Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρώνται το βράδυ της Κυριακής για την πρωτιά στα play-offs και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Τι θα σημαίνει για κάθε ομάδα αυτό και ποιοι αντίπαλοι θα βρεθούν στο δρόμο της;

Ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League θα έχει σαφώς πιο εύκολο έργο από την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» στον τρίτο προκριματικό γύρο θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς και θα αντιμετωπίσουν μία εκ των Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Τβέντε (Ολλανδία), Σίβασπορ (Τουρκία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία) και τη δευτεραθλήτρια της Ρουμανίας (πιθανότατα τη Ντιναμό Βουκουρεστίου). Εφόσον προκριθεί ο Παναθηναϊκός, θα λάβει μέρος στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Champions League ή όπως θα λέγεται στο εξής τη φάση play-offs. Το «τριφύλλι» θα είναι στους ισχυρούς και πάλι αν η Φιορεντίνα δεν κάνει την έκπληξη και κλέψει από τη Μίλαν την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους. Αν οι «ροσονέρι» είναι τρίτοι, ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί στα play-offs με μία εκ των Φιορεντίνα (Ιταλία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Στουτγκάρδη (Γερμανία), Σέλτικ (Σκωτία) και Άντερλεχτ (Βέλγιο), εφόσον φυσικά οι δύο τελευταίες προκριθούν από τον τρίτο γύρο.

Η ΑΕΚ θα είναι σίγουρα στους αδύνατους και στους δύο γύρους. Στον τρίτο προκριματικό γύρο θα αναμετρηθεί με μία εκ των Σαχτάρ (Ουκρανία), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία), Σέλτικ (Σκωτία), Άντερλεχτ (Βέλγιο) και Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), ενώ σε περίπτωση που προκριθεί στα play-offs, θα είναι φυσικά ξανά στους αδύνατους και θα αντιμετωπίσει μία πανίσχυρη ομάδα, με τις Άρσεναλ (Αγγλία) και Λιόν (Γαλλία) να είναι μεταξύ των πέντε υποψηφίων και τις υπόλοιπες τρεις πιθανές αντιπάλους να εξαρτώνται από τα αποτελέσματα στον προηγούμενο γύρο.

Οι αγώνες του τρίτου προκριματικού γύρου θα γίνουν 28-29 Ιουλίου και 4-5 Αυγούστου και του τέταρτου γύρου (play-offs) 18-19 και 25-26 Αυγούστου. Σε περίπτωση που η ελληνική ομάδα αποκλειστεί στον τρίτο γύρο, θα λάβει μέρος στον τελευταίο προκριματικό του UEFA Europa League, ενώ αν αποκλειστεί στον τέταρτο γύρο, θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους του UEFA Europa League.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube