Ό,τι δεν κατάφερε τις δύο προηγούμενες σεζόν θέλει να φέρει εις πέρας ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Βραζιλίας, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν από το… συρτάρι την ξεχασμένη περίπτωση του Ζε Ρομπέρτο και είναι αποφασισμένοι να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου και όπως ισχυρίζεται η ιστοσελίδα «fanaticosporfutebol.com.br», οι Πειραιώτες έχουν κάνει ήδη την κίνησή τους.

Αυτή αφορά πρόταση συνεργασίας ενός χρόνου, με περιθώριο επέκτασης για ακόμη έναν. Με βάση πάντα το εν λόγω ρεπορτάζ, οι ιθύνοντες των νταμπλούχων Ελλάδας προσφέρουν στον διεθνή σούπερ σταρ συμβόλαιο με ετησίες απολαβές γύρω στα 1.2 εκατ. ευρώ. Πάντως, όταν ο Ντουντού ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να γίνει συμπαίκτης με τον συμπατριώτη του, απάντησε: «Υπάρχουν πολλές ομάδες της Ευρώπης που ενδιαφέρονται για τον Ζε Ρομπέρτο. Αλλά εάν ο Ολυμπιακός θέλει να έχει πιθανότητες να τον πάρει, χρειάζεται να του προσφέρει μεγάλο συμβόλαιο, διότι μιλάμε για έναν παίκτη με αναμφισβήτητη ποιότητα και εξαιρετικό χαρακτήρα».

Οδηγείται στον «Ντράγκο»

Η περίπτωση ο Ιβιτσα Ντραγκουντίνοβιτς να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Παρασκευά Άντζα φαντάζει πιο εφικτή στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος αμυντικός της Σεβίλλης εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους κεντρικούς αμυντικούς και οι Πειραιώτες θεωρούν ότι πρόκειται για μια καλή λύση, λόγω της αξίας και του οικονομικού μέρους της μεταγραφής. Όπως αναφέρει η «SportDay», σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, έγιναν δύο τηλεφωνήματα από τους «ερυθρόλευκους» στον Μόντσι, τον άνθρωπο που «τρέχει» όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις των Ανδαλουσιάνων.

Οι Ισπανοί δεν έχουν πρόβλημα να τον παραχωρήσουν, αλλά αξιώνουν περίπου 1 εκατ. ευρώ. Στην Σεβίλλη θέλουν να γλιτώσουν το 1,1 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του παίκτη (μεικτά φτάνει στο 1,5 εκατ. ευρώ) και οι νταμπλούχοι εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να τον κάνουν δικό τους έναντι 500.000 ευρώ. Ωστόσο, για να δρομολογηθούν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, πρέπει ο «Ντράγκο» να επιστρέψει από την εθνική Σερβίας, με την οποία έχει υποχρεώσεις, όπως δήλωσε χθες (03/06) στη «SportDay». Δεν αποκλείεται, όμως, να προκύψουν κι άλλες περιπτώσεις, πιο ελκυστικές για τους Πειραιώτες. Όπως αναφέρει το «Φως», ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει και τον Έντσο Μαρέσκα (σ.σ.: 29χρονος Ιταλός μεσοεπιθετικός) από τη Σεβίλλη «πακέτο» με τον Ντραγκουντίνοβιτς.

Ολυμπιακός για Ροτέν;

Μέχρι πρότινος, γνωρίζαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Παναθηναϊκού. Στη Γαλλία, όμως, το προχώρησαν, αποκαλύπτοντας ότι και ο Ολυμπιακός έχει προσθέσει στη λίστα του τον Ζερόμ Ροτέν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ouest-france.fr», ο 31χρονος μεσοεπιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους στόχους των «ερυθρολεύκων».

Ο ίδιος θα αποχαιρετήσει την πρωτεύουσα της Γαλλίας και ήδη ψάχνεται για νέες, ενδιαφέρουσες προοπτικές για τη συνέχεια της καριέρας του: «Η αποχώρησή μου είναι αναπόφευκτη. Πίστευα ότι θα μπορούσα να τελειώσω την καριέρα μου εδώ, αλλά με τέτοιους… ηγέτες δεν μπορώ να μείνω», τόνισε ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ.

Φήμες για «Τόρο»

Χθες κυκλοφόρησε η φήμη ότι το επόμενο διάστημα έιναι πιθανό να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακό πρόταση για την παραχώρηση του Βασίλη Τοροσίδη. Για τον Έλληνα διεθνή έχουν εκφράσει ενδιαφέρον η Μπάγερν Μονάχου και η Μαρσέιγ. Οι Πειραιώτες δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον «Τόρο» με λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται οι «ερυθρόλευκοι» να κινηθούν για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με άλλη ομάδα.

• Από τον Ολυμπιακό έλεγαν και χθες ότι είναι πραγματικότητα ότι ο πρόεδρος της Μπεσίκτας απουσιάζει σε διακοπές και γι' αυτόν τον λόγο η μεταγραφή του Μπομπό θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν, η απόκτηση του Βραζιλιάνου είναι τελειωμένη κατά 99%, αφού λείπει μόνο η ανακοίνωση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ