Ένα δυνατό χτύπημα στις εχθρικές σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν επιχειρούν να δώσουν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των δύο χωρών, οι οποίες έφτασαν σε συμφωνία για διεξαγωγή φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου των εθνικών ομάδων στην Τεχεράνη!

Η πρόταση υποβλήθηκε από την αμερικανική πλευρά, έγινε δεκτή από τους Ιρανούς, όπως ανακοίνωσε ο Μοχαμάντ Αλί Αμπαντί αρμόδιος για θέματα αθλητισμού και η αναμέτρηση θα διεξαχθεί τον προσεχές φθινόπωρο, σε ημερομηνία που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες.

Μέσω του αθλητισμού επιχειρείται να μπει ένα τέλος στο ψυχροπολεμικό κλίμα που υπάρχει τα τελευταία 30 χρόνια στις σχέσεις των δύο κρατών. Παλιότερα, υπήρξαν επισκέψεις αθλητών άρσης βαρών και άλλων σπορ, αλλά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας έχει σίγουρα πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος και δημοσιότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο χώρες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, με τους Ιρανούς να επικρατούν 2-1, μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα στην Τεχεράνη.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φιάσκο στο φιλικό ΗΠΑ-Βέλγιο: Οι δύο ομάδες έπαιξαν σχεδόν με ίδιες εμφανίσεις

Φιλική ισοπαλία μεταξύ Μεξικού και Πορτογαλίας, δεν έπαιξαν Πινέδα και Σάντσες-Τραγωδία με θάνατο οπαδού

Οι Σενεγαλέζοι επιδεικνύουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής κι ας μην τους αναγνωρίζει η CAF ως θριαμβευτές!

Σαχαμπό για το πρώτο του γκολ με τη Ρουάντα: «Νιώθω ένα μείγμα υπερηφάνειας, τιμής και ευγνωμοσύνης»

Χαμός για μία φανέλα της Αργεντινής από τους παίκτες της Μαυριτανίας, πήρε του Μέσι ο Κοϊτά

FIFA: Στα πρότυπα της ΔΟΕ για τα transgender άτομα στο ποδόσφαιρο γυναικών

Ισόπαλο το φιλικό του Μαρόκου με το Εκουαδόρ - Δεν αγωνίστηκε ο Ελ Κααμπί

Ο Σαχαμπό υπέγραψε τη νίκη της Ρουάντα σκοράροντας το παρθενικό τέρμα του με το εθνόσημο!

Βγήκε νικήτρια από τη ματσάρα με την Ελβετία με φοβερό Βιρτς η Γερμανία - Τούμπαρε τη Νορβηγία η Ολλανδία

Στον πάγκο ο Ελ Κααμπί για το φιλικό του Μαρόκου με το Εκουαδόρ