Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με 74-70 χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μείωσε σε 2-1 τη σειρά των τελικών των ελληνικών πλέι οφ. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ζωντανοί στην υπόθεση τίτλος, αλλά ακόμη το πάνω χέρι στη σειρά το έχουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχοι Ελλάδος. Η επόμενη ημέρα του τρίτου τελικού βρίσκει τους Πειραιώτες να αισιοδοξούν για την ανατροπή και τους «πράσινους» να είναι σίγουροι για το 3-1. Διάστρεμμα δεύτερου βαθμού ο Παπαλουκάς, δύσκολα θα παίξει στο ΟΑΚΑ.

Αλλαγή ψυχολογίας

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο χθες και ήταν άγνωστο πως θα αντιδράσει η ομάδα αλλά και ο κόσμος έπειτα από τα δύο πρώτα παιχνίδια και ειδικότερα μετά το δεύτερο ματς. Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» υποδέχθηκαν την ομάδα με ένα χλιαρό χειροκρότημα και λίγο αργότερα οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη τους «ζέσταναν» με το ξεκίνημα τους. Τα 16/50 δίποντα του χθεσινού ματς δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ο Ολυμπιακός είχε άγχος, το οποίο μεταφέρθηκε και στις εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ψύχραιμοι στο τέλος και έφτασαν στην πολυπόθητη νίκη και στη μείωση της σειράς σε 2-1. Αυτό το αποτέλεσμα άλλαξε ως έναν βαθμό την ψυχολογία των παικτών και η προτροπή του κόσμου «διπλό μες στο ΟΑΚΑ» μετά το τέλος του ματς τους έκανε να αισθανθούν ακόμη πιο άνετα.

Σιγουριά παρά την ήττα

Στον Παναθηναϊκό υπήρχε απογοήτευση έπειτα από το τελικό 74-70 και τη μείωση του σκορ σε 2-1, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν σκυμμένα κεφάλια. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχοι Ελλάδος γνωρίζουν πως ακόμη έχουν την κατάσταση στα χέρια τους και θέλουν να τελειώσουν τη σειρά τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ και σε καμία περίπτωση να μην επιστρέψουν για πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» έκαναν ίσως το χειρότερο ξεκίνημα τους σε ματς τη φετινή σεζόν και αυτό είναι που τους επισήμανε μετά το τέλος του παιχνιδιού στα αποδυτήρια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Επίσης, ο Σέρβος κόουτς στάθηκε στα διπλάσια λάθη που έκαναν οι παίκτες του αλλά και στα πολλά χαμένα ριμπάουντ και όπως τους επισήμανε, αυτό έδειξε πως δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το 3-0.

Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και τα παιδιά έχουν πλήρη επίγνωση του τι γίνεται»

Ερντέμ: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες και στους οπαδούς μας - Πολύ σημαντική η Σταμολάμπρου, τώρα είμαστε καλύτερες»

Επέστρεψε στις νίκες με 100άρα η Καρδίτσα και βύθισε το θλιβερό Μαρούσι

Λύγισε για την επιστροφή της η Σταμολάμπρου: «Δεν ένιωσα στιγμή μόνη μου σε όλο αυτό, ευχαριστώ τον κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περιμέναμε ο Μόρις - Άξιζε η υπομονή που κάναμε για να τον βρούμε»

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ντόρσεϊ μετά την απίθανη εμφάνισή του στο Ολυμπιακός-Κολοσσός!

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Συνεχίζει την αήττητη πορεία του ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός

Καράσκο: «Στις αρχές της τρίτης περιόδου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αυτό δεν επιτρέπεται»

Ντόρσεϊ: «Νιώθω ότι δικαιώνομαι για την σκληρή δουλειά που κάνω, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο»

Α1: Συνέτριψε τον Πανσερραϊκό και έκλεισε το 2025 στην κορυφή ο Παναθηναϊκός