Η Δευτέρα ήταν ημέρα ξεκούρασης-μετά από πολύ καιρό-για τους παίκτες της ΑΕΚ που είχαν ρεπό. Την Τρίτη αρχίζει η προετοιμασία για τον «τελικό» της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα για αυτό το ματς. Εκτός μάχης είναι δεδομένα ο τιμωρημένος Ταμαντανί Ενσαλίβα και ο τραυματίας Χουανφράν. Ο Σωτήρης Κυργιάκος που έχει ανεβάσει ρυθμούς προπόνησης διατηρεί κάποιες ελπίδες να προλάβει το ματς, περισσότερες πιθανότητες να προλάβουν έχουν οι Παντελής Καφές και Ζεράλντο Άλβες. Μία κάκωση έχει υποστεί από το ματς με τη Λάρισα ο Γιώργος Αλεξόπουλος, ο οποίος όμως θα είναι ετοιμοπόλεμος.

Η κατάσταση των τραυματιών θα φανεί στις προπονήσεις των επόμενων ημερών. Δεδομένη θέση στην ενδεκάδα έχουν οι Σάχα (τερματοφύλακας), Γεωργέας (αριστερό μπακ), Κουτρομάνος (δεξί μπακ), Μαϊστόροβιτς (στόπερ), Σκόκο (μεσοεπιθετικός), Μπλάνκο και Τζεμπούρ (επιθετικοί). Ένας εκ των Κυργιάκου και Αλεξόπουλου θα αγωνιστεί ως δεύτερος στόπερ, ενώ οι Πελετιέρι, Καφές, Χετεμάι και Μαντούκα φαίνεται πως διεκδικούν τρεις θέσεις στο χώρο του κέντρου.

Περιμένουν πολύ κόσμο

Η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς της Κυριακής (21:15, Novasports 1) άρχισε το πρωί της Δευτέρας και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ εκτιμούν πως περισσότεροι από 30.000 φίλαθλοι θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Οι δύο δρόμοι της ΑΕΚ

Αν η «Ένωση» πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ, θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League. Αρχικά θα αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν 28-29 Ιουλίου και 4-5 Αυγούστου (η κλήρωση για τους τρεις προκριματικούς γύρους θα γίνει στις 22 Ιουνίου). Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Βέλγιο από τη Σταντάρ Λιέγης κι όχι από την Άντερλεχτ, η ΑΕΚ θα έχει πιο δύσκολο έργο, καθώς θα αντιμετωπίσει μία από τις Σαχτάρ (Ουκρανία), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), Ρέιντζερς ή Σέλτικ (Πορτογαλία), Άντερλεχτ (Βέλγιο) και Σπάρτα Πράγας (Τσεχία). Σε περίπτωση πρόκρισης, η ΑΕΚ θα διεκδικήσει την παρουσία της στους ομίλους μέσω του τέταρτου γύρου (ή πλέι οφ όπως «βαπτίστηκε» από την UEFA), στις 18-19 και 25-26 Αυγούστου, έχοντας ακόμη πιο δύσκολους αντιπάλους. Είτε η ΑΕΚ αποκλειστεί στον τρίτο είτε στον τέταρτο προκριματικό γύρο, θα έχει δεδομένη την παρουσία της στο UEFA Europa League. Στην πρώτη περίπτωση, θα παίξει στον τελευταίο προκριματικό γύρο της νέας διοργάνωσης, στις 20 και 27 Αυγούστου, ενώ στη δεύτερη θα έχει απευθείας μία θέση στους ομίλους του UEFA Europa League. Αν η ΑΕΚ τερματίσει δεύτερη στα πλέι οφ, τότε θα λάβει μέρος στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League( 20 και 27 Αυγούστου).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.