Η παράδοση που θέλει παίκτες της ΑΕΚ να τερματίζουν στην πρώτη θέση του πίνακα του σκόρερ επαναλήφθηκε! Μόνο που τη φετινή σεζόν, η «Ένωση» είχε και συγκάτοικο στην κορυφή. Ή καλύτερα, ο Ίσμαελ Μπλάνκο «μοιράστηκε» την πρωτιά με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Οι Αργεντίνοι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού αντίστοιχα αναδείχθηκαν πρώτα «κανόνια» της αγωνιστικής περιόδου 2008-09, σημειώνοντας 14 γκολ έκαστος.

Ο περσινός νικητής, Μπλάνκο, είχε την ευκαιρία στην τελευταία αναμέτρηση να φτάσει τα 15, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε κόντρα στον Εργοτέλη ήταν άστοχο. Από τη μεριά του, ο δεξιός μεσοεπιθετικός των πρωταθλητών ισοφάρισε τον «αντίπαλό» του, με το τέρμα απέναντι στον Θρασύβουλο και παρόλο που στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι συμπαίκτες του τον έψαχναν για να τον βοηθήσουν να σημειώσει και άλλο, καμία από τις προσπάθειές του δεν είχαν θετική κατάληξη.

Μετά, λοιπόν, από ακόμη μία αγωνιστική περίοδο επιθετικοί των μεγάλων ομάδων του κέντρου έκαναν… απόσβεση των χρημάτων τους. Συνολικά, η ΑΕΚ προπορεύεται όλων με 20 κατακτήσεις, ενώ ο Ολυμπιακός έφτασε τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση με 12.

Σύλλογος/ Τίτλοι/ Ποδοσφαιριστές

ΑΕΚ 20 Νεστορίδης (4), Μαύρος (3), Παπαϊωάννου (2), Δημητριάδης (2), Δέδες (1), Μπάγιεβιτς (1), Νίλσεν (1), Αλεξανδρής (1), Τσιάρτας (1), Νικολαΐδης (1), Λυμπερόπουλος (1), Μπλάνκο (2).

Παναθηναϊκός 12 Αντωνιάδης (5), Βαζέχα (3), Χαραλαμπίδης (1), Σαραβάκος (1), Λυμπερόπουλος (1), Γκέκας (1).

Ολυμπιακός 12 Αναστόπουλος (4), Σιδέρης (3), Αλεξανδρής (3), Τζιοβάνι (1) Γκαλέτι (1)

Πανιώνιος 4 Ιντζόγλου (1), Δέδες (1), Μαύρος (1), Ναλιτζής (1).

ΠΑΟΚ 2 Ναλιτζής (1), Σαλπιγγίδης (1).

Εθνικός Πειραιώς 1 Καλκαντέρα (1), Ιντζόγλου (1).

Αρης 1 Κούης (1)

Ολυμπιακός Βόλου 1 Μπόντα (1)

Καλλιθέα 1 Γκέκας (1)

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέο… τιμολόγιο της Ντόρτμουντ στην Γκλάντμπαχ

Αποχαιρέτησε τον Καμπελά ο Ροντινέι: «Μέγιστος σεβασμός για σένα, είσαι κομμάτι της οικογένειας του Ολυμπιακού»

Τσακίρης: «Ατελείωτο πάρτι μετά την πρόκριση στη Νέα Φιλαδέλφεια - Απόλυτα επιτυχημένος ο Νίκολιτς»

Τσορμπατζόγλου: «Κίνηση για το μέλλον του ΠΑΟΚ ο Σαρρής - Στόχος ένας παίκτης για τις θέσεις της επίθεσης»

Δεσύλλας: «Ελπίδες για Πάντοβιτς ενόψει Τούμπας - Η άμυνα και το ερωτηματικό για τα 6άρια»

Η έκρηξη στο 3-2, το φιλί Ηλιόπουλου σε Πινέδα και ο χαμός στ’ αποδυτήρια: Η παρακάμερα του ΑΕΚ-Κραϊόβα

Τσανάκας: «Με αυτή την ενδεκάδα για να κλείσει καλά το 2025 ο Ολυμπιακός»

Χιμένεθ: «Πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί επιθετικά»

Επιστροφή Χάμουλιτς και Κάργα στην αποστολή του Βόλου ενόψει Παναιτωλικού

ΠΑΟΚ: Έτοιμος για Παναθηναϊκό ο Ζίβκοβιτς