Ένα νέο σχέδιο νόμου το οποίο εντάσσεται στην προσπάθεια να σταματήσει το παράνομο «κατέβασμα» ταινιών ή τραγουδιών από το διαδίκτυο υπέγραψε η Γερουσία της Γαλλίας.

Βάσει αυτού εάν διαπιστωθεί ότι κάποιο άτομο «κατεβάζει» παράνομα αρχεία τότε θα τιμωρείται ακόμη και με διακοπή της πρόσβασης του στο internet.

Ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί υπέγραψε την συμφωνία αυτή και αμέσως μετά έκανε λόγο για ένα «αποφασιστικό βήμα για τον πολιτισμό στο διαδίκτυο». Από την πλευρά της η Γερουσία της Γαλλίας τάχθηκε συντριπτικά υπέρ του νόμου αυτού. "Υπέρ" ψήφισαν 189 μέλη της, ενώ μόλις 14 ψήφισαν «κατά». Το νέο σχέδιο νόμου είχε υιοθετηθεί την Τρίτη από τη Εθνοσυνέλευση.

Στο σχέδιο αυτό προβλέπει -μεταξύ άλλων- την ίδρυση μίας διοικητικής αρχής η οποία θα έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της πειρατείας στο διαδίκτυο.

Βάσει του σχεδίου αυτού όταν οι αρχές διαπιστώσουν ότι κάποιος χρήστης «κατεβάζει» παράνομα αρχεία από το internet, τότς αυτός θα λαμβάνει προειδοποιητικά μηνύματα. Εάν συνεχίσει και δεν τα λάβει σοβαρά υπόψη του τότε θα διακόπτεται η σύνδεσή του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη

Η Βρετανία εκδίδει οδηγία ετοιμότητας για πόλεμο και μπλακ άουτ: «Να έχετε νερό, τρόφιμα και μετρητά για 3 μέρες»