Μετά την αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε ο Πέπε κατά του Χαβιέ Κασκέρο στο παιχνίδι Ρεαλ Μαδρίτης-Χετάφε, βρίσκει τους πάντες εναντίον του. Εξαίρεση αποτελεί ο προπονητής των «μερένχες», Χουάντε Ράμος. Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στη μαδριλένικη «As», υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του, κάνοντας λόγο για λανθασμένη και αυθόρμητη συμπεριφορά που όμως δεν πρόκειται να επαναληφθεί.
Ο προπονητής της «βασίλισσας» συνέχισε: «Ο Πέπε ξέρει ότι οι πράξεις του ήταν σοβαρές και ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Έχασε την αυτοκυριαρχία του και σε μία τρελή στιγμή έγινε το συμβάν. Εξάλλου, αν ήθελε πραγματικά να βλάψει τον Κασκέρο, θα το είχε κάνει. Ο Πέπε απελευθέρωσε το θυμό του και ήταν λάθος, όμως δεν ήθελε ποτέ να κάνει κακό στον οποιονδήποτε».Στη συνέχεια ο Χουάντε Ράμος καυτηρίασε την πρόταση του προέδρου της Χετάφε, Άνχελ Τόρες, περί ανάγκης τιμωρίας του παίκτη με 10 αγωνιστικές αποκλεισμό από τα γήπεδα.
«Δεν θέλω να κρίνω δηλώσεις άλλων ανθρώπων, αλλά για να πάρω την πίεση από το παιδί, θα πω ότι απλά έχασε την ψυχραιμία του. Η αντίδρασή του ήταν αυθόρμητη και η απολογία μιλάει από μόνη της. Εξάλλου, αν ήθελε πραγματικά να βλάψει τον Κασκέρο, θα το είχε κάνει. Ο Πέπε απελευθέρωσε το θυμό του και ήταν λάθος, όμως δεν ήθελε ποτέ να κάνει κακό στον οποιονδήποτε».
Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης