Στο προσκήνιο για λογαριασμό του Ολυμπιακού επανήλθε το όνομα του Φερνάντο Μοριέντες εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Ο Ισπανός επιθετικός τον προσεχή Ιούλιο μένει ελεύθερος από τη Βαλένθια, στην οποία ανήκει, και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αρκετά πιθανό να καταθέσουν πρόταση στον παίκτη, προκειμένου να συνεχίσει στην Ελλάδα την καριέρα του.

Ο 33χρονος, πλέον, φορ είχε απορρίψει το περασμένο καλοκαίρι «κρούση» των Πειραιωτών, όμως τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά και δεν αποκλείεται οι πρωταθλητές Ελλάδας να πραγματοποιήσουν μια μεταγραφή τύπου Κοβάσεβιτς, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε έρθει στο Λιμάνι και βοήθησε μέγιστα με την εμπειρία και τις ικανότητές του.

Μπορεί το συμβόλαιο του πρώην διεθνούς στράικερ να είναι μεγάλο, αλλά το γεγονός ότι έχει πατήσει τα 33 και πως δεν αγωνίζεται ως βασικός στις «νυχτερίδες», ασφαλώς και «ρίχνει» το κασέ του. Το μόνο αρνητικό στην όλη ιστορία είναι η ηλικία του παίκτη, καθώς στον Ολυμπιακού θέλουν να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ της ομάδας. Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να εντάξουν ακόμη ένα σπουδαίο όνομα στο «οπλοστάσιό» τους…

Ο Κουτσιανικούλης και το «σαφάρι»

Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού εν όψει καλοκαιριού από την εγχώρια αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται αποφασισμένοι να καταβάλουν προσπάθεια για την απόκτηση του 21χρονου επιτελικού μέσου, παρότι τα χρήματα που αξιώνει ο Εργοτέλης για την παραχώρηση του παίκτη θεωρούνται υπερβολικά (2-2,5 εκατ. ευρώ), αφού δεν έχει παραστάσεις από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν έχει ποτέ παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Την ίδια ώρα, ο Λούσιο Φιλομένο θα απασχολήσει του Πειραιώτες, μόνο αν δεν προχωρήσει η υπόθεση παραμονής του Ματ Ντάρμπισαϊρ.

Εν τω μεταξύ, οι σκάουτερ των πρωταθλητών Ελλάδας σύντομα θα αναχωρήσουν για χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να «ξεκαθαρίσουν» τη λίστα με τους παίκτες που έχουν παρακολουθηθεί όλο αυτό το διάστημα. Ο Δημήτρης Μπαρμπαλιάς είναι αρκετά πιθανό να μεταβεί στη Γαλλία, προκειμένου να «τσεκάρει», για ακόμη μια φορά, τους Σακό, Λακούρτ, Γκρεντάν και Φανσόν. Άνθρωπος της ομάδας θα ταξιδέψει στη Τσεχία, όπου έχουν ξεχωρίσει οι περιπτώσεις των επιθετικών Κέριτς, Μίκολα και του 17χρονου μέσου Φάντιτς. Τέλος, «κατάσκοπος» του Ολυμπιακού θα πάει στην Πορτογαλία, ώστε να διαπιστώσει πάλι τις ικανότητες του Ρεντερία, που αγωνίζεται στην Μπράγκα.

Αποφασίζει με την οικογένειά του

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του τετραήμερου ρεπό που έχει δώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιστρέψουν αύριο το απόγευμα στις προπονήσεις και ο Ισπανός τεχνικής μέχρι σήμερα θα έχει την ευκαιρία να αποφασίσει, με καθαρό μυαλό, αν θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο 45χρονος προπονητής, που βρίσκεται στην πατρίδα του, έλεγε ότι σκέφτεται ακόμα το οικογενειακό ζήτημα και διαψεύδει τα δημοσιεύματα πως έχει δεχθεί πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Πάντως, η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να κλείσει με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για προσωπικές του υποθέσεις.

Γερμανικό ενδιαφέρον για «Τόρο»

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Μπάγερν Μονάχου να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη. Αυτή φορά, μέσο του γερμανικού Τύπου ανέφερε ότι ο διεθνής μπακ βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Βαυαρών και ίσως το επόμενο διάστημα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση του 24χρονου άσου. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, υπολογίζεται ότι θα ζητήσει τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη, παρότι η οικονομική κρίση πλήττει ολόκληρο τον κόσμο και οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι από εδώ και στο εξής δύσκολα θα διαθέτουν τόσα χρήματα για έναν ποδοσφαιριστή. Υπενθυμίζεται ότι και άλλες ομάδες έχουν εξετάσει την περίπτωση του «Τόρο».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube