Τις ευχαριστίες του προς την "οικογένεια" του Παναθηναϊκού, για τη "γιορτή" που έστησε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ απηύθυνε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το νικηφόρο (84-80) ματς με τον Άρη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Ευχαριστώ τον σύλλογο για τη γιορτή που έφτιαξε. Άξιζε κάτι τέτοιο στους παίκτες, οι οποίοι πήραν ενέργεια από αυτήν τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος μας», τόνισε ο κόουτς των "πράσινων", για να προσθέσει αναφορικά με τους παίκτες του ότι: «Ήταν θαύμα που βρήκαν ενέργεια να παίξουν σήμερα, ειλικρινά». «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την επιτυχία του στο Βερολίνο, διότι το άξιζε», δήλωσε ο Αντρέα Ματσόν.


Αναλυτικά, οι δηλώσεις των δύο τεχνικών:

Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Για το ματς: «Η εμπειρία που έχω από τα Final 4 μού διδάσκει ότι είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες να παίξουν με την ίδια ενεργητικότητα μετά από ένα τέτοιο γεγονός. Προετοιμαστήκαμε πολύ σοβαρά για το ματς με τον Άρη, διότι ξέραμε ότι είναι μία καλή ομάδα και θα έρθουν εδώ να μας εκπλήξουν. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίξαμε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα όπως ο Άρης. Όλα τα σουτ στο ξεκίνημα έβρισκαν στόχο και είχαν 6/7 τρίποντα στα πρώτα λεπτά. Το παιχνίδι κρίθηκε από κάποιες άμυνες και μερικές επιθέσεις».

Για τη γιορτή που έστησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πριν το παιχνίδι: «Ευχαριστώ το σύλλογο για τη γιορτή που έφτιαξε. Άξιζε κάτι τέτοιο στους παίκτες, οι οποίοι πήραν ενέργεια από αυτή την φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος μας. Θα είναι σημαντικό κι απαραίτητο να έρθουν και στο επόμενο εντός έδρας ματς. Πιστεύω ότι όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ απόλαυσαν αυτό το ματς».

Για τα συναισθήματά του, όταν είδε ότι το λάβαρο του πέμπτου ευρωπαϊκού να έχει την φωτογραφία του: «Το πρώτο πράγμα πάντως που είπα στον Ιτούδη, μόλις το είδα, ήταν πως κατά τη γνώμη μου θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει το πρόσωπο ενός αθλητή. Αυτοί έπαιξαν, αυτοί έκαναν τα πάντα.

Ήταν θαύμα που βρήκαν ενέργεια να παίξουν σήμερα, ειλικρινά. Χρειαζόμαστε τρεις νίκες. Ο Άρης έδειξε ότι έχει ποιότητα και η συνέχεια θα είναι δύσκολη
».

Αντρέα Ματσόν<:/strong> «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την επιτυχία του στο Βερολίνο, διότι το άξιζε. Ήταν ένα ματς με πολλές επαφές. Μερικές κατοχές στην άμυνα και την επίθεση έκαναν τη διαφορά. Παίξαμε συγκεντρωμένα ξέραμε τι ζητάγαμε στο γήπεδο, αλλά σε μερικές περιπτώσεις δε διαβάσαμε καλά το χρόνο. Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερες επιλογές και αυτά τα λάθη είναι λογικό να τιμωρηθούν από τον Παναθηναϊκό, Ελπίζω να κάνουμε ένα εξίσου καλό ματς και στο Αλεξάνδρειο».


Οι δηλώσεις των παικτών:

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Παίξαμε ένα ματς μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα και γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο. Άλλωστε, ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα κι έπαιξε πάρα πολύ καλά. Δεν κάναμε την καλύτερη εμφάνιση, αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη. Την Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο το ματς θα είναι πιο δύσκολο. Όλοι καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο για όλους μας να παίξουμε μετά το φάιναλ φορ του Βερολίνου. Θέλοντας και μη πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και στον ημιτελικό με τον Άρη».

Κίκι Κλαρκ: «Ήταν μία σκληρή μάχη, μεταξύ δύο πολύ δυνατών ομάδων. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Στο μπάσκετ τα πάντα έχουν να κάνουν με τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Παίξαμε εξαιρετικά στην αρχή του ματς, προηγηθήκαμε νωρίς και αυτό δεν ήταν καλό. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε στη Θεσσαλονίκη».

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και τα παιδιά έχουν πλήρη επίγνωση του τι γίνεται»

Ερντέμ: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες και στους οπαδούς μας - Πολύ σημαντική η Σταμολάμπρου, τώρα είμαστε καλύτερες»

Επέστρεψε στις νίκες με 100άρα η Καρδίτσα και βύθισε το θλιβερό Μαρούσι

Λύγισε για την επιστροφή της η Σταμολάμπρου: «Δεν ένιωσα στιγμή μόνη μου σε όλο αυτό, ευχαριστώ τον κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περιμέναμε ο Μόρις - Άξιζε η υπομονή που κάναμε για να τον βρούμε»

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ντόρσεϊ μετά την απίθανη εμφάνισή του στο Ολυμπιακός-Κολοσσός!

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Συνεχίζει την αήττητη πορεία του ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός

Καράσκο: «Στις αρχές της τρίτης περιόδου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αυτό δεν επιτρέπεται»

Ντόρσεϊ: «Νιώθω ότι δικαιώνομαι για την σκληρή δουλειά που κάνω, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο»

Α1: Συνέτριψε τον Πανσερραϊκό και έκλεισε το 2025 στην κορυφή ο Παναθηναϊκός