Μπορεί να μοιάζει δύσκολο για κάθε ομάδα να νικήσει τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, ακόμη και όταν ο "αυτοακράτορας" είναι βαθμολογικά αδιάφορος, κάτι τέτοιο, όμως, αποτελεί «μονόδρομο» για τα Τρίκαλα την Τετάρτη (17:00), για την 26η αγωνιστική, ώστε η ομάδα να «εξαργυρώσει» τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής επί του Αιγάλεω και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, έστω και την τελευταία αγωνιστική. Στο ίδιο μήκοας, κινήθηκαν οι δηλώσεις του Αμερικανού γκαρντ του ΑΣΤ, Γουίλιαμ Εϊβερι, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στην Αθήνα, οπότε πρέπει να πάμε στη Θεσσαλονίκη για να παλέψουμε και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να πάμε να κερδίσουμε τον Άρη, γιατί δεν μπορούμε να ελέγξουμε το τι θα συμβεί στο άλλο παιχνίδι. Χαρήκαμε και πανηγυρίσαμε τη μεγάλη νίκη με το Αιγάλεω, όπου πήραμε και τη διαφορά, αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Σκέφτομαι θετικά, κάθε φορά που στέκομαι στο παρκέ, θεωρώ ότι μπορούμε να κερδίσουμε, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω πως τα Τρίκαλα αξίζουν να μείνουν στην Α1, έχουμε κάνει πολλά βήματα, έχουμε βελτιωθεί ως ομάδα και το γήπεδό μας γεμίζει σε κάθε παιχνίδι από ενθουσιώδεις οπαδούς και αυτό είναι σπουδαίο για τη λίγκα», τόνισε ο παίκτης των Τρικάλων.

Από την πλευρά του, συγκρατημένος εμφανίστηκε ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Αγγέλου. «Φτάσαμε στο να παίξουμε το τελευταίο παιχνίδι. Στο μπάσκετ, συνήθως, είναι εύκολο να σκέπτεσαι και να μιλάς, το πιο δύσκολο είναι να παίζεις συγκεντρωμένα. Εμείς, θα προσπαθήσουμε και σε αυτό το παιχνίδι να συγκεντρωθούμε, όσο μπορούμε και να δούμε πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την δουλειά μας, όπως την κάναμε σε κάθε παιχνίδι», δήλωσε σχετικά.

Αγωνιστικά, αξίζει να σημειωθεί ότι στην κρισιμότερη αναμέτρηση της χρονιάς για την τρικαλινή ομάδα, ο κ. Αγγέλου επέλεξε να πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη και τους 16 παίκτες του ρόστερ. Η αποστολή αναχώρησε για τη συμπρωτεύουσα το μεσημέρι της Τρίτης.

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Μπράουν ο ΠΑΟΚ

Το ντεμπούτο του Μόρις, το σόου του Ντόρσεϊ και η γιορτινή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ με Κολοσσό: Η παρακάμερα του Ολυμπιακού

Ερντέμ: «Παίξαμε μπάσκετ αντάξιο του πνεύματος του Παναθηναϊκού - Ευχαριστώ την ομάδα και τον κόσμο μας»

Α1 Γυναικών: MVP Κάρτερ και Μπράουν, MVP Next Gen η Αλεξιά

Αθηναϊκός: Ενισχύθηκε με την Ανίγκουε

Ποιος άλλος; Ο Ντόρσεϊ MVP της αγωνιστικής μετά την εμφάνιση καριέρας με Κολοσσό

Σταμολάμπρου: «Μετρούσα μία-μία τις μέρες να επιστρέψω-Έμαθα να ακούω το σώμα μου»

Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και τα παιδιά έχουν πλήρη επίγνωση του τι γίνεται»

Ερντέμ: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες και στους οπαδούς μας - Πολύ σημαντική η Σταμολάμπρου, τώρα είμαστε καλύτερες»

Επέστρεψε στις νίκες με 100άρα η Καρδίτσα και βύθισε το θλιβερό Μαρούσι