανονικά έλαβε μέρος στην προπόνηση ο Μιχάλης Πελεκάνος και ίσως να είναι στη δωδεκάδα.

Οσον αφορά την προπόνηση της Ρεάλ έγινε στη Γλυφάδα και όχι στο ΣΕΦ, κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο από κανέναν.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube