Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποφάσισε να παραιτηθεί από το Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γιατί «Με τον τρόπο αυτό θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στους καλοθελητές με πρόσχημα τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ και μέσω της δήθεν ανάμειξής μου στην καθημερινότητα των διοικητικών δρώμενων στην ΠΑΕ, να βάλλουν συνεχώς ενάντια στην ενότητα και την ηρεμία της ομάδας». Γιατί προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση ο «Τζίγκερ». Για «ημέρα ειρήνης» έκανε λόγο ο Νίκος Πατέρας, μετά το Διοικητικό Συμβούλιο. Τέσσερις έως έξι θα είναι οι μεταγραφές, με το μπάτζετ να είναι το λιγότερο 20 εκατομμύρια ευρώ.
Παραιτήθηκε ο «Τζίγκερ»
Την παραίτηση από το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. «Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τους καλοθελητές με πρόσχημα τη συμμετοχή μου στο Δ.Σ και μέσω της δήθεν ανάμειξής μου στην καθημερινότητα των διοικητικών δρώμενων στην ΠΑΕ, να βάλλουν συνεχώς ενάντια στην ενότητα και στην ηρεμία της ομάδας. Θεωρώ ότι είναι δείγμα ευθύνης και ανιδιοτελούς αγάπης προς τον σύλλογο η απόφασή μου να σταθώ μακριά από την διοικητική λειτουργία του Παναθηναϊκού, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας και στις επιλογές σας», τονίζει μεταξύ άλλων.
«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την επιθυμία μου να μην μετέχω πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Με τον τρόπο αυτό θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στους καλοθελητές με πρόσχημα την συμμετοχή μου στο Δ.Σ και μέσω της δήθεν ανάμειξής μου στην καθημερινότητα των διοικητικών δρώμενων στην ΠΑΕ, να βάλλουν συνεχώς ενάντια στην ενότητα και στην ηρεμία της ομάδας.
Το άκαιρο του σήριαλ που παρακολουθούμε ένα μήνα τώρα για το θέμα του προϋπολογισμού, μας εξέθεσε στα μάτια όλων των φιλάθλων μας. Από τη στιγμή που το ζήτημα τέθηκε στο αρμόδιο θεσμικό όργανο με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες επιλύθηκε με την σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη των μετόχων. Αυτός θα πρέπει να είναι και ο οδηγός μας για το μέλλον. Η έλλειψη έντασης και εκατέρωθεν δηλώσεων δεν είναι καλή για τα ΜΜΕ αλλά σκοπός μας δεν είναι να δίνουμε τροφή σε εφημερίδες με τα σχόλια μας, αλλά να συμβάλλουμε στην επίτευξη των φιλοδοξιών του Παναθηναϊκού.
Οι πρακτικές των τελευταίων εβδομάδων και ο διασυρμός του εγχειρήματος της πολυμετοχικότητας και μάλιστα σε μία κρίσιμη αγωνιστικά περίοδο όχι μόνο δεν με βρίσκουν σύμφωνο αλλά χρήζουν δραστικής αντιμετώπισης από εσάς για την αποφυγή επανάληψής τους στο μέλλον. Πριν από ένα χρόνο είχα δηλώσει ότι παραμένουμε εγώ και η οικογένειά μου, εγγυητές της ομάδας. Δεν αποποιούμαι σήμερα το ρόλο αυτό αλλά θεωρώ ότι είναι δείγμα ευθύνης και ανιδιοτελούς αγάπης προς τον σύλλογο η απόφασή μου να σταθώ μακριά από την διοικητική λειτουργία του Παναθηναϊκού έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας και στις επιλογές σας».
Η διευκρινιστική δήλωση
Για παρερμηνείες και υπερβολές έκανε λόγο, σε διευκρινιστική δήλωσή του, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, με αφορμή το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης από το ΔΣ των "πρασίνων". «Πάρα τα όσα έχω πει σήμερα μέσω και των δύο επιστολών μου, διαπιστώνω μια τάση παρερμηνείας των δηλώσεών μου και υπερβολών. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν αναφερομαι έμμεσα ή άμεσα σε κανένα μέτοχο της ΠΑΕ πόσο μάλλον στους κ.κ. Πατέρα, Γιαννακόπουλο και Βγενόπουλο. Μίλησα επί τη βάσει αρχών και αξιών και παραμένω σταθερός στις θέσεις μου αυτές», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο «Τζίγκερ».
Πατέρας: «Ημέρα ειρήνης»
Ημέρα ειρήνης χαρακτήρισε τη χθεσινή(21/5/09) ο Νικόλας Πατέρας, που μίλησε για υλοποίηση των κοινών οραμάτων & μετέφερε την ικανοποίηση του Ανδρέα Βγενόπουλου για τα όσα αποφασίστηκαν. «Όσο λιγότερες δηλώσεις γίνονται, τόσο το καλύτερο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, που υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα σε αγωνιστικό & έξω-αγωνιστικό επίπεδο για να πάει η ομάδα μπροστά & ευχαρίστησε τον κόσμο για όσα έχει κάνει μέχρι τώρα.
«Πρόκειται να παραμείνω πρόεδρος της ΠΑΕ με στόχο την υλοποίηση των κοινών μας οραμάτων. Στην προσπάθειά μου αυτή θα συμβάλλει σημαντικά και η εμπειρία που αποκτήσαμε όλοι από την πρώτη χρονιά, ώστε να μην δημιουργηθούν ξανά εσωτερικά εμπόδια και αγκυλώσεις. Εν συνεχεία το Δ.Σ. αποφάσισε να συνεχίσουν την εργασία τους κα την επόμενη χρονιά οι κ.κ. Τεν Κάτε και Αντωνίου, ώστε να υπάρξει ο χρόνος και οι σωστές προϋποθέσεις για να κρίνουμε τα αποτελέσματά τους. Τέλος, το Δ.Σ ενέκρινε τις εισηγήσεις των Τεν Κάτε και Αντωνίου για το σχεδιασμό της ομάδας και τις μεταγραφές και τους εξουσιοδότησε υπό την επίβλεψή μου να προχωρήσουν άμεσα. Βάσει αυτού του σχεδιασμού το μπάτζετ είναι διαμορφωμένο ώστε να αποκτήσει ο προπονητής το έμψυχο υλικό που χρειάζεται και αναμένεται η συνολική, νέα επένδυση να είναι της τάξης των 20εκατ. ευρώ και άνω», τόνισε αρχικά ο κ. Πατέρας και πρόσθεσε:
«Ακόμη θέλω να σας ενημερώσω ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. ήταν ομόφωνες και ότι σήμερα ενημέρωσα και τηλεφωνικά τον κ. Βγενόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του. Μιλάμε για μια ημέρα ειρήνης και από δω και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε, όπως σας έχω πει, να έχουμε θετικά αποτελέσματα στα πλέι-οφ και ταυτόχρονα ο κ. Αντωνίου με τον προπονητή να υλοποιήσουν το σχεδιασμό που μας έχουν παρουσιάσει».
«Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο να παίρνω αποφάσεις. Το θέμα ήταν ότι ένας από τους όρους, τους οποίους συμφωνήσαμε σήμερα ομόφωνα για να παραμείνω πρόεδρος, είναι να ελαχιστοποιηθούν από την πλευρά των μετόχων οι… καλοπροαίρετες παρεμβάσεις τους. Διότι αυτό είναι πράγμα που δημιουργούσε συχνά προβλήματα στην ομάδα και αποπροσανατόλιζε τον κόσμο του Παναθηναϊκού», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ομάδας και αναφέρθηκε στην πιθανότητα να προκύψει τις επόμενες μέρες η πρώτη μεταγραφή: «Θα προσπαθήσουμε. Τώρα όπως καταλαβαίνετε υπήρξε μια καθυστέρηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες με όλα όσα έγιναν και θα προσπαθήσουμε να το υλοποιήσουμε. Εάν δεν γίνει τέλος Μαΐου, θα γίνει κάποια στιγμή στα μέσα Ιουνίου».
Κληθείς να απαντήσει αν οι μέτοχοι πρόκειται να τηρήσουν «σιγή ασυρμάτου» από εδώ και στο εξής, είπε: «Οι μέτοχοι πιστεύω ότι έχουν καταλάβει για το καλό του Παναθηναϊκού πως όσο λιγότερες δηλώσεις κάνουν, τόσο το καλύτερο. Τώρα από την άλλη μεριά, σας έχω ξαναπεί, δημοκρατία έχουμε. Συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι για το καλό της ομάδας, καλό είναι να μιλάει ο πρόεδρος και όσο το δυνατόν λιγότερα άλλα άτομα. Θεωρώ ότι με τη συμβολή των Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Βγενόπουλου και των υπόλοιπων βέβαια μετόχων, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και ότι δεν υπάρχει κάποια κρίση». Για το γήπεδο όμως έγινε κουβέντα; Ο κ. Πατέρας ξεκαθάρισε πως: «Δεν συζητήσαμε καθόλου για το θέμα του γηπέδου. Μόνο το θέμα του μπάτζετ, του προπονητή, του τεχνικού διευθυντή και το θέμα αν παραμείνω εγώ ή όχι».
Οι λιγοστοί φίλοι της ομάδας που βρέθηκαν έξω από την αίθουσα του Δ.Σ. επιδοκίμασαν τον κ. Πατέρα. Ο ίδιος είπε: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για ό,τι έχουν κάνει για την ομάδα. Πιστεύω ότι έχουν δείξει μια απίστευτη υπομονή σε σχέση με αυτά που έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό. Από κει και πέρα, τους υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να πάει ο Παναθηναϊκός μπροστά. Όπως ξέρετε ο Παναθηναϊκός πολεμάει δύο μέτωπα. Το ένα μέτωπο είναι το αγωνιστικό και το άλλο το έξωαγωνιστικό. Η δική μου δουλειά είναι να προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ και στα δύο μέτωπα, ώστε να πάει μπροστά η ομάδα μας».
Για το αν θεωρεί ότι έγιναν λάθη που πρέπει να διορθωθούν την επόμενη χρονιά, ήταν σαφής: «Αυτά όλα θα τα κοιτάξουμε. Αν εννοείτε στο κομμάτι που έχει να κάνει με την ομάδα, τον κ. Αντωνίου και τον προπονητή, αυτά θα τα κοιτάξω μαζί τους. Αν εννοείτε σε θέματα διοικητικά, έχουμε συμφωνήσει από εδώ και πέρα να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους σε όλα τα επίπεδα». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της ομάδας: «Η επόμενη μέρα ξημερώνει με τις καλύτερες προοπτικές».
Τέσσερις έως έξι μεταγραφές
Αφού, λοιπόν, ξεκαθάρισαν όλα και τα μέλη του Δ.Σ. συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την κόντρα των τελευταίων ημερών και να δουν τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αποφασίστηκε ότι οι μεταγραφές θα είναι τέσσερις έως έξι. Το μπάτζετ θα έχει βάση 20 εκατομμυρίων ευρώ και μπορεί να αυξηθεί, αν έρθουν στα ταμεία χρήματα από πωλήσεις παικτών. Αριστερός χαφ, δεξιός μπακ, κεντρικός αμυντικός και επιθετικός είναι αυτή τη στιγμή οι προτεραιότητες για το «τριφύλλι».