Αν κανείς ρωτήσει τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς ποιον προπονητή ξεχώρισε από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, η απάντηση είναι μία… Τον Τάκη Λεμονή! Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο πρώην- πλέον- άσος των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την συνεργασία του με τον Έλληνα τεχνικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Με πίστεψε πάρα πολύ»! Στην ερώτηση τι του λείπει ή αν θα ήθελε να αλλάξει κάτι στην καριέρα του ήταν ειλικρινής: «Να ερχόμουν νωρίτερα στον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σέρβου:

«Ο προπονητής Τάκης Λεμονής ήταν εκείνος που με είχε πιστέψει πάρα πολύ. Είχαμε πολύ καλή σχέση. Καλός προπονητής και σπουδαίος χαρακτήρας», τόνισε αρχικά ο Κοβάσεβιτς και συνέχισε αναφερόμενος στους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε στα χρόνια που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό: «Μεγάλος παίκτης ο Τζόλε. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα γιατί είμαστε φίλοι και συμπατριώτες. Από τον Ολυμπιακό έχω ξεχωρίσει τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές. Τους Άντζα, Τοροσίδη, Στολτίδη»!

Ποια ήταν η πιο δύσκολη ομάδα και οι ποιο δύσκολοι αντίπαλοί σου στην Ελλάδα;

«Ο ΠΑΟΚ ήταν για τον Ολυμπιακό ο πιο δύσκολος αντίπαλος σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο. Με ποιους στόπερ δυσκολεύτηκα περισσότερο; Δεν θα ξεχάσω τους τρεις Έλληνες. Τον Παπασταθόπουλο, τον Κυργιάκο και τον Αβράαμ Παπαδόπουλο, όταν ήταν παίκτης του Άρη».

Θα μπορούσε να καλυφτεί το κενό των Τζόρτζεβιτς- Κοβάσεβιτς;

«Ο Ολυμπιακός θα βρει τις κατάλληλες λύσεις. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και η διοίκηση θα κάνει τις σωστές κινήσεις για να καλυφτούν τα κενά των ποδοσφαιριστών που αποχώρησαν από την ομάδα».

Σε τι διαφέρει ο Ολυμπιακός από τις άλλες ομάδες;

«Δεν έχω συναντήσει τόσο θερμούς φιλάθλους. Όποιος βρεθεί στον Ολυμπιακό, αμέσως καταλαβαίνει ότι θα πρέπει να κερδίσει η ομάδα όλα τα παιχνίδια».

Περίμενες τόσο θερμή συμπαράσταση από τον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τη λατρεία του κόσμου. Στο Καραϊσκάκη ένιωσα μεγάλη συγκίνηση. Διαπίστωσα τη μεγάλη αγάπη των φιλάθλων. Τους έχω μέσα στην καρδιά μου».

Το καλύτερο γκολ της καριέρας σου;

«Το πιο σημαντικό είναι να περνάει η μπάλα τη γραμμή της αντίπαλης εστίας. Στην καριέρα μου έχω σημειώσει πολλά γκολ. Εκείνα που θα θυμάμαι είναι τα γκολ στα ντέρμπι. Όμως όλα τα γκολ είναι σημαντικά στην καριέρα ενός επιθετικού».

Αποχωρείς ευχαριστημένος από τους αγωνιστικούς χώρους; Προλετέρ, Ερυθρός Αστέρας, Σέφιλντ Γουένστεϊ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γιουβέντους, Λάτσιο, Ολυμπιακός ήταν οι σταθμοί της πολύχρονης καριέρας σου. Σου λείπει κάτι;

«Έζησα έντονες στιγμές στις ομάδες που αγωνίστηκα. Τι να προτοθυμηθώ; Εκείνο που θα ήθελα είναι να ερχόμουν νωρίτερα στον Ολυμπιακό».

Ερωτηθείς για το νέο πόστο που ενδεχομένως να αναλάβει στην ομάδα του Πειραιά, τόνισε: «Αρέσει στην οικογένειά μου η Ελλάδα. Αποφασίσαμε να μείνουμε στην Αθήνα. Δεν μπορώ να πω τώρα τι θα κάνω στον Ολυμπιακό και σε ποιο πόστο θα με αξιοποιήσει η διοίκηση. Η ποδοσφαιρική μου καριέρα τελείωσε, είμαι στη διάθεση του Ολυμπιακού. Ευχαριστώ τον κόσμο, τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες μου».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube