Δεν τα κατάφερε στην Πράγα ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» έχασε 3-1 σετ από την Τρεντίνο στο μεγάλο τελικό του Champions League του βόλεϊ και μαζί την ευκαιρία να ανέβει τον θρόνο της Ευρώπης. Καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι Ιταλοί έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου με όπλο το πολύ καλό τους μπλοκ. «Το άξιζε η Τρεντίνο…», τόνισε ο τεχνικός του Γηραιού, Φλάβιο Γκουλινέλι. «Τα λάθη πληρώνονται» δήλωσε ο Κράβαρικ.

Το παιχνίδι

Όπως και στον ημιτελικό με την Ίσκρα ο Ηρακλής ήταν νωθρός στο ξεκίνημα του πρώτου σετ και οι Ιταλοί πήραν προβάδισμα 6-1 που διατήρησαν με αυξομειώσεις στη συνέχεια. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο 13-4 με τον Φλάβιο Γκουλινέλι να βάζει τις φωνές στον Κονσεϊσάο και να του ζητάει να μπει πιο δυναμικά στο παιχνίδι. Παράπονα προς τον διαιτητή είχαν οι παίκτες του γηραιού αφού με δυο λανθασμένες αποφάσεις η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 10 πόντους (16-6). Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να αντιδράσει σε κανένα σημείο και έχασε το πρώτο σετ 25-12.

«Πρέπει να το πιστέψετε. Έχετε δουλέψει σκληρά και πρέπει να το δείξετε στο γήπεδο» είπε στους παίκτες του Ηρακλή ο Φλάβιο Γκουλινέλι στο τέλος του πρώτου σετ. Έτσι και έγινε και στην αρχή του δεύτερου σετ ο Ηρακλής με όπλο το σερβίς του Κράβαρικ πήρε προβάδισμα 5-3 και 7-5. Οι Ιταλοί ισορρόπησαν το παιχνίδι και πέρασαν μπροστά 11-9. Με έναν άσο του Τίσερ ο Ηρακλής πήρε ξανά το προβάδισμα 15-14 και το διεύρυνε 21-16 παίρνοντας τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του σετ κάτι που έγινε τελικα με 25-21.

Ο Ηρακλής μπήκε και πάλι δυνατά στο τρίτο σετ και πήρε προβάδισμα 4-2 και 8-5. Η πρωτοπορία διατηρήθηκε (12-10) αφού η ελληνική ομάδα βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς με μοναδικό μειονέκτημα το μπλοκ. Οι Ιταλοί εκμεταλλευτήκαν κάποια λάθη και πέρασαν μπροστά 18-14 και 21-18 αλλά ο Κράβαρικ πέρασε στο σερβίς και έφερε το παιχνίδι στον πόντο 21-20. Έσπασαν καρδιές στο τέλος του σετ με τον Τίσερ να φέρνει μπροστά τον Ηρακλή αλλά οι Ιταλοί έφτασαν στο 26-24 και την κατάκτηση του τρίτου σετ.

Η Τρεντίνο μπήκε στο τέταρτο σετ αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι και προηγήθηκε 7-3. Η ομάδα του Φλάβιο Γκουλινέλι δεν έχασε την ψυχραιμία της και ισοφάρισε 10-10 αλλά οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι και ανέβασαν τη διαφορά στους τρεις πόντους 17-14 και 20-17. Δεν τα παράτησε ούτε και σε εκείνο το σημείο ο Ηρακλής που ισοφάρισε εκ νέου και πέρασε μπροστά 21-20. Ο Νίλσον έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το σετ και οι Ιταλοι πέρασαν μπροστά 24-22 και πήραν το σετ 25-22 και μαζι το τρόπαιο.


Τα σετ: 12-25, 25-21, 24-26, 22-25

ΗΡΑΚΛΗΣ (Φλάβιο Γκουλινέλι): Κράβαρικ 9, Τίσερ 4, Νίλσον 18, Σμαραγδής 7, Κονσταντίνοφ 3, Αχρεμ 14, Κονσεϊσάο (λίμπερο, 60%) - Κουλιέρης, Γκόρτσανιουκ 2, Χαριτωνίδης

ΤΡΕΝΤΙΝΟ (Ράντοστιν Στόιτσεφ): Καζίσκι 17, Μπιραρέλι 5, Βισότο 21, Γκρμπιτς 5, Βινιάρσκι 9, Γκαρσία 5, Μπάρι λίμπερο, 48%) - Ντελα Λούνγκα 1


*Ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ αναδείχτηκε καλύτερος υποδοχέας του φάιναλ φορ.


Η Χρυσή Βίβλος του Τσαμπιονς Λιγκ απο το 2001 (Όταν και μετονομάστηκε το Κύπελλο πρωταθλήτριών)

2001: Παρί
2002: Ματσεράτα
2003: Μπέλγκοροντ
2004: Μπέλγκοροντ
2005: Τουρ
2006: Σίσλεϊ Τρεβίζο
2007: Φριντρισχάφεν
2008: Ντιναμό Καζάν
2009: Τρεντίνο

Ένταση πριν την έναρξη

Επεισόδια ανάμεσα σε φιλάθλους του Ηρακλή και τους ανθρώπους ασφαλείας εκτυλιχθήκαν λίγο πριν την έναρξη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τρεντίνο. Η ένταση προκλήθηκε όταν οι σεκιούριτι του γηπέδου επιχείρησαν να κατεβάσουν ορισμένα πανό, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των «κυανόλευκων» οπαδών. Ακολούθησαν συμπλοκές και οι υπεύθυνοι του αγώνα έδωσαν εντολή στις δύο ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια. Η κατάσταση ηρέμησε και με δέκα περίπου λεπτά καθυστέρησης οι δύο αντίπαλοι παρατάχτηκαν στην Ο2 Αrena της Πράγας για το μεγάλο τελικό.

*Τρίτη αναδείχτηκε η Ισκρα Οντίτσοβο, η οποία επικράτησε με 3-2 σετ της Ματσεράτα στον "μικρό" τελικό της διοργάνωσης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το πρόγραμμα για το 1-8 και τα play out της Volley League γυναικών

Νέα εποχή στο ελληνικό βόλεϊ: Η Novibet μεγάλος χορηγός ονοματοδοσίας της Volley League έως το 2028

Επαναπατρίζει την Ανθή Βασιλαντωνάκη με ηγεμονικό συμβόλαιο ο Πανιώνιος!

Έκλεισαν με νίκες τη regular season Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός - Η βαθμολογία και τα ζευγάρια των playoffs

Volley League Γ - 22η αγωνιστική: Kρίσιμα ματς στην τελευταία αγωνιστική της regular season

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!