Πόσο πρέπει να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού για να αντικρύσει το νέο του γήπεδο; Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο! Δυστυχώς, οι καθ’ ύλη αρμόδιοι για την εξέλιξη της πορείας των έργων δηλώνουν... προκλητικά απών και ο προβληματισμός στην ΠΑΕ ολοένα και μεγαλώνει! Η διαβεβαίωση ανώτατου παράγοντα του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι άμεσα (εντός της τρέχουσας εβδομάδας) θα υπογραφόταν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έμεινε στα λόγια, αφού καμία κίνηση δεν φαίνεται μέχρι στιγμής.

Στον Παναθηναϊκό έλεγαν τη Δευτέρα ότι «Για άλλη μια φορά κάποιοι εκθέτουν τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Μέσα σε 24 ώρες αποδεικνύονται ανακόλουθοι των λόγων τους».

Μάλιστα, ούτε ο Δήμος δείχνει διάθεση να προχωρήσει τις διαδικασίες των αδειών, αλλά και των εγγυήσεων. Όσον αφορά την οικοδομική άδεια, δεν διαφαίνεται καμία κινητικότητα προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά το γεγονός ότι ο Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε την τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Χαρακτηριστικά μάλιστα παραδείγματα της απραξίας του Δήμου είναι τα ακόλουθα:

Τον Οκτώβριο του 2008 (09-10-2008) ο Παναθηναϊκός ενημερώνει με επιστολή τον Δήμο ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν τα υλικά του Αττικού Μετρό από το εργοτάξιο του γηπέδου, τα οποία θα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη των εργασιών. Σήμερα, 01 Ιουνίου τι έχει γίνει; Tίποτα!

Τον Φεβρουάριο 2008 στην Σύμβαση Δήμου - ΠΑΕ ρητά αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μελέτες του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου. Ο Δήμος αρκέστηκε στο να συμπεριλάβει αυτό στο τεχνικό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς. Σήμερα τι έχει γίνει; Τίποτα!

Στην ίδια σύμβαση υπήρχε η δέσμευση από πλευράς Δήμου να ορίσει δύο άτομα που θα ασχολούνταν αποκλειστικά με το έργο του γηπέδου. Σήμερα τι έχει γίνει; Τίποτα. Πόσο καιρό άραγε χρειάζεται για να ορίσει η Δημοτική Αρχή δύο άτομα για να ασχοληθούν με το έργο του γηπέδου;

Και για τα τρία παραπάνω το μόνο που έκανε ο Δήμος ήταν να επαναλάβει τις υποχρεώσεις του αυτές στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Μαΐου.

Όσον αφορά τις εγγυήσεις ούτε συζήτηση. Σήμερα τι έχει γίνει; Τίποτα! Σήμερα ένα σχεδόν μήνα μετά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Η αναβλητικότητα αυτή προβληματίζει βαθιά τα στελέχη του Παναθηναϊκού και δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με την ικανότητα και τη θέληση του Δήμου να προχωρήσει το έργο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα highlights από την τεσσάρα του Ολυμπιακού στη Λαμία

Γκολ ο Άρης στο… 1' και 12'', παγώνει τη Λεωφόρο!

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχω άγχος, ξέρω τι θα κάνω κόντρα στην Άστον Βίλα - Μας εμπνέει ότι ο τελικός θα είναι στην Αθήνα»

Χριστόγλου: «Καλό πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό - Θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ»

Με 11' καθυστέρηση η σέντρα στην Τούμπα: Δεν ξεκινούσε το ματς ο Σρέντερ λόγω πανό για Κατσούρη, ΑΕΚ και Μελισσανίδη!

Η ενδεκάδα του Άρη: Με Ζαμόρα σέντερ φορ στη Λεωφόρο

Aποθεώνεται στην ανάπαυλα του Παναθηναϊκός-Άρης η ομάδα βόλεϊ γυναικών του «τριφυλλιού» για το πρωτάθλημα στου Ρέντη!

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός ήταν καλός με Ποντένσε για 60 λεπτά και απαράδεκτος για 30 λεπτά»

H ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Με τέσσερις αλλαγές κόντρα στον Άρη

Βόκολος: «Βάσει εικόνας δικαιούμασταν κάτι καλύτερο, το ύψος του σκορ είναι λίγο υπερβολικό»