Μία ημέρα μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την ενδεχόμενη κατάκτηση του νταμπλ, ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Ερνέστο Βαλβέρδε συναντήθηκαν σήμερα, με κύριο θέμα συζήτησης την παραμονή του Βάσκου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ποιοι είναι οι τρεις άξονες που βασίστηκε το τετ-α-τετ του προέδρου και του προπονητή των Πειραιωτών. Δεν προκαλούν ανησυχία οι τραυματισμοί των Βασίλη Τοροσίδη και Όσκαρ Γκονζάλες, που αποχώρησαν με προβλήματα από το παιχνίδι με τον Αστέρα. «Περάσαμε να ρίξουμε μια τελειωτική ματιά», ήταν η ατάκα του αρχισκάουτερ της Γιουβέντους. Διαβάστε το σχόλιο της Ευγενίας Κουντούρη για το χθεσινό παιχνίδι.

Μία ημέρα μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την ενδεχόμενη κατάκτηση του νταμπλ, ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο Ερνέστο Βαλβέρδε συναντήθηκαν σήμερα με κύριο θέμα συζήτησης την παραμονή του Βάσκου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο πρόεδρος βρέθηκε από νωρίς στα γραφεία της ΠΑΕ και πρόθεσή του είναι να τελειώσει σήμερα η υπόθεση του 45χρονου προπονητή. Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ανδρών αναμένεται να έχει μπει τέλος στο «σίριαλ» που απασχολεί εδώ και περίπου τέσσερις μήνες άπαντες τους «ερυθρόλευκους».

Ο Βαλβέρδε είναι ενήμερος των προθέσεων του Κόκκαλη και γνωρίζει ότι πρέπει να μπει σήμερα οριστικό τέλος στην συγκεκριμένη υπόθεση, αφού αν ζητήσει παράταση είναι σαν δείχνει πως περιμένει πρόταση από κάποια ομάδα της πατρίδας του. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις κινήσεις του Βάσκου στο σημερινό του τετ-α-τετ με τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου.

Η ατάκα για το συμβόλαιο («θα τα πούμε για την ομάδα και τη συνέχεια, αλλά δεν γνωρίζω αν θα μιλήσουμε γι' αυτό το θέμα και δεν ξέρω αν θα καταλήξουμε κάπου») προκάλεσε αίσθηση σε όσους υποστηρίζουν ότι θα ζητήσει παράταση, αλλά αν κάνει κάτι τέτοιο είναι σαν λέει ότι δεν θέλει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Εν τω μεταξύ, η συζήτηση Κόκκαλη-Βαλβέρδε θα κινηθεί σε τρεις άξονες. Πρώτον, αν οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ωστόσο διάφοροι παράμετροι, όπως ο σχεδιασμός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου από τη διοίκηση και τον προπονητή, φαίνεται πως δείχνουν θετικά σημάδια για την εξέλιξη του σχετικού ζητήματος. Δεύτερον, ο Βάσκος δεν μπορεί να υπογράψει διετές συμβόλαιο, αφού η γυναίκα και τα παιδιά του δεν μπορούν να είναι μαζί του στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ομάδας κατανοεί το οικογενειακό του πρόβλημα και σκέφτεται να του προτείνει μονοετές συμβόλαιο, υπογράφοντας στη συμφωνία οψιόν για άλλο ένα έτος.

Το τρίτο και πιο σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί από τον Κόκκαλη και τον Βαλβέρδε είναι ο σχεδιασμός της ομάδας εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Η διοίκηση έχει ξεκαθαρίσει στον Ισπανό τεχνικό πως το μπάτζετ της φετινής σεζόν θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με πέρσι και οι μεταγραφές θα γίνουν με βάση της απαιτήσεις της ομάδας. Όπως γίνεται αντιληπτό, ρόλο στη σχετική υπόθεση θα παίξουν οι παραμονές των Παρασκευά Άντζα, Σεμπαστιάν Λέτο, Ματ Ντάρμπισαϊρ και Χρήστου Πατσατζόγλου.

Οι διοικούντες προτίθενται να διαθέσουν αρκετά χρήματα για την απόκτηση ενός επιθετικού και θα καλύψουν όποια «κενά» υπάρχουν στο ρόστερ των Πειραιωτών. Από και πέρα, ρόλο στην συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών θα παίξουν οι απαιτήσεις του Βαλβέρδε, αλλά οι ιθύνοντες αισιοδοξούν ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης και ο προπονητής θα δώσουν τα χέρια και δεν θα χρειαστεί η ομάδα να βρεθεί στην αναζήτηση νέου τεχνικού να αναλάβει τα ηνία των πρωταθλητών Ελλάδας.

Δεν ανησυχούν για «Τόρο», Όσκαρ

Ικανοποίηση επικρατεί στον Ολυμπιακό, μία μέρα μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» στις 2 Μαΐου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τρία χρόνια μετά τον τελικό μεταξύ των δύο ομάδων που είχε διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο. Οι Βασίλης Τοροσίδης και Όσκαρ Γκονζάλες αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμού από το χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο διεθνής μπακ υπέστη κάκωση και το ιατρικό επιτελείο θα παρακολουθήσει εκ νέου σήμερα την κατάστασή του, που δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία. Από την πλευρά του, ο Ισπανός άσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξί δικέφαλο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπογράμμισε ότι στο κυριακάτικο (19:00, ΝΕΤ) παιχνίδι με τη Λάρισα στο Καραϊσκάκη σκέφτεται να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά, δεν τίθεται θέμα απουσίας των δύο παραπάνω παικτών από τον τελικό κόντρα στην «Ένωση».

«Ηρθαμε για την τελειωτική ματιά»

Στα επίσημα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» βρέθηκε χθες ο αρχισκάουτερ της Γιουβέντους, Ρέντσο Καστανίνι, μαζί με τον συνεργάτη του, Μάουρο Σαντριάνι. «Κοιτάμε πολλά. Κοιτάμε τα πάντα. Περάσαμε να ρίξουμε μια τελειωτική ματιά», ανέφερε ο Καστανίνι και όπως φαίνεται οι Ιταλοί έχουν παρακολουθήσει κάποιον παίκτη του Ολυμπιακού αρκετές φορές. Το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι ο παίκτης που παρακολουθεί η «Γηραιά Κυρία» είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο, αλλά τα ονόματα των Λουτσιάνο Γκαλέτι, Ντιόγο, Βασίλη Τοροσίδη, Ντουντού Σεαρένσε έχουν γραφτεί αρκετές φορές και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιο ενδεχόμενο.

Οριστικά στο Φάληρο

Στο Καραϊσκάκη, με τυπικά γηπεδούχο τον Θρασύβουλο, θα γίνει η φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην ομάδα της Φυλής. Τα εισιτήρια των οπαδών του Ολυμπιακού θα ισχύσουν κανονικά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά θα υπάρξει πρωτοποριακή κίνηση σε ό,τι αφορά τη μετάδοση. Συγκεκριμένα, το ματς θα το δείξει η Nova, που έχει τα δικαιώματα των «πράσινων», ενώ η θα προβληθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ, που είναι κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Πειραιωτών.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο μάνατζερ του Ματ Νταρμπισάιρ, ο οποίος παρακολούθησε το χθεσινό ματς από τα δημοσιογραφικά θεωρεία και σήμερα ίσως περάσει από τα γραφεία του Ολυμπιακού. Εξέλιξη πάντως για την παραμονή του δεν υπάρχει ακόμα, επειδή στον Πειραιά θα πρέπει να περιμένουν την απόφαση της Μπλάκμπερν.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube