Η αναζήτηση του παίκτη που θα καλύψει τη θέση του Λιν Γκριρ έχει αρχίσει στον Ολυμπιακό. Ο μεγάλος στόχος είναι ο Άντονι Πάρκερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους Τορόντο Ράπτορς και μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις «2» και «3». Σύντομα θα αρχίσουν οι επαφές με τον Αμερικανό πρώην σούπερ σταρ της Μακάμπι, ο οποίος είναι θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Στον Ολυμπιακό προτάθηκε ο Μπεν Γκόρντον, ωστόσο μόνο με θαύμα μπορεί να έρθει ένας τέτοιος παίκτης στην Ελλάδα. Ο 26χρονος Άγγλος άσος (1,91μ.) είχε φέτος κατά μέσο όρο 20,7 πόντους στην κανονική περίοδο και 24,3 στα play-offs του ΝΒΑ, ενώ παρότι μένει ελεύθερος και φέτος εισέπραξε 6,5 εκατ. δολάρια, είναι δεδομένο πως μπορεί να βρει στην αγορά συμβόλαιο άνω των 10 εκατ. δολαρίων.

Στα υπόψη του Ολυμπιακού είναι ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς, ο Λιθουανός σέντερ της Σιένα, ο οποίος σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας μπορεί να παραχωρηθεί με μία καλή πρόταση. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρα από τα χρήματα μπορούν να δελεάσουν τους πρωταθλητές Ιταλίας και με έμψυχα ανταλλάγματα.

Από την ελληνική αγορά, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος μένει ελεύθερος από το Μαρούσι και αποτελεί επιλογή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Στόχος είναι και ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος δεσμεύεται μεν με συμβόλαιο, αλλά είναι εφικτή η απόκτησή του. Για την περιφερειακή γραμμή εξετάζονται ακόμη οι Αμερικανοί με κοινοτικό διαβατήριο Τζέι Αρ Χόλντεν και Ομάρ Κουκ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ουνικάχα Μάλαγα αντίστοιχα.

Σπερς για Μπουρούση

Ένα ζήτημα που μπορεί να αλλάξει άρδην τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού είναι αυτό της παραμονής του Γιάννη Μπουρούση. Το συμβόλαιο του Καρδιτσιώτη σέντερ λήγει και αν δεν ανανεωθεί είναι δύσκολο να βρεθεί παίκτης των δικών του δυνατοτήτων από την ευρωπαϊκή αγορά, οπότε ίσως καλυφθεί από μη κοινοτικό η θέση. Για τον 26χρονο άσο υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να του προσφέρουν τριετές ή και τετραετές συμβόλαιο. Πάντως δύσκολα η πρόταση από το ΝΒΑ θα φτάσει στα οικονομικά επίπεδα που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube