Σαφές ήταν το μήνυμα του Νίκου Νοτιά και του Νίκου Θανόπουλου στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Στέλιο Μανωλά στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Δευτέρας σε εστιατόριο της ιδιοκτησίας του Σερβοέλληνα τεχνικού. Ο μεγαλομέτοχος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ εγγυήθηκαν στον 61χρονο προπονητή πως θα του παρέχουν όλες τις προϋποθέσεις για να εργαστεί όπως το επιθυμεί προκειμένου να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα. Παράλληλα κατέβαλαν προσπάθειες να πείσουν τον Στέλιο Μανωλά να αποσύρει την παραίτησή του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. «Δεν θα πας πουθενά, είσαι η σημαία μας», του είπαν και μένει να φανεί ποια θα είναι η τελική απόφαση του παλαίμαχου αμυντικού.

Ξεκάθαρο είναι όμως και το μήνυμα που θα στείλουν οι μέτοχοι στη συνέντευξη Τύπου που θα γίνει το μεσημέρι (13:00). Θα παρουσιάσουν μεν τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος, αλλά θα επαναλάβουν δια στόματος του Νίκου Νοτιά πως θα στηρίξουν την επένδυσή τους. Παράλληλα θα επαναλάβουν πως κάθε φίλαθλος που είναι πρόθυμος να βοηθήσει στην προσπάθειά τους είναι καλοδεχούμενος, χωρίς όμως να κάνουν έκκληση για βοήθεια, και αυτό ασφαλώς αφορά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη (ο οποίος θα τοποθετηθεί δημοσίως τις επόμενες μέρες). Επίσης θα ενημερώσουν τον κόσμο της ΑΕΚ για τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του προπονητικού κέντρου και τις πιθανότητες ανέγερσης γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαφορά με Καφέ

Η επιθυμία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους ΑΕΚ και Παντελής Καφές είναι αμοιβαία, ωστόσο στη συνάντηση του προέδρου, Νίκου Θανόπουλου, με τον εκπρόσωπο του παίκτη, Δημήτρη Καρύδα, διαπιστώθηκε οικονομική διαφορά. Ο έμπειρος μέσος εισέπραττε 400.000 ευρώ ετησίως και φέρεται να ζητεί μία μικρή αύξηση, την ώρα που η «Ένωση» προτείνει μία μικρή μείωση των πάγιων αποδοχών του και ορισμό. Οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση την επόμενη Τρίτη, όταν και θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος συμφώνησε για την επέκταση του συμβολαίου του για ένα χρόνο, ως το 2011, με αποδοχές αντίστοιχες με τις τρέχουσες (180.000 ευρώ ετησίως). Την Τετάρτη θα γίνει συνάντηση με το Νίκο Γεωργέα, στον οποίο θα προταθεί να επεκτείνει το τρέχον συμβόλαιό του ως το 2011 με μία μικρή αύξηση, από τις 150 στις 180 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Παράλληλα ήδη έχει γίνει πρόταση για νέο τετραετές συμβόλαιο στον Ελ Χατζί Ντιούφ και αντίστοιχη πρόταση θα γίνει στον Παναγιώτη Ταχτσίδη.

Σε ό,τι αφορά στον Αγκουστίν Πελετιέρι, η διοίκηση της ΑΕΚ εξουσιοδότησε τον μάνατζερ του παίκτη, Φερνάντο Κοσεντίνο, να μιλήσει στη Λανούς ζητώντας ανανέωση του δανεισμού του παίκτη με ένα αντίτιμο ως… ενοίκιο. Αν ο σύλλογος της Αργεντινής αρνηθεί, δεν αποκλείεται να κατατεθεί πρότασης αγοράς του «χταποδιού», αλλά με ένα ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 2,5 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ως οψιόν αγοράς του. Πάντως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της «Ένωσης».

Μεταγραφικά

Ο Ίλιε Ιορντάκε περιμένει ειδοποίηση από την ΑΕΚ για να έρθει και να υπογράψει. Ο 24χρονος αριστερός χαφ που είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο διάστημα που δοκιμάστηκε και όλα δείχνουν πως θα αποκτηθεί. Αντίθετα, ο Μάριν Σκέντερ δύσκολα θα ενταχθεί στο δυναμικό της «Ένωσης», καθώς δεν ενεργοποιήθηκε η προφορική συμφωνία που υπήρχε μαζί του και αυτή τη στιγμή η απόκτηση του Κροάτη τερματοφύλακα, ο οποίος προορίζεται για ρεζέρβα του Σάχα, δεν είναι προτεραιότητα. Σε ό,τι αφορά στον Γρηγόρη Μάκο, όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μόναχο 1860 υπό τις οδηγίες του Έβαλντ Λίνεν, αφού ο γερμανικός σύλλογος ικανοποιεί τον παίκτη και τον Πανιώνιο. Πάντως μέχρι να υπογράψει ο νεαρός μέσος, το θέμα δεν πρέπει να θεωρείται λήξαν.

Από νωρίς στα βάσανα

Στις 29 Ιουνίου θα επιστρέψουν στις επάλξεις οι παίκτες της ΑΕΚ και μετά από ένα τριήμερο ιατρικών και αιματολογικών εξετάσεων θα αρχίσουν προπονήσεις. Μία εβδομάδα μετά θα αναχωρήσουν για το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι τις 29 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται πως η «Ένωση» θα αγωνιστεί στον τέταρτο και τελευταίο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League στις 20 και 27 Αυγούστου, ενώ στις 7 του ίδιου μήνα θα μάθει τον αντίπαλό της από την κλήρωση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.