Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τον Αλεσάντρο Νέστα. Αν και είναι 33 χρονών, φαίνεται ότι έχει πάρει την απόφαση του και στο τέλος της σεζόν θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Πέρασε ένας χρόνος περίπου από την τελευταία επίσημη συμμετοχή του Ιταλού αμυντικού στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, στις 11 Μαΐου του 2008 ο Αλεσάντρο Νέστα ήταν βασικός στην ήττα της Μίλαν από τη Νάπολι, στο Σαν Πάολο. Έκτοτε, ο στόπερ των «ροσονέρι» δεν αγωνίστηκε ξανά καθώς τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, δεν του επέτρεψαν ποτέ να μπεί σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ο Νέστα συμμετείχε σε ένα φιλικό τον περασμένο Οκτώβρη και έδειχνε ότι ίσως επιστρέψει ξανά στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά υπέστη υποτροπή στο τραυματισμό του και βρέθηκε ξανά στο χειρουργείο. Από τότε δεν μπορεί να πάρει μέρος ούτε στις προπονήσεις της Μίλαν, αν και οι γιατροί έχουν δώσει το ιατρικό ΟΚ. Αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή στην απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα πάντα με την «Gazzetta Dello Sport», και ο ιστορικός ιταλικός σύλλογος δεν μπορεί να περιμένει άλλο πότε θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Νέστα, και σκοπεύει να κινηθεί για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube