Πανηγυρισμοί τέλος και ώρα για δουλειά… Ήταν το μήνυμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μία μέρα πριν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αρη, για τη σειρά των ημιτελικών της Α1μπάσκετ ανδρών. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να αφήσουμε πίσω τους πανηγυρισμούς και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα που έχουμε με τον Αρη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σέρβος προπονητής.
Αναλυτικά, όσα είπε:
«Βρισκόμαστε λίγο μετά το φάιναλ φορ και την κατάκτηση του τροπαίου της Ευρωλίγκας. Είναι ένα σημείο το οποίο πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να αφήσουμε πίσω τους πανηγυρισμούς και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα που έχουμε με τον Αρη.
Πρέπει το μυαλό μας να είναι 100% σε αυτό που έχουμε μπροστά μας και όχι σε αυτό που ζήσαμε στο Βερολίνο. Έχουμε μπροστά μας μια σειρά δύσκολων αγώνων που οδηγούν σε έναν ακόμη τίτλο και απέναντί μας έναν δυνατό αντίπαλο που αγωνίζεται πάντα για τη νίκη. Είμαστε καλά και αυτό που θέλουμε είναι να ξεκινήσουμε στα ημιτελικά των πλέι οφ με ένα θετικό αποτέλεσμα, παίζοντας σοβαρά και συγκεντρωμένα και μπροστά στον κόσμο μας».
Ενώ για την αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους», μίλησε και ο Ντρου Νίκολας, λέγοντας πως: «Είναι μια πολύ ικανή ομάδα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας στο Αλεξάνδρειο. Θα έχουμε σίγουρα πολύ δουλειά απέναντί τους. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αν βγούμε στο γήπεδο με τη σωστή νοοτροπία, με το μυαλό μας στον αγώνα όπως κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Ελπίζω αυτό που ζήσαμε, όλο αυτό το κλίμα ευφορίας που υπάρχει μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να μην μας επηρεάσει.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο. Παραδέχομαι ότι είναι λίγο δύσκολο να επαναπροσδιορίσουμε λίγο το στόχο μας μετά από μια τέτοια επιτυχία, αλλά όπως έχω ξαναπεί αυτή είναι η δουλειά μας. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε. Δεν έχουμε εύκολη δουλειά μπροστά μας, δεν έχουμε έναν εύκολο αντίπαλο απέναντί μας και το μυαλό μας θα πρέπει να εστιάσει σε αυτό που μας περιμένει, αφήνοντας στην άκρη αυτό που ζήσαμε και πετύχαμε. Και σίγουρα περιμένουμε και τον κόσμο από εδώ και πέρα να είναι δίπλα μας ως το τέλος».
Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος