Το Μαρούσι επικράτησε με 85-78 του Άρη στο δεύτερο ματς της σειράς των μικρών τελικών και ισοφάρισε σε 1-1. Κορυφαίοι για τους νικητές, οι Χαραλαμπίδης, Μαυροειδής και Στίβενσον. Σπουδαία δουλειά στην άμυνα έκανε ο Μαυροκεφαλίδης ενώ άψογος στο δεύτερο ημίχρονο οργανωτικά ήταν ο Μπίλι Κιζ. Από τον Άρη, ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Κίκι Κλαρκ.
Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες. Το Μαρούσι ήθελε μόνο τη νίκη και αυτό το φόρτωνε με άγχος, ενώ ο Άρης είχε κακές επιλογές. Για αυτό και στα πρώτα τρία λεπτά δεν υπήρχε σκορ στην αναμέτρηση. Ο Κίκι Κλαρκ…άνοιξε το σκορ τρία λεπτά μετά το τζάμπολ της αναμέτρησης και από εκείνη τη στιγμή και ύστερα, το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό. Το Μαρούσι έβρισκε λύσεις στο πρόσωπο του Δημήτρη Μαυροειδή, ενώ ο Άρης, πλην του συνήθη ύποπτου Κίκι Κλαρκ, έπαιρνε πόντους και από το Νίκο Αργυρόπουλο για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με τον Άρη να προηγείται 19-13.
Το δεύτερο δεκάλεπτο, δυστυχώς, σημαδεύτηκε από δεκάλεπτη διακοπή. Αιτία; Η ευθιξία του Λάζαρου Βορεάδη. Ο έμπειρος ρέφερι δεν δεχόταν να «ακούει» τις διαμαρτυρίες ενός οπαδού του Αμαρουσίου και ζήτησε από τους ανθρώπους της ομάδας των «βορείων προαστίων», ο συγκεκριμένος οπαδός να απομακρυνθεί. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και λίγο αργότερα ο Λάζαρος Βορεάδης διέκοψε το ματς καθώς όπως ισχυριζόταν τον «έφτυναν» οι οπαδοί του Αμαρουσίου. Ο έμπειρος διαιτητής ζήτησε να εκκενωθεί η εξέδρα και να περάσουν όλοι έξω. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή, προηγήθηκε ακόμη και με οκτώ πόντους (37-29), για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με το Μαρούσι να κάνει ένα σερί 4-0 και να μειώνει σε 37-33.
Το Μαρούσι μπήκε πολύ καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο. Το 37-33 του ημιχρόνου υπέρ του Άρη, μετατράπηκε μέσα σε πέντε λεπτά σε 45-41 υπέρ των γηπεδούχων με επιμέρους σκορ 12-4. Στη συνέχεια, όμως, ο Κίκι Κλαρκμε έξι συνεχόμενους πόντους, έβαλε τον Άρη και πάλι μπροστά με 47-45. Από εκείνη τη στιγμή και για τρία λεπτά, οι δύο ομάδες έβαλαν το καλάθι σαν…βαρέλι και το Μαρούσι συνέχισε να προηγείται (54-53). Ο Άντριου Μπετς βρήκε ρυθμό μετά την απόσυρση στον πάγκο του Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ο Άγγλος σέντερ φτάνοντας τους πέντε συνεχόμενους πόντους, έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 57-54 για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με σερί 4-0 του Αμαρουσίου για το 58-57.
Ο Άρης αντιμετώπιζε τρομερό επιθετικό πρόβλημα. Στα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου είχε μείνει χωρίς πόντο, ενώ χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα λεπτά στην τέταρτη περίοδο για να βάλει το πρώτο του καλάθι (είχε μεσολαβήσει μια βολή του Σπένσερ Νέλσον). Από την άλλη το Μαρούσι, κρατούσε το προβάδισμα κυρίως χάρη στις εμπνεύσεις των Στίβενσον και Χαραλαμπίδη. Η ομάδα των «βορείων προαστίων» συνέχισε να παίζει εντυπωσιακή άμυνα και με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να «σκοτώνει» τον Άρη, συνέχισε να προηγείται και να φτάνει στο +8 (68-60). Το Μαρούσι από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν κοίταξε ξανά πίσω. Συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και έκανε το 1-1 στη σειρά των μικρών τελικών.
Δεκάλεπτα:13-19, 33-37, 58-57, 85-78
Μαρούσι: Στίβενσον 15, Κιζ 8, Χαραλαμπίδης 19, Παπαντωνίου, Κουμπούρας 5, Διαμαντόπουλος 2, Στεφανίδης, Μαυροειδής 15, Μαυροκεφαλίδης 10, Καλάθης, Γλυνιαδάκης 8, Καϊμακόγλου 3.
Άρης:Κλαρκ 29, Ράιτ 4, Τσαλδάρης 2, Μπετς 13, Νέλσον 7, Αργυρόπουλος 12, Ηλιάδης 2, Γκαβέλ, Σκορδίλης, Παπανικολάου, Αγαδάκος 5, Σκορδίλης, Μπάρλος 4.
Αντώνης Κατσίκης