Αισιοδοξία επικρατεί στον Παναθηναϊκό όσον αφορά την περίπτωση απόκτησης του Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ. Ο Γάλλος αμυντικός της Μπόλτον (που έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) βρίσκεται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα των «πράσινων» και η υπόθεσή του φαίνεται πως είναι αρκετά προχωρημένη. Στο «τριφύλλι», άσχετα με την περίπτωση του Σίλβα Κλέιτον που αρέσει στους Ρώσους, εκτιμούν ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να κάνουν δικό τους τον 27χρονο στόπερ, για τον οποίο αναμένεται να γίνει σύντομα επίσημη πρόταση.
Αν τελικά ο Παναθηναϊκός εξασφαλίσει την παρουσία του στα προκριματικά του Champions League, τότε θα δελεάσει με αυτό τον τρόπο τον παίκτη να έρθει στην Ελλάδα. Η ρήτρα στο συμβόλαιο του Πουιγκρενιέ αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος παίρνει περίπου το 1-1,2 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι «πράσινοι» εμφανίζονται έτοιμοι να προσφέρουν στον ποδοσφαιριστή τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Το επόμενο δεκαήμερο θεωρείται καθοριστικό και ενδέχεται μέσα στην εβδομάδα άνθρωπος της ρωσικής ομάδας να έρθει στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.
Πιζάρο, Γιοβάνοβιτς και… Κρουζ!
Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν κρύψει ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Κλαούντιο Πιζάρο και του Μίλαν Γιοβάνοβιτς, αλλά οι υποθέσεις των δύο επιθετικών είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Ο Περουβιανός φορ της Βέρντερ Βρέμης επιθυμεί να συνεχίσει σε κάποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την καριέρα του, αλλά το «τριφύλλι» πιέζει, μέσω της Τσέλσι (όπου ανήκουν τα δικαιώματά του), να τον φέρει στην Ελλάδα. Οι «μπλε» του Λονδίνου δεν έχουν πρόβλημα να τον παραχωρήσουν, αρκεί να ικανοποιηθούν οικονομικά.
Σε ό,τι αφορά τον Γιοβάνοβιτς, ο Σέρβος στράικερ Σταντάρ Λιέγης απόψε (21:30) δίνει τον τελευταίο του αγώνα στη σεζόν κόντρα στην Αντερλεχτ, στο πλαίσιο του δεύτερου ματς-μπαράζ για τον τίτλο του πρωταθλητή στο Βέλγιο. Ο 28χρονος άσος φέρεται να αξιώνει περίπου 2,8 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν. Οι ιθύνοντες, όμως, θα συνεχίσουν να καταβάλουν προσπάθειες για την απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών, αλλά οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή δεν είμαι με το μέρος τους.
Την ίδια ώρα, μερίδα του Τύπου θέλει τον Παναθηναϊκό να εξετάζει την περίπτωση του Ρικάρντο Κρουζ. Πρόκειται για τον 35χρονο επιθετικό της Ίντερ, που μένει ελεύθερος και προτάθηκε στους «πράσινους». Ο Χενκ Τεν Κάτε φέρεται να έχει την καλύτερη άποψη για τον διεθνή άσο, ο οποίος είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου. Ο Κρουζ έχει αγωνιστεί στην Μπάνφιλντ (1993/96), στη Ρίβερ Πλέιτ (1996/97), στη Φέγενορντ (1997/2000), στη Μπολόνια (2001/2003) και στην Ίντερ (2004/09).
Έρχεται πρόταση για Τζιόλη
Στις 31 Μαΐου λήγει η προθεσμία του Παναθηναϊκού, με την οποία η Βέρντερ Βρέμης θα πρέπει να απαντήσει αν θα δώσει το 1,9 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τα δικαιώματα του Αλέξανδρου Τζιόλη. Οι Γερμανοί, που το ερχόμενο Σάββατο ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις του για αυτή τη σεζόν (παίζουν στον τελικό Κυπέλλου με τη Λεβερκούζεν), αναμένεται να ζητήσουν μία χρονική παράταση ή θα προσπαθήσουν να «ρίξουν» την τιμή του διεθνούς μέσου. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η «SportDay», η Σαμπντόρια παρακολουθεί στενά τον 24χρονο άσο και σύντομα θα καταθέσει πρόταση της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.
• Το πρωτάθλημα της Αργεντινής ολοκληρώνεται στις αρχές Ιουλίου, αλλά ο Χουάν Ραμόν Ρότσα θα γυρίσει στην Αθήνα μέσα στην εβδομάδα. Ο σκάουτερ του Παναθηναϊκού είδε πολλά παιχνίδια στην πατρίδα του και μαζί με τον Κώστα Αντωνίου, όταν ο τελευταίος πήγε στη Λατινική Αμερική. Από την πλευρά του, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» θα βρεθεί στη Ρώμη την ερχόμενη Τετάρτη και θα παρακολουθήσει τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπαρτσελόνα.
Νίκη για… την ισοπαλία
«Μονόδρομο» αποτελεί για τον Παναθηναϊκό η νίκη στον κυριακάτικο (21:15, ΝΕΤ) αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Αν οι «πράσινοι» πάρουν το ''τρίποντο'', τότε θα έχουν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της διαδικασίας έναντι της ΑΕΚ, αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι, την τελευταία αγωνιστική, θα «βολεύονται» και με ισοπαλία, με την προϋπόθεση η «Ένωση» να μην ηττηθεί στο «Αλκαζάρ».
Εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ άφησε ο Χενκ Τεν Κάτε τον Σίλβα Κλέιτον. Εκτός από τον Βραζιλιάνο, ο Ολλανδός «έκοψε» για μια ακόμη φορά τους Αντρέας Ιβανσιτς και Γιάννη Γκούμα (ο οποίος σήμερα κλείνει τα 34 χρόνια του), στέλνοντας ξανά μήνυμα στους δυο παίκτες ότι δεν τους υπολογίζει. Εκτός, επίσης, είναι και οι Μίκαελ Νίλσον, Σωτήρης Νίνης, Ορέστης Καρνέζης, Γιακούμπ Βαβζίνιακ, Σωτήρης Λεοντίου.
Ο Ολλανδός τεχνικός θα τοποθετήσιε κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Σιμάο και Ζιλμπέρτο, έχοντας στα πλάγια τους Γκάμπριελ (δεξιά) και Καραγκούνης (αριστερά). Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ρουκάβινα και Σαλπιγγίδης.
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης