«Δεν σκέφτομαι άλλη ομάδα. Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό. Έχω να μάθω ακόμα πολλά πράγματα», δήλωσε στη «SportDay» ο Ντιόγο, που έχρισε τον Γκαλέτι ως πολυτιμότερο παίκτη της φετινής σεζόν. Ο Μπομπό είναι «κλεισμένος» και τώρα θα πάρει σειρά το θέμα του κεντρικού αμυντικού, με τους Λουγκάνο και Ρίβας. Τι συμβαίνει Λέτο και Ντέρμπισαϊρ. «Δεν ένιωθα να με εμπιστεύονται στον Ολυμπιακό», τόνισε στην «As» ο Πεπ Σεγούρα. «Νερατζούρι» για Μπελούτσι!

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ντιόγο που δημοσιεύται ολόκληρη στη «SportDay» της Κυριακής:

Ο κόσμος δείχνει απολύτως ικανοποιημένος με την απόδοσή σου φέτος στον Ολυμπιακό. Εσύ είσαι ευχαριστημένος με όσα πέτυχες;

«Είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου, αλλά πρέπει να πω ότι μου έλειψαν περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ήθελα να βάλω κι άλλα γκολ. Αυτή είναι και η δουλειά ενός φορ. Εγώ θέλω να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερος».

Θέλεις να μείνεις κι άλλο στον Ολυμπιακό; Μπορείς να γίνεις καλύτερος ποδοσφαιριστής εδώ ή προτιμάς να πας σε άλλη ομάδα και σε άλλη χώρα για να βελτιωθείς κι άλλο και να πετύχεις κι άλλους στόχους;

«Δεν σκέφτομαι άλλη ομάδα. Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι εδώ έχω να μάθω ακόμα πολλά πράγματα και να διακριθώ».

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής τι θα ήθελες να γινόσουν;

«Το ρωτάς; Και πάλι... ποδοσφαιριστής! Μόνο αυτό και τίποτε άλλο».

Ο Βαλβέρδε έφυγε από τον Ολυμπιακό. Τι σου μένει από τη συνεργασία που είχατε αυτή τη σεζόν. Ποια γνώμη έχεις για αυτόν;

«Την καλύτερη! Είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής με μεγάλη εμπειρία στο να διαχειρίζεται σωστά τους παίκτες του και να παίρνει το 100% από αυτούς».

Κατά τη γνώμη σου ποιος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού;

«Για μένα είναι ο Γκαλέτι».

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχες φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο της SportDay…

Αρχικά ο Μποπό…

Ελάχιστες είναι πλέον οι πιθανότητες να «χαλάσει» η μεταγραφή του Μπομπό στον Ολυμπιακό. «Η Μπεσίκτας πείστηκε να παραχωρήσει τον Μπόμπο, ο οποίος θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό με την μορφή συνιδιοκτησίας», δήλωσε χθες μεταξύ άλλων ο μάνατζερ του παίκτη, Χουάν Φίχερ, ενώ από τον Ολυμπιακό λένε πως βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία.

Η μεταγραφή θα γίνει με συνιδιοκτησία (50-50), πληρώνοντας ο Ολυμπιακός ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ και θα υπάρχει η δυνατότητα να αποκτηθούν εξ ολοκλήρου τα δικαιώματα του παίκτη το επόμενο καλοκαίρι. Πάντως, στον τούρκικο Τύπο αναφέρεται πως η Μπεσίκτας απέρριψε πρόταση της Σπαρτάκ Μόσχας(9 εκατ. ευρώ) και Σεντ Ετιέν(7,5 εκατ. ευρώ) κάτι που δεν φαίνεται λογικό.

…και στη συνέχεια ο αμυντικός

Το θέμα Μπομπό πήγε καλά για τον Ολυμπιακό και πλέον, ο επόμενος στόχος είναι να κλείσει ο κεντρικός αμυντικός και δύο παίκτες είναι που φαίνεται πως έχουν προβάδισμα. Πρόκειται για τον Νέλσον Ρίβας και τον Ντιέγκο Λουγκάνο.

Ο δεύτερος δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε, καθώς ο ίδιος επιθυμεί να αλλάξει ομάδα. Πρόκειται για πολύ καλό όνομα, αλλά και παίκτη με κασέ κοντά στα δύο εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα είχε γραφτεί στον ιταλικό Τύπο, ότι τον θέλει η Ρόμα. Τον Ουρουγουανό αμυντικό «ελέγχει» ο μάνατζερ του, Μπομπό και εκτιμούν στην ομάδα του Πειραιά πως μπορούν να αποκτήσουν τον παίκτη. Εξάλλου, στη συνάντηση που έγινε με τον Φίχερ, δεν συζητήθηκε μόνο το θέμα του Μπομπό… Πάντως, πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, έστω και αν οι συνάδελφοι από την Τουρκία θεωρούν πως μετά τον Βραζιλιάνο, ο Λουγκάνο θα είναι ο επόμενος παίκτης που θα φύγει από τη χώρα τους για να έρθει στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά τον Ρίβας, είναι φθηνότερη λύση και η Ίντερ τον δίνει ακόμα και με τη μορφή δανεισμού. Το αρνητικό στην υπόθεση του 26χρονου Κολομβιανού αμυντικού είναι ότι τα δυο τελευταία χρόνια είχε πολλούς τραυματισμούς.

Ντάρμπισαϊρ και Λέτο

Εξέλιξη στο θέμα Ντέρμπισαϊρ δεν υπήρξε με την Μπλάκμπερν να μην κάνει πίσω στις οικονομικές της απαιτήσεις. Παρά το πρώτο «όχι» στον Ολυμπιακό (σε πρόταση 2 εκατ. ευρώ) πιστεύουν πως το θέμα θα ολοκληρωθεί θετικά. Παράλληλα, ατζέντης του Λέτο θα βρεθεί στην Αγγλία την ερχόμενη εβδομάδα και θα συζητήσει με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ για το μέλλον του Αργεντινού μέσου και οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν πως θα υπάρξει θετική κατάληξη και σε αυτό το θέμα.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Άλλο ένα… match ball για την ΑΕΚ, με νίκη τελειώνει την υπόθεση τίτλος»

Νικολακόπουλος: «Ίσως ευκαιρία σήμερα για τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά να ανέβει στην τρίτη θέση»

Νικολογιάννης: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει τη δουλειά του, για να συνεχίσει τουλάχιστον να ελπίζει»

Τα συλλυπητήρια της ΑΕΚ για τον Στράτο Σεφτελή

Βρούτσης: «Οι κάμερες παρακολουθούν κάθε γωνιά του γηπέδου, ακόμα και τα αποδυτήρια»

Τσανάκας: «Το σώμα θα είναι στη Λαμία, αλλά η καρδιά είναι ήδη στο Μπέρμινχαμ για τους παίκτες του Ολυμπιακού»

Ζίβκοβιτς: «Έτοιμοι να δώσουμε απαντήσεις-Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατά ποτέ, μόνος δρόμος η νίκη»

Κωνσταντινίδης: «Να είμαστε πανέτοιμοι ψυχικά και σωματικά απέναντι στην ΑΕΚ»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγάλει αντίδραση εκεί που όλοι τον θεωρούν γονατισμένο»

Κουλιεράκης: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι για τον τίτλο - Όποιος έχει τον περισσότερο τσαμπουκά με ΑΕΚ θα κερδίσει»