Νικηφόρα πέρασε την Τετάρτη από τη Λάρισα ο Πανιώνιος, που επιβλήθηκε 82-78 της Ολύμπιας στο κλειστό της Νεάπολης, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1, τερματίζοντας, έτσι, στην έκτη θέση, με 42 βαθμούς. Αντίπαλος των «κυανέρυθρων» στα play-offs θα είναι ο Άρης, που θα έχει και το πλεονέκτημα έδρας, με τον πρώτο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή. Αγωνιστικά, κορυφαίοι των Νεοσμυρνιωτών ήταν οι Γιάννης Καλαμπόκης (24 π.) και Δήμος Ντικούδης (15 π.), ενώ από την πλευρά των Λαρισαίων, που τελείωσαν το πρωτάθλημα με 35 βαθμούς, ήταν οι Μπέσλερ (24 π.), Μπατής (19 π.) και Καραποστόλου (19 π.).

Το ματς...

Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά οι φιλοξενούμενοι «έκλεψαν» το ματς. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά και με πρωταγωνιστή τον Καλαμπόκη ο οποίος πέτυχε οκτώ πόντους, πήρε προβάδισμα. Στη συνέχεια βέβαια οι Λαρισαίοι αντέδρασαν και στα τελευταία 2’ με ένα σερί 15-4 κατάφεραν να προηγηθούν 22-18.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν δύο αυτοί που ανέλαβαν δράση για λογαριασμό των «πορτοκαλί». Με μεγάλα «όπλα» της τους Καραποστόλου, Μπατή, αλλά και τα καταπληκτικά ποσοστά τους από τα 6,25 (9/15 στο 18') τελείωσαν τη δεύτερη περίοδο έχοντας προβάδισμα 11 πόντων (46-35).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανιώνιος θέλησε να αντιδράσει και από τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου, όταν το σκορ ήταν 50-50, το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι. Η ομάδα της Λάρισας ήταν και πάλι πιο ψύχραιμη, ανακτώντας το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου (58-54).

Αλλιώς ξεκίνησε κι αλλιώς ολοκληρώθηκε το τέταρτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι αύξησαν το προβάδισμά τους, μετατρέποντας σε διψήφια (11 π.) τη διαφορά στο σκορ (65-54), αλλά οι «κυανέρυθροι» επιφύλασσαν τη δική τους αντεπίθεση. Την αρχή έκανε ο Γιαννούλης, μειώνοντας στους επτά τη διαφορά στο σκορ (75-68), ενώ στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήραν οι Μάιλς και Καλαμπόκης. Με ένα επί μέρους 12-2 ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα στην πιο κρίσιμη «στροφή» του παιχνιδιού και δεν το έχασε μέχρι τέλους.


Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-35, 58-54, 78-82

Ολύμπια: Μπέλσερ 24, Μπατής 19, Καραποστόλου 19, Σούλτσε 3, Κολώκας 7, Παπαϊωακείμ 6, Γιαννουλάκος.

Πανιώνιος: Καλαμπόκης 24, Ντικούδης 15, Μάιλς 10, Γιαννούλης 11, Ξανθόπουλος 5, Μίτσοφ 6, Γεωργαλής 2, Ραΐτσεβιτς 9, Κένταλ.

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Α1 Γυναικών: MVP Κάρτερ και Μπράουν, MVP Next Gen η Αλεξιά

Αθηναϊκός: Ενισχύθηκε με την Ανίγκουε

Ποιος άλλος; Ο Ντόρσεϊ MVP της αγωνιστικής μετά την εμφάνιση καριέρας με Κολοσσό

Σταμολάμπρου: «Μετρούσα μία-μία τις μέρες να επιστρέψω-Έμαθα να ακούω το σώμα μου»

Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και τα παιδιά έχουν πλήρη επίγνωση του τι γίνεται»

Ερντέμ: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες και στους οπαδούς μας - Πολύ σημαντική η Σταμολάμπρου, τώρα είμαστε καλύτερες»

Επέστρεψε στις νίκες με 100άρα η Καρδίτσα και βύθισε το θλιβερό Μαρούσι

Λύγισε για την επιστροφή της η Σταμολάμπρου: «Δεν ένιωσα στιγμή μόνη μου σε όλο αυτό, ευχαριστώ τον κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περιμέναμε ο Μόρις - Άξιζε η υπομονή που κάναμε για να τον βρούμε»

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ντόρσεϊ μετά την απίθανη εμφάνισή του στο Ολυμπιακός-Κολοσσός!