Ο πολιτικός εκπρόσωπος περιβάλλοντος και χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ. κ. Σπύρος Κουβέλης, τοποθετήθηκε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την καθυστέρηση της έκδοσης αδειών για το νέο «σπίτι» του «τριφυλλιού».
«Η κυβέρνηση της ΝΔ που έσπευσε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων να εκποιήσει τα Ολυμπιακά ακίνητα, η κυβέρνηση που προσπαθεί να χαλαρώσει την προστασία των περαστικών όγκων, αλλάζοντας το ΠΔ του Υμηττού, που αφήνει έξω το Γουδί και σχεδιάζει έργα και κατασκευές μέσα στο Πάρκο του Ελληνικού, η κυβέρνηση που με το έτσι θέλω ξεπουλάει παραλίες και προστατευόμενες περιοχές με το χωροταξικό του Τουρισμού, φαίνεται πως αδυνατεί να πράξει ακόμη και τα αυτονόητα», είπε, αρχικά, ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:
«Δεν δικαιολογείται αλλιώς η καθυστέρηση στο μέρος της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού που θα αποτελούσε πρόοδο στο ισοζύγιο πρασίνου της πόλης, με τη μεταφορά του γηπέδου και τη δημιουργία δύο νέων χώρων πρασίνου στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στον Ελαιώνα.
Η κωλυσιεργία στην έκδοση των απαραίτητων αδειών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, κινδυνεύει να ακυρώσει όχι μόνο την κατασκευή του αθλητικού κέντρου του Παναθηναϊκού, αλλά και ολόκληρο το όφελος για το λεκανοπέδιο. Μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τίνος το συμφέρον την ενδιαφέρει να προασπίσει;»
Θυμίζουμε ότι μια εβδομάδα μετά την έγκριση και από τη Νομαρχία Αθηνών της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή του γηπέδου, η οποία είναι απαραίτητη για την έκδοση της άδειας ανωδομής, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμου.
Με την έγκριση της ΜΠΕ από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και το μόνο που απομένει πλέον είναι η υπογραφή της από τον κ. Σουφλιά ώστε να εκδοθούν οι άδειες. Δήμος και ΥΠΕΧΩΔΕ, όμως, καθυστερούν, γεγονός που κάνει τον Παναθηναϊκό να απορεί με την ακατανόητη στάση της Πολιτείας.
Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη παραδώσει από τον Μάιο του 2007 τη μελέτη του γηπέδου στο Δήμο Αθηναίων. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει η μελέτη αυτή να κατατεθεί από τον Δήμο στην αρμόδια υπηρεσία ΔΟΚΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ ώστε να βγει άμεσα η άδεια ανωδομής. Η κωλυσιεργία του Δήμου και του ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να προχωρήσει τα σχέδιά του.