Πολλή φασαρία έχει δημιουργήσει η μουρμούρα κάποιων για το πως καθορίστηκε το πρόγραμμα των τελικών της Α1 βόλεϊ των γυναικών, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αφού ορισμένα παιχνίδια θα συμπέσουν με τον αντίστοιχο τελικό των ανδρών, όπου, κατά σύμπτωση, έρχεται αντιμέτωπο φέτος το ίδιο ζευγάρι. Έτσι, η ΕΟΠΕ, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη, διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθορίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, ύστερα από συνάντηση των διοικούντων την ομοσπονδία με τους ιθύνοντες των δύο «αιωνίων», αφήνοντας «αιχμές» για την ΕΣΑΠ και αλλάζοντας, τελικά, τις ημερομηνίες των γυναικείων τελικών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Από τις αρχές Μαρτίου η ΕΟΠΕ, σε συνεργασία με τα σωματεία και τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιάννη Νικολάκη, είχε καθορίσει το πρόγραμμα των πλέι οφ της Α1 γυναικών, μέχρι και τον πέμπτο και τελευταίο τελικό, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 8 Μαΐου. Η ΕΣΑΠ, δυστυχώς, δεν έλαβε υπόψη το πρόγραμμα του γυναικείου πρωταθλήματος και όρισε την τελική φάση της Α1 ανδρών παράλληλα με την αντίστοιχη των γυναικών, με τους αγώνες να συμπίπτουν σε δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις (30/04 και 04/05).
Ακόμα και σήμερα, η ομοσπονδία έκανε προσπάθειες να οριστεί ο δεύτερος αγώνας των πλέι οφ το Σάββατο, 2 Μαΐου, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από την Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας και Πειραιά, που υποστήριξε ότι, την ίδια ημέρα, όλες οι αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής θα είναι απασχολημένες στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και δεν έδινε άδεια διεξαγωγής του παιχνιδιού.
Η ΕΟΠΕ, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη το φίλαθλο ενδιαφέρον να είναι όσο το δυνατόν στραμμένο στο γυναικείο βόλεϊ, προσπάθησε να αποφύγει κάθε άλλη μεγάλη διοργάνωση (φάιναλ-4 Ευρωλίγκας, τελικός Κυπέλλου ποδοσφαίρου) και όρισε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των τελικών στις 4, 6, 8 και 10 Μαΐου, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που δημιουργούνται με την παράταση των δύο ημερών στην προετοιμασία της Εθνικής γυναικών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (13-17/05 στη Γαλλία)».
Εν τω μεταξύ, το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ κάλεσε σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη (30/4) τις ακόλουθες ομάδες:
- Τον ΠΑΟΚ, για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον Άρη (23/4).
- Τον αθλητή του Άρη, Εβάντρο Γκουέρα, για την αποβολή του στον ίδιο αγώνα.
- Τους "κιτρινόμαυρους", για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (27/4).
- Τον Παναθηναϊκό, για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό (27/4).
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης