Αρχίζει το ξεσκαρτάρισμα στον Παναθηναϊκό… Κάπως έτσι αντιλήφθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας την εντολή του Χενκ Τεν Κάτε να του διευκρινίσουν ο καθένας ξεχωριστά σε ποια θέση προτιμούν να αγωνίζονται: «Σε λίγες μέρες θα σας πω ποιοι θα είναι βασικοί, δεύτερες και τρίτες επιλογές», μετέφερε στους «πράσινους» ο Ολλανδός τεχνικός. «Του βάζουν μπουρλότο κάτω από τα πόδια και δεν επιθυμούν να δείξει την αξία του», το σχόλιο του Παύλου Γιαννακόπουλου σχετικά με την μέχρι τώρα παρουσία του έμπειρου κόουτς. Το παλεύει για Νιλμάρ και Μόουτσε το «τριφύλλι». «Βολές» Δομάζου! Συζήτηση για όλα τα θέματα είχαν οι "Τζίγγερ"- Γιαννακόπουλος.


Παύλος: «Του βάζουν μπουρλότο»!

Αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος και συγκεκριμένα στο θέμα του προπονητή και την ελευθερία που έχει να κάνει τη δουλειά του άφησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Με δηλώσεις του στον «Arrena Radio», ο πρόεδρος της ΚΑΕ και μέτοχος της ΠΑΕ έκανε λόγο για αρνητικές επιρροές που δέχεται ο Χενκ Τεν Κάτε από ανθρώπους του περιβάλλοντός του και μάλιστα επιφυλάχθηκε να πει ονόματα μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου!

«Η αρχή μου είναι ότι όταν επιλέγουμε κάποιον τον αφήνουμε να δουλέψει. Δεν είναι δυνατόν από τη μια στιγμή στην άλλη να μεταμορφώσει την ομάδα. Δεν τον γνωρίζω τον κύριο Τεν Κάτε, αλλά ο εκάστοτε που επιλέγεται πρέπει να στηρίζεται. Είναι θέμα χρόνου. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν. Δεν φταίει ο κ. Τεν Κάτε, αλλά κάποιοι στο περιβάλλον του. Ισως να μην επιθυμούν να δείξει την αξία του. Δεν ξέρω αν έχουν προσωπικά να τον διώξουν. Πρέπει να μείνει και να δείξει το έργο του», τόνισε αρχικά ο κ. Γιαννακόπουλος και πρόσθεσε:

«Οι άνθρωποι που μας υπέδειξαν προπονητή μάς είπαν ότι πρόκειται περί αρίστου. Πού να φανταστώ τι αποτελέσματα θα φέρει. Δεν τον αφήνουν, του βάζουν "μπουρλότο" κάτω από τα πόδια. Δεν έγιναν οι κατάλληλες επιλογές. Αφήστε να τελειώσει η σεζόν και θα τα πούμε».


«Πείτε μου που θέλετε και θα σας απαντήσω…»

Ο σχεδιασμός του νέου Παναθηναϊκού ξεκίνησε με… πρωτομάστορα τον Χενκ Τεν Κάτε. Στη χθεσινή προπόνηση ο Ολλανδός τεχνικός προέβη σε μια πρωτότυπη και συνάμα αιφνιδιαστική κίνηση, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους ποδοσφαιριστές του. Συγκεκριμένα, έδωσε εντολή στον Γιάννη Αναστασίου να πιάσει κάθε παίκτη ξεχωριστά και να τον ρωτήσει σε ποια θέση θεωρεί ότι μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Ακολούθως, ο Τεν Κάτε μάζεψε τους παίκτες του και σε ολιγόλεπτη ομιλία που είχαν τους ξεκαθάρισε πως: «Εβαλα τον Γιάννη να σας ρωτήσει σε ποια θέση προτιμάτε να παίζετε, διότι από εδώ και πέρα θα παίζουμε με ένα συγκεκριμένο σύστημα, το 4-2-3-1. Σε λίγες ημέρες θα σας πω και τους παίκτες που θα είναι σε κάθε θέση η πρώτη επιλογή και μετά ποιος θα είναι η δεύτερη και ποιος η τρίτη. Θέλω ο καθένας να ξέρει τον ρόλο του. Ηθελα να το κάνω και στην αρχή της σεζόν αυτό, αλλά δεν με άφησαν. Μου είπαν ότι δεν θα ήταν σωστό».

Στη συνέχεια ο Τεν Κάτε αναφέρθηκε στα πλέι οφ: «Σε λίγο καιρό αρχίζουν τα πλέι οφ. Θέλουμε να τα δούμε πολύ σοβαρά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι εν όψει των αγώνων». Τα όσα ειπώθηκαν από τον προπονητή φυσικό ήταν να σχολιαστούν και να προβληματίσουν τους παίκτες. Ουσιαστικά με την κίνησή του αυτή, τις επόμενες μέρες θα τους μεταφέρει με έμμεσο τρόπο ποιους από εκείνους θεωρεί απαραίτητους για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου και ποιοι θα πρέπει να… μαζεύουν τα πράγματά τους.

Στο αγωνιστικά, για τη Δευτέρα μετατέθηκε η επιστροφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα από τη Βραζιλία. Ετσι, ο Χενκ Τεν Κάτε έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του (επέστρεψαν και οι Νίλσον, Σιμάο), εκτός από τον Βραζιλιάνο, για το ματς με τη Ξάνθη.

Η χθεσινή προπόνηση είχε ένα απρόοπτο. Ο Χρήστος Μελίσσης αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στη γάμπα και ακολούθησε θεραπεία. Ατομικό έκανε ο Βαγγέλης Μάντζιος. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, οι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν με ζέσταμα και ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας και ολοκλήρωσαν με δίτερμα και αποθεραπεία.

Μυστικές κινήσεις…

Εξελίξεις μπορεί να μην έχουν προκύψει, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό κάθονται με σταυρωμένα χέρια… Αντιθέτως, μάλιστα… Κινήσεις γίνονται, αλλά λόγω της μυστικής τακτικής που τηρούν τα νέα ενδεχομένως να γίνουν γνωστά μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Νιλμάρ δεδομένα ενδιαφέρει…

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γενέτειρά του, η Ιντερνασιονάλ είναι θετική στο ενδεχόμενο πώλησής του. Ναι μεν προτίθεται να ρίξει τις απαιτήσεις της από τα 14εκατ. ευρώ περίπου στα μισά, αλλά με την προϋπόθεση ότι μέσα στη συμφωνία θα συμπεριληφθεί το όνομα του Μαρσέλο Μάτος. Από τη μεριά του, ο Νιλμάρ φαίνεται να έχει ενημερωθεί για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και όπως μετέφεραν οι συμπατριώτες του δημοσιογράφοι, είναι θετικός στην περοοπτική να επιστρέψει στην Ευρώπη εφόσον βέβαια του προσφερθεί τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 1.3εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο όνομα που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του «τριφυλλιού» είναι του Μόουτσε της Μπόκα Τζούνιορς. Ο Ρότσα θα τον δει αγωνιζόμενο αύριο και θα σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη των δυνατοτήτων του. Πάντως, βάσει των μέχρι τώρα δειγμάτων που έχει αφήσει, θεωρείται ένας από τους πιο εξελίξιμους παίκτες της Αργεντινής.

* Η μεταγραφική αναζήτηση του Ρενέ Χένρικσεν στην αγορά της Δανίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τους Δανούς, ο σκάουτερ του Παναθηναϊκού παρακολούθησε τις προηγούμενες μέρες της αναμέτρηση της εθνικής του ομάδας με την Αλβανία, έχοντας στραμμένο το βλέμμα του στους Κάλενμπεργκ (μέσος της Οσέρ), Αντρεάσεν (στόπερ της Φούλαμ, παίζει δανεικός στο Αννόβερο), Λάρσεν (σέντερ φορ της Τουλούζ).

** Οι Σέρβοι αποκάλυψαν χτες ότι το ταξίδι του Κώστα Αντωνίου στο Βελιγράδι σχετιζόταν με τον Μπόσκο Γιάνκοβιτς. Φέτος ο μεσοεπιθετικός της Παλέρμο αγωνίζεται δανεικός στη Τζένοα, η οποία έχει εξασφαλίσει την οψιόν αγοράς στα 3.5εκατ. ευρώ. Πρόκειται για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, αλλά εξίσου πολύ δύσκολη περίπτωση.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube