Τις πρώτες του δηλώσεις σαν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» από τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Μεταξύ άλλων, ο πρώην τεχνικός της Βιγιαρεάλ δήλωσε ότι δεν έχει άγχος ενώ εμφανίστηκε γεμάτος αυτοπεποίθηση.

«Είναι δύσκολο να περιγράψω το συναίσθημα και την υπερηφάνεια που νιώθω για το γεγονός ότι επιλέχθηκα από τον σημαντικότερο σύλλογο στον κόσμο. Όταν ξεκίνησα 23 χρόνια πριν, πίστευα ότι θα κατέληγα στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης» είπε αρχικά ο 56χρονος προπονητής για να συνεχίσει: «Πιστεύω ότι ήρθα την κατάλληλη στιγμή και πιστεύω ότι είμαι το κατάλληλο άτομο να οδηγήσω μία ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο που αξίζουν να βλέπουν οι οπαδοί της».

Η πίεση που υπάρχει στους «μερένχες» για άμεση επιστροφή στην κορυφή, δεν φαίνεται να φοβίζει τον Χιλιανό τεχνικό. «Οι μεγάλες ομάδες έχουν πάντα απαίτηση να κερδίζουν κάθε Κυριακή. Η πρόκληση είναι να διατηρήσεις τη δουλειά σου όταν τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα ευνοϊκά. Αν μια ομάδα δεν παίζει όπως μου αρέσει, ακόμα και αν κερδίζει, τότε δεν είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, όμως είμαστε οι κατάλληλοι άνθρωποι για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε. Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ» δήλωσε με περίσσια αυτοπεποίθηση ο νέος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μάλιστα, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ήδη έσπασε ένα ρεκόρ εν αγνοία του, καθώς έγινε ο πρώτος Χιλιανός προπονητής στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην επίσημη παρουσίαση του βρέθηκαν και περίπου 50 οπαδοί της «βασίλισσας» που τον αποθέωσαν, καλωσορίζοντας τον με τον καλύτερο τρόπο.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συμφώνησε με Έντερσον η Ατλέτικο Μαδρίτης, μένει τα βρει και με την Αταλάντα

Βαλβέρδε εφ' όλης της ύλης: «Τραυμάτισα τον γιο του Ζιντάν, νόμιζα ότι θα με διώξουν - Υπέφερα, ντρεπόμουν να μιλήσω»

Το εξωτερικό περίβλημα του Μπερναμπέου βελτιώνεται, αλλά όχι στο επίπεδο που είχε υποσχεθεί η Ρεάλ

Η Ίντερ άναψε το πράσινο φως για διαπραγματεύσεις της Μπαρτσελόνα με Μπαστόνι!

Μπαρτσελόνα: Πότε ανοίγουν οι νέες κερκίδες και πότε μπαίνει η στέγη στο Spotify Camp Nou

Επιβράβευση για Χιράλδες: H Θέλτα επέκτεινε το συμβόλαιο του ως το 2028

Γιαμάλ: «Ασεβές και απαράδεκτο το σύνθημα για τους Μουσουλμάνους - Η χρήση της θρησκείας ως χλευασμού σε κάνει ρατσιστή»

Αποδιοπομπαίος τράγος στην Ιταλία ο Μπαστόνι, στη… γωνία η Μπαρτσελόνα

Η νύχτα ντροπής στην Ισπανία που συγκλόνισε τον Γιαμάλ: «Ήταν οργανωμένο από την άκρα δεξιά»!

Ράφα Μιρ: «Δεν βίασα καμία κοπέλα - Γνώρισα δύο σε κλαμπ, έκανα σεξ με κάθε μία ξεχωριστά και ζήλεψαν»