Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται μία ανάσα από την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Οι «ροχιμπλάνκος» με χατ-τρικ του Ντιέγκο Φορλάν, που έφτασε τα 31 γκολ και είναι πλέον πρώτος σκόρερ (29 έχει ο Σαμουέλ Ετό), πέρασαν από τη χώρα των Βάσκων με 4-1 κόντρα στην Μπιλμπάο για την 37η και προτελευταία αγωνιστική της Primera Division κι έφτασαν τους 64 βαθμούς. Πίσω τους, σε απόσταση δύο βαθμών και ζωντανή στο κυνήγι της τέταρτης θέσης έμεινε η Βιγιαρεάλ μετά την επικράτηση με 3-1 κόντρα στη Βαλένθια στο «Ελ Μαδριγάλ». Η Βιγιαρεάλ πάντως χρειάζεται νίκη στη Μαγιόρκα και εντός έδρας ήττα της Ατλέτικο την τελευταία αγωνιστική από την Αλμερία, αφού μειονεκτεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι «νυχτερίδες» έμειναν και πάλι εκτός Champions League με 59 βαθμούς, ενώ ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την έξοδο στο UEFA Europa League, καθώς απειλούνται από την Ντεπορτίβο που έχει 57. Η Σεβίλλη εξασφάλισε και μαθηματικά την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους μετά τη νίκη επί της Λα Κορούνια με 1-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» χάρη σε τέρμα του Περότι στις καθυστερήσεις. Οι Ανδαλουσιάνοι έφτασαν τους 67 βαθμούς και δεν απειλούνται από την Ατλέτικο που έχει 64 καθώς υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η αδιάφορη (πρωταθλήτρια γαρ) Μπαρτσελόνα παρατεταγμένη με πολλούς αναπληρωματικούς εν όψει του τελικού του Champions League ηττήθηκε στο «Καμπ Νου» από την Οσασούνα με 1-0. Μετά τη λήξη του αγώνα ακολούθησε η απονομή του τίτλου του πρωταθλητή στους Καταλανούς, που έκαναν το νταμπλ στην Ισπανία και την Τετάρτη στη Ρώμη απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα κυνηγήσουν το τρεμπλ. Kατά τη διάρκεια της «στέψης», όλοι οι παίκτες φορούσαν φανέλες στις οποίες αναγραφόταν «Champions 09».

Στη μάχη της σωτηρίας, σε υποβιβασμό καταδικάστηκαν η Ουέλβα (33β.) που ηττήθηκε στην έδρα της από τη Σανταντέρ με 1-0 και η Νουμάνθια (35β.) που έχασε με το ίδιο σκορ από τη Χετάφε. Σημαντική νίκη πέτυχε η Χιχόν επί της Βαγιαδολίδ εκτός έδρας με 2-1 και πλέον ισοβαθμεί με 40 βαθμούς στη 18η θέση με την Οσασούνα υπερτερώντας μάλιστα στην ισοβαθμία. Ασφαλείς δεν αισθάνονται η Χετάφε με την Μπέτις, η οποία ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Μάλαγα και έχει 41 βαθμούς όπως και οι Ανδαλουσιάνοι, ενώ κίνδυνο εξακολουθεί να διατρέχει η Βαγιαδολίδ με 42 βαθμούς.

Αναλυτικά η 37η αγωνιστική

Σάββατο(23/5, 22:00)

Αλμερία- Εσπανιόλ 0-3
(26’, 72’ Αλόνσο, 90’ Κόρο)

Μπιλμπάο- Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4
(68’ Ετσέιτα-59’ Ρ. Γκαρθία, 73’, 78’, 87’ πεν. Φορλάν)

Μπαρτσελόνα- Οσασούνα 0-1
(26’ Παντιάνι)

Χετάφε- Νουμάνθια 1-0
(61’ Σολδάδο)

Μάλαγα- Μπέτις 1-1
(78’ Λούκε-43’ Εντού)

Ουέλβα- Σανταντέρ 0-1
(76’ Ζίγκιτς)

Σεβίλλη- Λα Κορούνια 1-0
(90’ Παρότι)

Βαγιαδολίδ- Χιχόν 1-1
(69’ Σέσμα-43’ Καμάτσο, 79’ Μπίλιτς)

Βιγιαρεάλ- Βαλένθια 3-1
(15’, 32’ Γιορέντε, 67’ Κάνι-41’ Βίγια)

Κυριακή (24/5, 22:00)

Ρεάλ Μαδρίτης- Μαγιόρκα

Δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος

Επόμενη αγωνιστική(38η)

Ατλέτικο Μαδρίτης- Αλμερία
Μπέτις- Βαγιαδολίδ
Λα Κορούνια- Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ- Μάλαγα
Μαγιόρκα- Βιγιαρεάλ
Νουμάνθια- Σεβίλλη
Οσασούνα- Ρεάλ Μαδρίτης
Σανταντέρ- Χετάφε
Χιχόν- Ουέλβα
Βαλένθια-Μπιλμπάο

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

La Liga-30η αγωνιστική: Σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα - Μάχη με την Έλτσε πριν την ΑΕΚ για Ράγιο

Συμφώνησε με Έντερσον η Ατλέτικο Μαδρίτης, μένει τα βρει και με την Αταλάντα

Βαλβέρδε εφ' όλης της ύλης: «Τραυμάτισα τον γιο του Ζιντάν, νόμιζα ότι θα με διώξουν - Υπέφερα, ντρεπόμουν να μιλήσω»

Το εξωτερικό περίβλημα του Μπερναμπέου βελτιώνεται, αλλά όχι στο επίπεδο που είχε υποσχεθεί η Ρεάλ

Η Ίντερ άναψε το πράσινο φως για διαπραγματεύσεις της Μπαρτσελόνα με Μπαστόνι!

Μπαρτσελόνα: Πότε ανοίγουν οι νέες κερκίδες και πότε μπαίνει η στέγη στο Spotify Camp Nou

Επιβράβευση για Χιράλδες: H Θέλτα επέκτεινε το συμβόλαιο του ως το 2028

Γιαμάλ: «Ασεβές και απαράδεκτο το σύνθημα για τους Μουσουλμάνους - Η χρήση της θρησκείας ως χλευασμού σε κάνει ρατσιστή»

Αποδιοπομπαίος τράγος στην Ιταλία ο Μπαστόνι, στη… γωνία η Μπαρτσελόνα

Η νύχτα ντροπής στην Ισπανία που συγκλόνισε τον Γιαμάλ: «Ήταν οργανωμένο από την άκρα δεξιά»!