Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, όμως έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-0 της Λάρισας στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική και κέρδισαν το χειροκρότημα των φίλων τους που αναγνώρισαν για μια ακόμα φορά τη φετινή προσπάθεια και σχεδόν γέμισαν το γήπεδο. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Αναστασάκος στο 21΄, ενώ στο 90΄ ο Μπακαγιόκο είχε δοκάρι. Ανανέωσε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Το ματς

Η βαθμολογική αδιαφορία των δύο ομάδων έχριζαν το παιχνίδι ως διαδικαστικού χαρακτήρα και όχι άδικα. Αρκετοί πάντως ήταν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας ώστε να χειροκροτήσουν την ομάδα που παρότι δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στη Σούπερ Λίγκα και έπαθλό της ήτταν η έξοδος στην Ευρώπη.

Θα περίμενε κανείς πως προτιμότερο θα ήταν οι παρευρισκόμενοι να…ευχαριστηθούν το μπάνιο τους σε κάποια θάλασσα, ωστόσο οι δύο ομάδες τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά προσπάθησαν να παίξουν το ποδόσφαιρό τους και να μην αναλωθούν σε πασούλες φιλικού χαρακτήρα…

Το άγχος δεν υπήρχε και οι 22 ποδοσφαιριστές έπαιξαν απελευθερωμένα, έχοντας στην άκρη του μυαλού τους και τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Οι Θεσσαλονικείς πάντως μετά απ’ τις συνεχείς ήττες από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ θέλησαν να κλείσουν ιδανικά τη χρονιά και στο 21΄ ο Αναστασάκος με πλασέ τους έφερε μπροστά στο σκορ. Οι αποδεκατισμένοι «βυσσινί» που ταξίδεψαν με 16 μελη (!)αποστολή δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Χαλκιά, ενώ πλην των Γιαννακόπουλου και Πάρα κανείς άλλος δεν φαινόταν επικίνδυνος. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές όμως και η όρεξη των 30 πρώτων λεπτών έδειχνε να χάνεται στην πορεία.

Τα πράγματα χαλάρωσαν σαφώς περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν έδειχναν πως μπορούν να απειλήσουν τον Χαλκιά, ενώ ο «δικέφαλος» του Βορρά κυκλοφορούσε περισσότερο τη μπάλα και προσπαθούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τα πολλά εκατέρωθεν λάθη δεν επέτρεψαν πολλές φορές κάτι τέτοιο.

Αργές κινήσεις, πολλές πάσες συνόδεψαν ολόκληρο το 45λεπτο, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να κλέβει την παράσταση σε μια ακόμα αναγνώρισή τους για τη φετινή παρουσία της ομάδας. Πριν τελειώσει το ματς αποθεώθηκε ο Κονσεϊσάο, αλλά και ο Γκαρσία, απ’ τους οποίους και ζήτησαν να συνεχίσουν να βρίσκονται στην ομάδα. Στο 90΄ θα μπορούσε να έρθει και το ιδανικό τέλος μ’ ένα γκολ απ’ τον Μπακαγιόκο αλλά ο Φεράρι λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή την έστειλε με προβολή στο αριστερό δοκάρι.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Κονσεϊσάο (81΄ Κωνσταντινίδης), Αναστασάκος, Κοντρέρας (86΄ Μαλεζάς), Λίνο, Ίβιτς (53΄ Μπακαγιόκο), Βερόν, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Γιαννακόπουλος, Βλασόπουλος (58΄ Μπαλής), Πάρα Φακούντο (80΄ Κυριάκος), Ίλιτς, Ααράμπ, Φεράρι, Τσίγκας, Βέμπερ (80΄ Μούλερ)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Π.Α.Ο.Κ.