Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που εξασφάλισε το ένα εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πόλο, επικρατώντας 8-4 του Παναθηναϊκού, στην Πτολεμαΐδα, στον πρώτο ημιτελικό του final-4 της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν δύσκολα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στους «πράσινους», οι οποίοι έχοντας ως όπλο την άμυνα, μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδικούσαν την πρόκριση.

Αναλυτικά, το παιχνίδι:

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά μπλοκαρισμένος στην καλή άμυνα του «τριφυλλιού», όμως παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να προηγηθούν με το τέρμα του Ντόσκα κάνοντας το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου…

Τελείως διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο οκτάλεπτο. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να κάνουν το 2-0 με το τέρμα του Αφρουδάκη, όμως οι «πράσινοι» απάντησαν γρήγορα και μπόρεσαν να μειώσουν σε 2-1 με τον Χόκα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοση τους και ξαναπήραν το προβάδισμα των δύο τερμάτων, με τον Κομάντινα να κάνει το 3-1. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να έχει αρκετά καλή αμυντική λειτουργία…

Ο Ντόσκας, στο τρίτο οκταλεπτο έκανε το 4-1 και όπως όλα έδειχναν, οι «ερυθρόλευκοι» θα κλείδωναν την υπόθεση νίκη. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Παναθηναϊκός έχοντας ως όπλο του άμυνα, μπόρεσε να μειώσει σε 4-3 με τα τέρματα των Δερμιτζάκη, Σάριτς, και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Με τη λήξη του οκταλέτου, ο Σχίζας έκανε το 5-3 για τους Πειραιώτες.

Πλέον είχαμε μπει στο τελευταίο και κρίσιμο οκτάλεπτο, με το Παναθηναϊκό να ξεκινάει δυναμικά και να μειώνει σε 5-4 με τον Βουλγαράκη. 3.59’ πριν το τέλος, ο Αφρουδάκης ήρθε να βάλει τέλος στις ελπίδες που είχαν οι παίκτες του «τριφυλλιού» για πρόκριση στον τελικό κάνοντας το 6-4. Πλέον, ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι με τα γκολ των Νίκιτς και Ντόσκα στο φινάλε, διαμορφώθηκε το τελικό 8-4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βαγγέλης Πάτερος): Δεληγιάννης, Κόχειλας Νικ., Μυλωνάκης, Δελακάς Βαγγ., Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος, Αφρουδάκης Χρ. 2, Ντόσκας 3, Αφρουδάκης Γ., Νίκιτς 1, Κομάντινα 1, Σχίζας 1, Φλώρος Χρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Άντριτς): Καραμπέτσος, Φλώρος Αν., Όρεμπ, Πετάσης, Σιώνης, Βράνιες Μπρ., Βουλγαράκης 1, Καφετζόπουλος, Σάριτς 1, Δερμιτζάκης Χρ. 1, Κουντουδιός, Τσόκας 1, Παπαδημητρακόπουλος

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 2-2, 3-1


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Βαγγέλης Πάτερος (τεχνικός του Ολυμπιακού): «Πραγματοποιήσαμε μια μέτρια εμφάνιση, απέναντι σε έναν καλό Παναθηναϊκό. Οδηγήσαμε το ματς εκεί που δεν έπρεπε. Προερχόμασταν από ένα δύσκολο παιχνίδι για την Ευρώπη κόντρα στη Μλάντοστ και μέσα σε λίγες μέρες δεν είναι εύκολο να αλλάξεις συναισθήματα. Θεωρώ ότι είναι λάθος αυτή η διαδικασία και θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση. Είχα πει στους παίκτες μου ότι δεν πρέπει να είμαστε υπερόπτες, διότι όπως εμείς, έτσι και οι υπόλοιπες ομάδες, έχουν τον ίδιο. Κάναμε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του κυπέλλου, βρισκόμαστε στο 50% του δρόμου».

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου μας. Η εικόνα στην κερκίδα ήταν καλή, πλην όμως έλειπε το χρώμα από την παρουσία των φίλων των δύο ομάδων. Πραγματοποιήσαμε κακή εμφάνιση, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έπαιξε έξυπνα. Τη νίκη την έδωσε η άμυνα. Στα κρίσιμα σημεία καθηλώσαμε τον Παναθηναϊκό. Τώρα κοιτάμε τον τελικό».


Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός των «πρασινων», Ντράγκαν Άντριτς, τόνισε: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών μου. Ήταν το τρίτο φετινό παιχνίδι μας κόντρα στον Ολυμπιακό και συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα παρουσιάσαμε πρόοδο. Σίγουρα είναι δύσκολο να διεκδικήσουμε αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή, αλλά ανεβαίνουμε επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και κάθε λάθος πληρώνεται».

Φάνης Κουντουδιός: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Εμείς κάνουμε μια νέα προσπάθεια να αλλάξει επίπεδο η ομάδα και μέχρι στιγμής είμαστε μέσα στους στόχους μας. Επιδίωξή μας κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν να κάνουμε ένα καλό ματς και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Στόχος μας φέτος είναι η έξοδος στην Ευρώπη και να είμαστε ανταγωνιστικοί του χρόνου».


Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube